Češky jsou po demolici Dánek na ME!

ECHO DUELU LVIC S DÁNSKEM Basketbalové Česko první únorovou sobotu slaví! Lvice se počtrnácté v řadě probojovaly na evropský šampionát, který letos v červnu pohostí Španělsko s Francií. Definitivně o tom rozhodla jednoznačná výhra v istanbulské „bublině“ nad Dánskem 84-63. Češky soupeře donutily ke 22 ztrátám a střelecky je vedly Záplatová, Reisingerová (obě 15), Voráčková (13) a Bartáková (11).

celý článek
Říkala jsem si, že to holkám docela padá

S LENKOU BARTÁKOVOU Z ISTANBULU Jen šest bodů nastřádala v klíčovém kvalifikačním duelu o postup na EuroBasket 2021 rozehrávačka Lenka Bartáková. Přesto byl její výkon zásadní pro destrukci Rumunek 100-52, díky kterému jsou lvice jednou nohou na rekordním čtrnáctém evropském šampionátu v řadě. Opora pražské Slavie totiž předvedla parádní výkon v kolonce asistencí, kterých nastřádala hned 16 a vylepšila tak vlastní rekord celé kvalifikace!

celý článek
Koncert Češek s rekordem Bartákové!

ECHO DUELU LVIC S RUMUNSKEM Reprezentantky v Istanbulu splnily první úkol a jednoznačnou kvalifikační výhrou nad Rumunskem (100-52) se přiblížily na dosah vytouženému postupu na červnový EuroBasket, který by byl už 14. v řadě.

celý článek
Už žádné drama s Rumunkami!

PŘED DUELEM LVIC S RUMUNSKEM Ke svému závěru se chýlí extrémně dlouhá kvalifikace o evropský šampionát basketbalistek 2021. Ta začala už na podzim 2019, teď v covidem pozměněném světě končí pro Češky na neutrální půdě v Istanbulu. V tamní hale Sinan Erdem Dome vyzvou v rámci uzavřené bubliny postupně Rumunsko a Dánsko a pokusí se zpečetit postup na čtrnáctý EuroBasket v řadě.

celý článek
Pro lvice je istanbulská bublina plus

KVALIFIKACE O ME ŽEN V daleko příhodnější situaci se schází k pokračování kvalifikace o EuroBasket 2021 ženská reprezentace. Při posledním kvalifikačním okně v listopadu panoval v zemi úplný lockdown a Češky tak šly do zápasů bez tréninku. I tak jsou ale před posledními dvěma zápasy v istanbulské bublině velmi blízko čtrnáctému postupu v řadě na šampionát starého kontinentu.

celý článek
Výhra útěchy pro USK a KP končí

ECHO POSLEDNÍHO DNE EUROBUBLIN Alespoň jednu výhru útěchy získaly v rámci domácí bubliny Euroligy hráčky ZVVZ USK Praha, když na závěr základní skupiny přehrály Gdyni 80-67. A KP Brno se do další fáze EuroCupu nepodívá. V domácí bublině v rámci čtyřčlenné skupiny do poslední chvíle bojovalo o postup, ve třetím utkání ale podlehlo tureckému Elazigu 61-73 a dál postupuje kromě Turkyň ještě Gorzow. Českým zástupcům se tak v rámci celkem 6 zápasů v bublinách podařilo porazit jen polské celky.

celý článek
KP blízko triumfu, USK je out

ECHO DUELŮ Z EUROBUBLIN Další parádní drama připravily svým fanouškům basketbalistky KP Brno v rámci domácí bubliny EuroCupu. Královopolanky sice tentokrát podlehly favorizovanému MBA Moskva 72-78, nemají se ale za co stydět, navíc nadále živí naději na postup. O šanci na play-off Euroligy už naopak přišel ZVVZ USK Praha, který v pražské bublině ztratil i druhý zápas, tentokrát s francouzským Asvelem majitele Tonyho Parkera (74-85). V posledním utkání v pátek proti polské Gdyni už tak Pražanky nemají oč hrát.

celý článek
USK na úvod nestíhal, KP zvládlo drama

ECHO PRVNÍCH ZÁPASŮ POHÁROVÝCH BUBLIN Nejtěžší porážku v této sezoně utrpěly basketbalistky ZVVZ USK Praha v prvním duelu pražské euroligové bubliny. Nestačily na Fenerbahce Istanbul 70-99 a postup do play-off se jim mírně vzdálil. O zachování naděje budou bojovat ve čtvrtek proti Lyonu (19:00). To KP Brno zažilo parádní start do domácí bubliny EuroCupu, když dokázalo v nervydrásající koncovce udolat polský Gorzow 72-70 a udělat tak první krok v boji o postup. Další zápas Brňanky čeká ve čtvrtek od 18 hodin proti MBA Moskva.
 

celý článek
Unikát: eurobublina v Praze i Brně

UDÁLOST Hned dvě významné mezinárodní akce se během příštího týdne uskuteční v České republice. Kvůli pokračující celosvětové pandemii koronaviru se nejprestižnější ženské evropské pohárové soutěže – Euroliga a EuroCup - rozhodly uskutečnit základní skupiny v uzavřených bublinách, a právě dvě z nich hostí v nejbližších dnech Praha a Brno.
 

celý článek
Noví Bulls a Čech 13 hodin v dodávce

Z TÁBORA CHICAGA Kouč Billy Donovan to po návratu Bulls ze čtyřzápasového tripu na západní pobřeží řekl jasně: „Musíme se stát soudržným týmem, který neztrácí, brání bez faulů a doskakuje. Pokud nedokážeme tyhle tři prvky mít ve své hře pravidelně v každém zápase, budeme opravdu jen těžko vítězit.“ Čísla jeho slova po prvních 11 utkáních s bilancí 4-7 a 12. místem na Východě jen potvrzují. Tým má sice šestý nejproduktivnější útok celé NBA (116,1), když z pole (47,7) je devátý, z trojek (37,7) jedenáctý a dokonce třetí v úspěšnosti šestek (81,6), jenže také je vůbec nejhorší ve ztrátách (17) a až osmadvacátý v obraně (121,1), když soupeřům povoluje čtvrtou nejvyšší úspěšnost trojek (39,2), a také je až třiadvacátý na doskoku (43,4) a sedmý nejvíc faulující (21,5).

celý článek
◄◄ 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ►►
archiv (5460)