Presti mě ujistil, že se vrátím silnější

S VÍTEM KREJČÍM O DRAFTU NBA Chvílemi už propadal zmaru, pak byl zase překvapený. A teď je nevýslovně šťastný, i když mu před dvěma měsíci utržené křížové vazy sebraly celou letošní sezonu. I úspěšný generální manažer Oklahoma City Thunder Sam Presti, jeho nejspíš budoucí šéf, jej totiž včera do telefonu - vedle gratulace k prvnímu kroku do NBA – ujistil, že i z takového zranění se dá vyjít silnější. „Důvěru ve mě klub měl pořád a asi to tak pro něj nebyl problém,“ potěšilo 20letého reprezentanta, který je od včerejška pátým Čechem draftovaným do nejlepší ligy světa.

celý článek
Kateřina útočným koncertem splnila misi

ECHO DUELU LVIC O EUROBASKET Maratónská běžkyně Kateřina Elhotová hvězdným 36minutovým představením s 25 body udržela na uzdě celou Itálii a její lvice po porážce 63-69 v lotyšské bublině dál mohou myslet na vítězství v kvalifikační skupině o EuroBasket, neboť mají se soupeřkami lepší vzájemné skore. K postupu jim bude v únorovém okně stačit porazit z dvojice Rumunsko – Dánsko toho, kdo skončí na konečném třetím místě ve skupině. V případě dvou vítězství by pak svou kvalifikační skupinu ovládly.

celý článek
Velké premiéry greenhornek a star Lenka

ECHO DUELU O EUROBASKET ŽEN Lvice po roce opět vstoupily do dobře rozehrané kvalifikace o EuroBasket. Jenže situace se zejména kvůli celosvětové pandemii za tu dobu výrazně změnila. Trenér Štefan Svitek měl co dělat, aby dal dohromady dvanáctku zdravých hráček. Navíc těsně před zápasem vypadla kvůli bolavým zádům důležitá rozehrávačka Petra Záplatová.
 

celý článek
Šéfka nových lvic chce dvě "véčka"

S KATEŘINOU ELHOTOVOU Z RIGY Další kariérní výzvu postavil život před oporu ženského národního týmu Kateřinu Elhotovou. Ta vede reprezentační výběr bez řady opor do boje o postup na čtrnáctý evropský šampionát v řadě, tentokrát za divokých podmínek v „basketbalové bublině“ v Lotyšsku. Češky mají kvalifikaci výborně rozehranou a v Rize mohou v duelech s Dánskem a Itálií stvrdit postup.

celý článek
Lvice hlásí z Rigy: Všechny negativní!

AKTUÁLNĚ Všechny nástrahy spojené se zpřísněnými hygienickými opatřeními má ženská basketbalová reprezentace za sebou a po náročném přesunu do Lotyšska tak konečně můžou hráčky začít myslet na to, proč na sever Evropy přicestovaly. Chtějí zde vybojovat postup na evropský šampionát, který v příštím roce uspořádá Francie a Španělsko.

celý článek
7 průkopníků. Je tu online reprezentace!

AKTUÁLNĚ Nová doba přináší dosud netušené události, jež by se ještě nedávno podobaly záznamu ze sci-fi literatury. Jednou takovou je i vznik české reprezentace v ebasketbalu. I tady bude na hřišti pět hráčů, ovšem půjde o online hranou videohru na playstationu - populární NBA 2K21. Ovšem i v tomto formátu budou samozřejmě potřeba živé bytosti, které své avatary na hřišti budou řídit pomocí ovladačů. V případě českého národního týmu to bude sedmička průkopníků ve složení Pavel Kovář, Vladimír Svojanovský, David Bálek, Jan Balko, David Řánek, Václav Podivín a kapitán David Navrátil. Už za měsíc, přesně 12. a 13. prosince, čeká tuhle e-skvadru lvů první velký mezinárodní turnaj FIBA Esports Open II, pořádaný mezinárodní basketbalovou federací.

celý článek
Těším se na každé zaklepání na dveře

S NATÁLIÍ STOUPALOVOU První reprezentační zkušenosti sbírala v pražské bublině před startem druhého kvalifikačního okna o EuroBasket 2021 opora brněnských Žabin Natálie Stoupalová. Ta se díky velkým absencím způsobených testy na covid dostane nejen do finální dvanáctky, která v pondělí odcestuje do lotyšské Rigy, ale má šanci si v duelech proti Dánsku a Itálii vybojovat premiérové minuty v dresu s nápisem Česko na hrudi.

celý článek
Veselý po dekádě No.10 dějin!

UDÁLOST Fanouškům tureckého Fenerbahce i českého basketbalu dělá radost. Kronikářům slavné Euroligy naopak přidělává práci. Jan Veselý je svými výkony donutil už podruhé v tomto ročníku přepisovat historické tabulky. V pátečním zápase proti Chimki si připsal 11 doskoků a protlačil se do elitní desítky doskakovačů v celé euroligové historii!

celý článek
Mircová z bubliny: Celé je to dost šílené!

PŘED KVALIFIKACÍ LVIC O EUROBASKET Do boje nejen se soupeřkami se za týden pustí basketbalové reprezentantky, které čeká nejzvláštnější sraz v jejich sportovních kariérách. Po měsíci bez možnosti tréninků v halách a po sérii testů na covid se pokusí v uzavřené bublině v lotyšské Rize urvat postupové místo na evropský šampionát, který v červnu příštího roku hostí Francie a Španělsko.

celý článek
Do velkého finále Ježková s Vorlovou

TŘETÍ DÍL SKILLS CHALLENGE Semifinálovým kolem pokračoval turnaj v dovednostních soutěžích Skills Challenge RENOMIA ŽBL. Mezi nejlepší čtyři hráčky, které se zúčastnily soutěže v rámci úvodní tiskové konference ženské ligy, se probojovaly Barbora Vorlová ze Strakonic, Natálie Stoupalová z Žabin Brno, Štěpánka Ježková z Trutnova a Lucia Hadačová z KP Brno.
 

celý článek
◄◄ 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ►►
archiv (5460)