Ronene, každý Izraelec je na tebe hrdý!

UDÁLOST Už v blížícím se pokračování kvalifikace o EuroBasket, které Češi odehrají na konci listopadu v Litvě, bude národnímu týmu z lavičky velet český občan. Ronen Ginzburg dnes obdržel české občanství a splnil se mu tak dlouhodobý sen – v zemi, s níž zažil své největší kariérní úspěchy, jež jej proslavily i v jeho izraelské domovině.

celý článek
No.5 Hejdové ve Francii. Smlouva do Vánoc

AKTUÁLNĚ S KAPITÁNKOU LVIC Nové angažmá získala nedlouho po začátku sezony reprezentační kapitánka Romana Hejdová. Znovu se vrací do své oblíbené Francie, kde strávila předchozích sedm ligových ročníků. Nově bude hájit barvy celku BLMA, působícího ve městě Montpellier. V novém působišti už zvládla první zápas a hned pomohla k výhře nad Nantes 62-60.

celý článek
Skills Challenge ŽBL má své 4 nejlepší

SOUTĚŽ RENOMIA ŽBL Uběhl další týden a před námi je druhý díl dovednostní soutěže RENOMIA ŽBL. Minulý týden jsme si v rámci první soutěže Skills Challenge představili pravidla a ukázali jak předkolo play-off, tak úvodní dvě čtvrtfinále. Hned na úvod se zrodilo malé překvapení, když Veronika Voráčková z USK Praha podlehla strakonické Barboře Vorlové. Druhou semifinalistkou se stala Natálie Stoupalová z Žabin.

celý článek
Mission impossible 2 doktora Kebrleho

S DAVIDEM CHALOUPKOU O DRUHÉM ŽIVOTĚ V NOVÉM MEXIKU To, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, poznal v létě před dvěma roky nebývale bolestivě. Svůj americký sen žil tehdy sotva první sezonu, když se mu během pár vteřin na autokrosové dráze sesypal jako domeček z karet. Málem přišel o ruku a téměř jistě měl přijít o svou největší lásku – svět pod bezednými koši. Jenže v okamžiku bezvýchodnosti poznal i on svého strážného anděla. Stejného jako dva roky před ním i tenisová super star Petra Kvitová, jíž tento magický chirurg zázračně daroval příležitost ke druhé kariéře. I mládežnický reprezentant David Chaloupka potřeboval absolutní top formu Radka Kebrleho, protože jeho levačka byla rozdrcená rámem buginy tak, že víc už to snad ani nešlo. Po nekonečném řetězci operací a roce rehabilitací však už opět skáče po basketbalových palubovkách, byť jeho driblink nestřeleckou rukou už nikdy nebude jako dřív. Bývalý křídelník pražského USK nezažil klasický hollywodský happy end. V koutku duše ale musí být šťastný jako blecha, protože ví, že i on, stejně jako dvojnásobná wimbledonská šampionka, především dostal druhou šanci.

celý článek
Hvězdy RENOMIA ŽBL mají unikátní soutěže!

V neustálé snaze cz.basketball přibližovat hru pod bezednými koši co nejširší veřejnosti a nabízet fanouškům nejvyšších soutěží co nejlepší servis přišla tentokrát s jednou inovací RENOMIA ŽBL. V rámci předsezonní tiskové konference došlo i k natočení dvou dovednostních soutěží, jež na vás čekají právě v těchto dnech a týdnech, kdy český sport zavřela vynucená korona pauza. Ode dneška bude po osm týdnů každý čtvrtek přicházet jeden nový díl s dovednostními soutěžemi basketbalistek z ŽBL.

celý článek
USK v ohrožení a triple Hoškové!

ECHO 5. KOLA RENOMIA ŽBL V pátém dějství ženské ligy po delším čase zažil drama s jen šesti hráčkami a dvěma cizinkami hrající pražský USK, který v Hradci Králové zvítězil o pouhých šest bodů (79-85). Ve šlágru kola potvrdily výbornou formu, se kterou vlétly do ligového ročníku, brněnské Žabiny, když si poradily v městském derby s KP (65-77). Pražská Slavia doma spláchla Ostravu 89-55 i díky triple-doublu Kamily Hoškové a Chomutov udeřil v Trutnově (69-84).

celý článek
Hradec dobyl Eden. Žabiny i po karanténě

ECHO 4. KOLA RENOMIA ŽBL Ve středu se poprvé hrálo zcela bez diváků v hledištích i v nejvyšší soutěži žen, kde ve čtyřech zápasech čtvrtého kola Hradec Králové loupil na Slavii (76-83), brněnské Žabiny v v prvním představení po karanténě zvítězily doma nad Trutnovem (98-59), Ostrava si poradila s U19 Chance (93-68) a pražský USK dobyl i v oslabení Chomutov (46-84).

celý článek
Úžasná Voráčková s quadruple doublem!

ECHO 1. KOLA RENOMIA ŽBL Prvními čtyřmi duely odstartoval nový ročník Renomia ŽBL, v němž kvůli korona nákaze v týmu brněnských Žabin nemohl být odehrán jejich zápas s Hradcem Králové. Vládkyní úvodního dějství se stala Veronika Voráčková, jež k domácímu triumfu USK Praha nad Strakonicemi (127-52) pomohla neskutečným quadruple doublem, tedy dokonce čtyřmi dvojcifernými zápisy v hlavních sledovaných statistikách, což se jí povedlo jako první hráčce v novodobých dějinách soutěže! V dalších utkáních Chomutov doma zničil Ostravu 72-43, Slavia Slovanku 70-53 a Trutnov před svými fanoušky zdolal KP Brno 94-92.

celý článek
Kluk z plakátu: Drink zdarma bych nevzal

S VOJTĚCHEM HRUBANEM A KATEŘINOU ELHOTOVOU Na české a nyní už i světové planetě sportu dosáhl tolik jako málokdo. Je dějinným top skórerem jedné z nejlepších evropských soutěží, je kapitánem devátého národního týmu světového žebříčku, mnohonásobným reprezentantem i ligovým mistrem. A za poslední roky stihl porozdávat tolik radosti, že si to jen stěží umí představit. Stal se tváří reprezentace, díky častému veřejnému působení čím dál známější, přesto je stále pevně „usazený“ na zemi. Dokonce až tak, že by odmítl i sebemenší pozornost jako projev uznání či vděčnosti. Třeba drink nebo jídlo věnované majitelem restaurace. A jeho zdůvodnění je zcela prosté…

celý článek
Basketbal první zavelel: Buďme ČESKO!

UDÁLOST Basketbal dál určuje směr. Čerstvě jako první z velkých týmových sportů přichází s názvem ČESKO na reprezentačních dresech, na jejichž popředí tak odzvonilo anglickému nápisu Czech Republic. Novinku dnes představili kapitán národního týmu mužů Vojtěch Hruban a hlavní opora lvic Kateřina Elhotová, kteří spolu zapózovali pod obřím padesátimetrovým poutačem na konci pražského Nuselského mostu, kde jsou oba vyobrazeni v nadživotní velikosti spolu s jediným Čechem v NBA Tomášem Satoranským.

celý článek
◄◄ 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ►►
archiv (5460)