Je to překvapení! Nejradši do Chorvatska

ECHO VOLBY POŘADATELŮ PRO OLYMPIJSKOU KVALIFIKACI Kanadské Victoria, chorvatský Split, litevský Kaunas a srbský Bělehrad. To jsou čtyři hostitelská města pro olympijské kvalifikační turnaje mužů, jež se uskuteční příští rok v závěru června. O tom, do které destinace pocestují Češi (hrající kvalifikaci podruhé v řadě), se rozhodne při losu kvalifikace 27. listopadu, kdy bude v osudí celkem 24 celků. Z Evropy mají zatím jistotu olympiády v Tokiu týmy Španělska a Francie, které se z kontinentu nejlépe umístily (zlato a bronz) na nedávném MS v Číně. Z dalších světadílů stejně uspěly Argentina, USA, Austrálie, Nigérie a Írán, osmou jistou vstupenku má pořadatel Her Japonsko. Na 12 týmů doplní startovní pole olympijského turnaje čtyři vítězové jednotlivých kvalifikačních turnajů, přičemž každý bude hrát 6 celků.

celý článek
Záchranářka: Nemám správnou mentalitu

ECHO DUELU LVIC O ME S RUMUNSKEM Češky se v domácím zápase evropské kvalifikace proti Rumunsku nečekaně trápily v útoku, měly však svého lídra, který nezklamal a v poslední sekundě doručil výhru. Kateřina Elhotová se při výhozu zpod koše dvě a půl sekundy do konce uvolnila za clonou, Tereza Vyoralová ji přesně našla a zkušená shooting guardka ze čtyř metrů neomylně trefila, čímž lvicím darovala těžce vydřenou výhru 60-59.

celý článek
Zničí dnes v Praze Julia s Kiou i Rumunsko?

PŘED KVALIFIKAČNÍM DUELEM LVIC S RUMUNSKEM Po skvělém čtvrtečním vstupu českých reprezentantek do kvalifikace ME na italské půdě přichází na řadu druhý duel, a to na pražské Královce s Rumunskem. Zápas začíná dnes od 18 hodin a vysílá jej web České televize. Půjde o souboj dvou neporažených celků, protože Rumunky si v prvním kole doma poradily s dánským outsiderem rozdílem 15 bodů. Stejně jako v minulé kvalifikaci táhla tým naturalizovaná Američanka Ashley Walker. Ta navíc byla díky double doublu za 16 bodů a 12 doskoků nominována do nejlepší sestavy úvodního kola kvalifikace.

celý článek
Reisingerová rozložila italskou obranu!

ECHO DUELU LVIC O ME České reprezentantky vstoupily do kvalifikace o evropský šampionát 2021 nejlepším možným způsobem. Hned na úvod zlomily v Cagliari po skvělém výkonu v obraně domácí Itálii 52-62, když navíc zcela dominovaly produkcí zpod koše (24-44) i silou své lavičky (7-28). A to měly být pokořené soupeřky hlavním favoritem skupiny.

celý článek
Lvice dnes na Sardinii poprvé s Klárou

Z ČESKÉHO TÁBORA PŘED ITÁLIÍ Už dnes ve 20:30 vstoupí v Cagliari české reprezentantky do kvalifikace o EuroBakset 2021. V cestě jim bude stát domácí italský tým, devátý celek červnového ME a favorit skupiny D, z níž postoupí jen vítěz a pak možná díky dobré bilanci i druhé družstvo v pořadí. Zápas z dějiště na Sardinii vysílá FIBA na svém YouTube kanále.

celý článek
Kouč Bulls podržel Čecha i Auda vs Schilb

LEGIE V ZAHRANIČÍ Čtvrtý tuzemec v NBA Tomáš Satoranský opět posunul české maximum v nejlepší lize, když 27 body sestřelil na jejím kurtu Atlantu. Aktuálně je už třetím nejužitečnějším Bullem a také 18. top trojkařem celé ligy s úspěšností 45,8 (24/11). Ondřej Balvín 16 body a navíc jako nejužitečnější hráč řádně potrápil svůj bývalý tým z Kanárských ostrovů a v rámci španělské ligy je číslem 7 v užitečnosti. Vít Krejčí v ACB už opět dunkoval a s průměrem půl smeče na utkání je 24. v lize, což se při průměrných 10 minutách ve hře jeví jako docela zajímavé číslo. 19. střelec francouzské ligy a top skórer Boulazacu v českém derby Patrik Auda přestřílel 18 ku 16 21. nejužitečnějšího hráče soutěže a top skórera Chalons-Reims Blakea Schilba, který se nakonec radoval z vítězství. 22. střelec italské Lega Basket Tomáš Kyzlink tuctem bodů pomohl Římu k dobytí Cantú a Filip Halada byl 11 body u dobytí Spišské Nové Vsi. To jsou hlavní zprávy z bojů českých legií na zahraničních frontách.

celý článek
Svitek vrací Kiu a bere kupu novicek

PŘED STARTEM KVALIFIKACE O EUROBASKET ŽEN Návrat pivotky Kiy Vaughn i spousta novicek. To jsou hlavní zprávy plynoucí z širší 18členné nominace kouče ženské reprezentace Štefana Svitka před prvním blokem kvalifikace o EuroBasket 2021, jejž spolu hostí Francie a Španělsko. Lvice startují v Itálii tento čtvrtek (20:30 v Cagliari) a o sváteční neděli vyzvou na pražské Královce Rumunsko (18:00). Ze čtyřčlenné skupiny postoupí její vítěz a dál se lze na šampionát kvalifikovat i jako jeden z pěti nejlepších celků z druhých míst (v celkem 9 skupinách).
 

celý článek
Nováček už zase vítězí a super finiš Lvic

ECHO 8. KOLA RENOMIA ŽBL Levhartice Chomutov v osmém dějství RENOMIA ŽBL ukončily čtyřzápasovou sérii proher, a to domácí výhrou nad Trutnovem 70-60. Další tři výsledky skončily jednoznačnými výsledky ve prospěch domácích favoritů, takže pražský USK složil Slavii 116-61, Žabiny rozbily strakonickou U19 Chance 102-34 a Hradec Králové přemohl Slovanku 69-55. A KP Brno si v nedělní dohrávce dojel pro výhru 65-84 do Ostravy.

celý článek
Novinka CONVERSE ALL STAR BB PRO

Setkání nejlepších technologií na basketbalové novince - CONVERSE ALL STAR BB PRO

celý článek
Kolaps Žabin! Lup Slovanky s Bartoňovou

ECHO 7. KOLA RENOMIA ŽBL Slovanka i s novou posilou vydolovala v sedmém kole RENOMIA ŽBL ve Strakonicích svou druhou výhru (67-73). Hradecké Lvice si bez problémů pohlídaly vítězství 49-86 na palubovce nováčka z Chomutova. Mistrovský USK Praha uspěl na kurtu KP Brno (57-109), brněnské Žabiny padly v dramatickém duelu na Slavii (87-84) z vedení o 23 a Trutnov doma přemohl v prodloužení Ostravu (75-71) a i na svou druhou výhru tak potřeboval 45 minut hry.

celý článek
◄◄ 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ►►