Čtyři krádeže a nastavení pro Levhartice

ECHO 12. KOLA ŽBL Dokonce čtyři loupežná přepadení proběhla ve 12. kole RENOMIA ŽBL, kde Trutnov dobyl pod dohledem svého top fanouška Rostislava Páva Strakonice (76-80) a získal třetí výhru sezony, pražský USK zvítězil v Hradci Králové 76-103, KP Brno úspěchem na Slavii (64-88) ještě vylepšilo své postavení na druhé pozici tabulky a Chomutov ukořistil na palubovce Slovanky výhru 63-71 v prodloužení a dělí se tak o pátou bilanci ligy (6-6). Domácí chrám uhájily jen brněnské Žabiny, jež přehrály Ostravu 86-65.

celý článek
V 3x3 nakonec o Tokio budou hrát muži!

UDÁLOST Ve světě basketbalu 3x3 nastal nečekaný zvrat na poli kvalifikací na olympiádu. Původně se měla kvalifikačního turnaje v březnu v Indii zúčastnit pouze česká ženská reprezentace, nakonec se jí ale hra o Tokio týkat nebude a naopak si o olympiádu zahrají muži. Z jakého důvodu? 
 

celý článek
KP doma zlomilo Hradec a je druhé!

ECHO 11. KOLA RENOMIA ŽBL V neúplném jedenáctém dějství nejvyšší domácí soutěže žen potvrdilo v duelu o druhé místo skvělou formu posledních dní KP Brno, které doma přehrálo Hradec Králové 81-72. Pražský USK rovněž doma rozdrtil brněnské Žabiny 108-76, Slavia po obratu ve čtvrté čtvrtině dobyla Trutnov (62-67) a Strakonice padly na palubovce nováčka z Chomutova (84-72), který se s bilancí 5-6 dělí o skvělé páté místo.

celý článek
Ostrava píše historii: hostí turnaj EWBL

UDÁLOST V OSTRAVĚ Hala Tatran v Ostravě o víkendu přivítá prestižní turnaj Evropské ligy EWBL basketbalistek. A pro domácí tým SBŠ to bude v pravdě historický víkend, protože takovou akci hostí vůbec poprvé. Na turnaji se kromě domácího celku představí i slovenský tým Young Angels Košice a ruské duo Dynamo Novosibirsk a Rostov na Donu. Mladý ostravský tým navíc nebude bez šance. V ŽBL aktuálně drží pozici pro play-off a ještě lepší výkony podává v evropských pohárech, zejména v EWBL.

celý článek
Uff! Poprvé druhá v řadě. A Sato 13+8

CHICAGSKÁ UDÁLOST Až po čtvrtině sezony NBA si Bulls i díky 13 blokům proti Memphisu konečně mohou oddechnout – vyhráli dvě utkání po sobě a navíc poprvé v utkání ani jednou neprohrávali! Stále bez křídla Portera doma sice zahodili 22bodové vedení z první půle, kde měli trojky 18/8, zatímco soupeř hrající bez nováčka a zároveň střeleckého lídra Moranta minul prvních 16 trojek a jako první tým v sezoně z oblouku za první poločas nezapsal ani zásah. V závěru však domácí po stažení Grizzlies na jediný bod zabrali, povstal šéf LaVine, důležité akce měl i Satoranský a tým urval výhru 106-99, když potřetí v sezoně neinkasoval stovku a udržel se na Východě s bilancí 8-14 na stejné distanci od osmého Orlanda (10-11). Český dirigent byl pošesté v řadě bodově dvojciferný a podruhé za sebou házel aspoň 8 šestek (celková bilance 40/35 po 22 zápasech). Zapsal 13 bodů (z pole 10/3, TH 9/7, +/-0), 8 asistenci na 2 ztráty, 6 doskoků a 3 zisky za 33 minut a své průměry při stále aktivnější hře, kdy horší mušku z trojek dokáže pohotově kompenzovat hrou do koše, vysunul už na 9,7 bodu a 5,4 asistence za 27 minut.

celý článek
Rekord Brionny a Chance po obratu No.1

ECHO 10. KOLA RENOMIA ŽBL V desátém dějství ženské ligy ukázala svou světovou extratřídu americká pivotka ZVVZ USK Praha Brionna Jones, jež zapsala do historie RENOMIA ŽBL první padesátibodový výkon! Třiadvacetiletá rodačka z Baltimoru se o rekordní zápis postarala na palubovce Slovanky, kterou Pražanky spláchly 32-121. Jones za 32 minut měla dvojky 29/20, šestky 12/10 (z 8 získaných faulů), přidala 12 doskoků a její rating měl hodnotu 57, což je třetí nejvyšší číslo za posledních 20 let za dvěma super představeními strakonické Petry Reisingerové (70 a 65). A co se v 10. kole stalo ještě? Stovku vysázelo doma i KP Brno do koše Trutnova (104-66). Slávistky ve svém stánku důrazně oplatily chomutovskému nováčkovi senzační porážku z úvodu sezony (87-59). A strakonická U19 Chance doma otočila s Ostravou a má první výhru sezony (68-63). Už na konci října se předehrával duel mezi Hradcem Králové a Žabinami, který těsně patřil domácím Lvicím (80-76).

celý článek
MVP Houška, titul pro Thunder z Brandýsa

UDÁLOST Vítězem čtvrtého ročníku české verze Jr. NBA League se stal tým Oklahoma City Thunder. Prsteny pro vítěze si tak navlékly děti ze ZŠ Na Výsluní z Brandýsa nad Labem, obhájci stříbra z loňského roku, kteří celek ze státu Oklahoma reprezentovali. Všechny čtyři týmy, složené z hráčů do 11 let, které se velkého finálového turnaje zúčastnily, si ale odnášejí hlavně nezapomenutelné zážitky.
 

celý článek
Sato do dějin a další české zářezy

LEGIE V ZAHRANIČÍ Tomáš Satoranský je na Den díkůvzdání, po odehrání téměř čtvrtiny základní části, 25. trojkařem NBA. S 1562 body navíc překonal Jiřího Welsche (1519) a stal se historicky nej českým střelcem v zámořské soutěži. K tomu už třikrát v řadě pálil dvojciferně a v listopadu je na průměru 10,4 bodu. Ondřej Balvín stále hájí TOP 10 v užitečnosti a pódium mezi doskakovači ACB. Vít Krejčí je se Zaragozou po 10 kolech španělské ligy třetí. Patrik Auda po další vysázené „dvacítce“ udržel 11. místo mezi top skórery francouzské ProA. Tomáš Kyzlink je 27. nejužitečnější v italské a Blake Schilb 30. nejužitečnější ve francouzské lize. Filip Halada ohromil 25 a 18 body na Slovensku. Adam Pecháček pomohl Hagenu 16 body konečně i k vítězsví. A Jan Veselý je opět zraněný.

celý článek
Lvi o Tokio v Kanadě proti Turkům!

VELKÉ ECHO LOSU KVALIFIKACE O OH Čeští lvi už vědí, kde se příští rok od 23. do 28. června budou bít o olympiádu v Tokiu. Dnešní ženevský los rozhodl o tom, že je čeká kvalifikační turnaj v kanadské Victorii, kde ve skupině B narazí na Turecko a Uruguay, přičemž dva nejlepší postoupí do semifinále hraného do kříže se skupinou A. V té budou jako hlavní hrozba Řecko a dále domácí Kanada a Čína. Do Tokia postoupí jen celkový vítěz turnaje.
 

celý článek
Návrat Voráčkové a dominance favoritů

ECHO 9. KOLA RENOMIA ŽBL Hlavní zprávou devátého kola RENOMIA ŽBL, prvního po reprezentační pauze, je návrat největšího dívčího talentu poslední doby do české kotliny. Dvacetiletá národní křídelnice Veronika Voráčková odpískala svou rok a čtvrt trvající tréninkově-studijní stáž v NCAA, kam loni v létě odešla navzdory běžícímu kontraktu s USK Praha, a nesměla nastupovat do zápasů, což po letošním přestupu na další školu mělo kvůli univerzitním pravidlům trvat i v této sezoně. Iniciativa k jejímu comebacku podle informací klubu vzešla od USK, kterému se aktuálně nedostávalo hráček, neboť kvůli zranění skončila Američanka Harrison, Brabencová s Pospíšilovou v létě odešly do NCAA, Karolína Elhotová otěhotněla a dlouhodobě zraněná je Hanušová.

celý článek
◄◄ 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ►►