Odložení OH spustí mužům domino!

OLYMPIJSKÁ UDÁLOST V současné celosvětové situaci je potřeba být připraven prakticky na všechno a reagovat v řádu minut. Ještě v minulém týdnu generální manažer reprezentace mužů Michal Šob potvrzoval tréninky a hotely v kanadské Victorii a připravoval se na olympijskou kvalifikaci. Dnešní rozhodnutí MOV ale vše obrátilo naruby. Rázem je potřeba začít rozvíjet jiný plán. Jen není úplně jasné jaký.

celý článek
Jogín Blake a jeho jednotřídka v Remeši

SE LVEM O JEHO AKTUÁLNÍ BYTOVÉ SITUACI I Blake Schilb stál v posledních desítkách hodin před na první pohled velkým rozhodnutím. Ministerstvo zahraničí USA vydalo pro své občany v zahraničí nejvyšší stupeň doporučení k návratu do vlasti s dodatkovou hrozbou, že později už to na blíže neupřesněnou dobu nebude možné. A to zejména mladší hráče mohlo nemálo vystrašit a řada z nich napříč evropskými basketbalovými kluby nabrala směr „domů“. Američan s českým pasem, českou manželkou, českým dresem ve skříni a hlavně s kupou dětí kolem musel ovšem zohledňovat docela jiné věci, než jeho „nezávisle“ fungující krajané. A tak zatím uprostřed koronavirové pandemie vyčkává ve svém apartmánu v Remeši na vyústění situace, o níž je jako přemýšlivý člověk schopen vyprávět velmi barvitě.

celý článek
Kuchař z domácí samotky: Není to reálné

SE LVEM VÍTEM KREJČÍM Je jedním z basketbalistů, který už téměř dva týdny musí sedět v „domácím vězení“. I jeho tým ze španělské Zaragozy postihla koronavirová karanténa, a to po ligovém zápase na Realu Madrid, který čtyři dny na to oznámil, že jeho americký křídelník Thompkins byl virem nakažen. A i 19letý reprezentant Vít Krejčí má teď nařízenou povinnou domácí samotku, již prakticky nesmí opouštět, což speciálně pro mladého vrcholového sportovce, navyklého na velkou fyzickou aktivitu, musí být peklo.

celý článek
Radši bych trénoval 3 měsíce na 1 zápas!

S KAPITÁNEM NYMBURKA A ŠÉFEM HRÁČSKÉ ASOCIACE PAVLEM PUMPRLOU Forward nymburských mistrů Pavel Pumprla považuje středeční rozhodnutí ligové asociace ukončit sezonu Kooperativa NBL už nyní za předčasné. Raději by ještě vyčkával, zda se současná krize kolem koronaviru neutiší a nešlo by soutěž dokončit v alespoň upravené podobě. Stále aspoň doufá, že se bude moci dohrát Liga mistrů, ve které s Nymburkem došel už do čtvrtfinále a má na dosah jeden z největších úspěchů kariéry. Klidně prý bude tři měsíce jen trénovat, aby si pak zahrál alespoň jeden zápas a mohl tak sezonu zakončit na hřišti.

celý článek
Český Bull: Myslím, že NBA sezonu zruší

S TOMÁŠEM SATORANSKÝM Stejně jako mnoho dalších, i on nyní žije v nejistotě. Jenže daleko od zbytku rodiny, od které ho odděluje Atlantik. Reprezentant Tomáš Satoranský v Chicagu čeká na další vývoj zatím pouze přerušené sezony v NBA. Sám přitom přiznává, že by se vůbec nezlobil, kdyby už mohl být s rodinou doma v Praze.

celý článek
Pauzu? Nikdy! Ukažte, co zvládnete!

Basketbalové soutěže napříč Evropou mají právě vynucenou měsíční pauzu. Ale mít pauzu od basketbalu? To přece nejde! A proto Česká basketbalová federace přichází s projektem „Basketball never stops“ aneb #vratimselepsi.

celý článek
ŽBL i většina soutěží FIBA ukončeny!

AKTUÁLNĚ Exekutiva Renomia ŽBL spolu se sportovním ředitelem ŽBL po konzultaci se všemi kluby ženské ligy navrhla v pátek výboru ČBF schválit ukončení ročníku 2019/20 ke 13. březnu. Návrh byl učiněn v souvislosti s vyhlášením stavu nouze vládou České republiky z 12. března, kdy minimálně dalších 30 dnů nelze organizovat akce s účastí vyšší než 30 osob, a jsou uzavřena všechna sportoviště. Výbor ČBF následně ukončení letošního ročníku Renomia ŽBL schválil.

celý článek
Divácká bonanza, i když hvězdy chybí!

ZAJÍMAVOST Je to docela slušný paradox – čím méně hvězd se objevuje ve světových či evropských kvalifikacích, tím větší jsou v nejrůznějších místech starého kontinentu návštěvy na zápasech národních týmů. Anebo je to důkaz nebývale rostoucí popularity basketbalu napříč Evropou? Ať už je důvod jakýkoli, faktem je, že fanoušci chodili na první dvě kola evropské kvalifikace v ohromných houfech. Pojďme se nyní podívat, jak kde bylo nabito.

celý článek
Kurucz na úvod uspěl a tři loupeže hostů

ECHO 2. KOLA NADSTAVBY ŽBL Bez obhájce trofeje USK Praha pokračovala druhým kolem nadstavbová část RENOMIA ŽBL, kde si vítěznou premiéru na lavičce chomutovského nováčka užil jeho nový kouč Daniel Kurucz, který nahradil Tomáše Eisnera. Levhartice doma zdolaly v duelu skupiny B Ostravu 78-74. V dalším utkání skupiny Trutnov dobyl palubovku Strakonic (49-91). V obou zápasech skupiny A se dařilo brněnským celkům, když KP dovezl velmi důležitou výhru z Hradce Králové (69-78) a Žabiny potvrdily roli favorita v Praze proti Slavii (64-97).

celý článek
Vzdušný duel s Adamsem a bolest ve finiši

DRAMA MEZI BULLS A THUNDER Ani 41 bodů LaVineho a kariérních 35 bodů dalšího guarda Whitea, který jako první náhradník klubových dějin (jediný další Bull s těmito čísly byl Jordan) – a také jako první z lavičky nastupující nováček NBA od roku 1970 (kdy se statistiky vedou) - zvládl nejméně 30 bodů ve třech zápasech v řadě, nedovedlo Bulls ke druhé výhře za sebou. S Oklahomou se vykopali ze 24bodového deficitu ze závěru první půle, ale v koncovce jim chybělo několik důležitých výpomocí v obraně a ani další bláznivé střely LaVineho už je nespasily. Doma padli 122-124 a zaznamenali 9. porážku za posledních 10 zápasů, nadále oslabení o Portera, Markkanena, Cartera, Dunna a Valentinea. Naopak Thunder uspěli venku už podeváté v řadě a utvořili tím klubový rekord. Satoranský byl i kvůli řadě ztrát hluboko v minusu ve svých prvních dvou úsecích, ale ve druhé půli se zvedl a za svých 33 minut končil na 10 bodech (z pole 10/4, -17), 5 doskocích a 7 asistencích na 5 ztrát.

celý článek
◄◄ 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ►►