"Sato" se v moři rozehrávačů našel včas

DRUHÝ DUEL TOMÁŠE SATORANSKÉHO ZA BULLS Je základním dirigentem šestého týmu světa, přesto jako jediný z šesti rozehrávačů Chicaga, kteří zasáhli do druhého duelu sezony NBA, oficiálně nenese toto označení, nýbrž stále zůstává – tak jako ve Washingtonu – shooting guardem (minimálně na serveru ESPN). Byl ustanoven základním rozehrávačem Bulls, přesto i podruhé dohrával ve čtrvté čtvrtině vyrovnané bitvy jen poslední dvě minuty. Jak je ale jeho dobrým zvykem, svou šanci zužitkoval se vším všudy a byl klíčovým mužem při prvním vítězství týmu, 102-110 na palubovce Memphis Grizzlies.

celý článek
Drama pro SBŠ, nastavené derby pro KP

ECHO 6. KOLA RENOMIA ŽBL ZVVZ USK Praha překonal dva letošní ligové rekordy. V domácím duelu šestého kola jeho nová posila Brionna Jones zatížila konto Trutnova 40 body a celý tým nastřílel bodů 141. První číslo navíc značí i osmý top výkon za posledních 20 let v lize, druhé je pak šestým nejvyšším zápasovým nástřelem za stejné období. V dalších dvou utkáních vládli favorité - Hradec Králové přejel doma celek U19 Chance 86-65 a pražská Slavia Slovanku 91-66. Zbývající dvě bitvy se proměnily ve velká dramata - v Ostravě nakonec slavily domácí hráčky SBŠ, které otočily zápas s nováčkem z Chomutova v poslední minutě (75-72), a derby v Brně po boji s prodloužením ovládl hostující celek KP 73-83.

celý článek
Muž v utajení, jejž Jordan oslovuje Jakub

EXKLUZIVNĚ S JAKUBEM KUDLÁČKEM Jeho práce se odehrává v přísně střežené zóně, do které si jednotlivé organizace nechtějí nechat nahlížet. Je to džob „tajných agentů 007“, operujících po celém světě. O cílech a destinacích svých operací nikde nesmějí mluvit, vyjma několika seancí během roku, kdy se celá „agentura“ sletí na velký brainstorming nad tisíci záznamů o stovkách nadějných kluků z celé planety. A nad nimi dozírají dva bratři slavného příjmení i jeden 65letý chlapík, který se doma může přehrabovat spoustou trofejí za tituly v NBA. A který má za sebou už nejeden manažerský tah, nad nímž žasla celá liga - Mitch Kupchak. A ti dva bratři? Jmenují se Larry a Michael. Tomu druhému patří už devět let Charlotte Hornets, pro něž již dvě sezony pracuje jako skaut i on. Nyní už rok dokonce jako ředitel mezinárodního skautingu. Stále ještě v necelých 30 letech. Už i v tomhle věku, který jemu osobně nepřijde vůbec podstatný, si získal uznání od největší legendy podkošové hry. Jediný Čech, kterého za pracovní nasazení a výkony chválí někdejší fenomén Chicago Bulls, dnes 56letý Michael Jordan. Nechte se pozvat do světa bývalého reprezentačního rozehrávače a nyní už muže, který leccos ví i o dění v „draftové válečné místnosti“. Do světa za světly ramp Jakuba Kudláčka.
 

celý článek
Trutnov dál čeká a 50 tisíc pro Levharta

ECHO 5. KOLA RENOMIA ŽBL 38 bodů. Takový byl nejmenší rozdíl ve skore ve čtyřech utkáních neúplného pátého kola RENOMIA ŽBL, v němž pražský USK vyloupil Chomutov (41-89), brněnské Žabiny Trutnov (58-96), KP Brno doma zničilo Slovanku MB (88-41) a pražská Slavia strakonickou U19 Chance (116-60). Podle bilance je za vedoucím USK (5-0) druhé KP (4-1) a třetí Hradec Králové (3-1). Na první úspěch zatím čekají Trutnov (0-4) a U19 Chance (0-2).

celý článek
Málem kolaps Lvic i první pád nováčka

ECHO 4. KOLA RENOMIA ŽBL Tři jasné výsledky, nakonec bitva Hradce Králové s pražskou Slavií s vítězstvím domácích Lvic i premiérový úspěch sezony v podání Slovanky MB, která doma o sedm bodů zdolala Trutnov, jenž padl už potřetí za sebou. V jednoznačných utkáních 4. kola RENOMIA ŽBL pražský USK ovládl dění v Ostravě, KP Brno ve Strakonicích a brněnské Žabiny doma s chomutovským nováčkem, který tak poprvé podlehl až ve svém třetím zápase.

celý článek
Peterka povýšil. Na hlavního muže léčky

PO MS S MARTINEM PETERKOU Je jasné, že jeho důležitost se zvedla. Minimálně pro ten jeden zápas, v němž zazářil v reprezentaci zatím vůbec nejvíc, určitě. Právě on byl ústřední postavou léčky, již trenérský štáb nastražil na favorizované Srby v duelu o páté místo na MS. A lest dlouho vycházela naprosto dokonale. Nestrážený Martin Peterka si na pivotmanské pozici 5 stále dokola odskakoval za trojkový oblouk, odkud po clonách trestal příliš odstoupené soupeře, kteří nevěřili, že by jim autor do té doby pouhých pěti trojek v sedmi zápasech turnaje dokázal výrazněji uškodit. Přesně to se ale stalo a Peterka za svých 13 minut v prvním poločase čtyřikrát přesně udeřil. Ze stejného počtu pokusů! A když s klaksonem útoku zakončil zpod koše i po zachycení minuté střely Vojtěcha Hrubana, završil svůj poločas snů na 14 bodech a lvi mohli za vedení 50-41 věřit i v šanci na vítězství.

celý článek
10 minut s plackou z ME? Nejšťastnější

Z PEKINGU PO MS S VOJTĚCHEM HRUBANEM Ta slova by se dala tesat do kamene. Tak nějak vystihují podstatu šestého týmu světa pro rok 2019. A z jejich autora dělají jednoho z hlavních kandidátů na nového kapitána národního mužstva po odchodu Pavla Pumprly. „Už jsem v „repre“ dlouho na to, abych si tu honil body a statistiky. A pokud za dva roky na EuroBasketu v Praze budu hrát deset minut na zápas a získáme „placku“, budu úplně nejšťastnější.“ Více komentářů k tomuhle krédu současného člena základní pětky netřeba. Čerstvý třicátník Vojtěch Hruban, osové křídlo a klíčový obránce družiny Ronena Ginzburga, který kvůli splněnému snu řady generací odložil se svou ženou i další expanzi dosud tříčlenné rodiny, už dobře ví, na čem záleží. A poznáte to i z následujícího interview uskutečněného těsně po skončení zápasu o 5. místo se Srbskem na světovém šampinátu v Číně, který se zlatým písmem zapsal do kroniky českého basketbalu.

celý článek
Kouč fešák, léčka na Srby a fejk obrana

Z PEKINGU PO MS S RONENEM GINZBURGEM Patřil do nejelegantněji oblékané reprezentace šampionátu – aspoň dle ohlasů činovníků světové federace FIBA. Kromě českého realizačního týmu už jen trenérský štáb Poláků nosil na zápasy obleky. A z hráčů byli lvi jediní takto „oháknutí“ elegáni, minimálně v destinacích, kde se během turnaje pohybovali. Oděvní dům Blažek tedy v Číně získával plusové body. Tým však na MS musel „hákovat“ především na hřišti. A to až na hranici zemdlení. Totéž se týkalo, pro změu v zákulisí, asistentského štábu, do hluboké noci rozpitvávajícího hru soupeřů a chystajícího taktiku šitou na míru. Na vrcholu pyramidy pak na sebe bral zodpovědnost izraelský voják ve výslužbě, vyškolený do lecjakých bojových operací. Ronen Ginzburg má za sebou stejně jako celý národní tým přelomovou akci své kariéry. A že byl po 14denní šichtě vyčerpaný, jak zákon káže, na to vemte jed. Přesto - s plechovkou piva v ruce – už po posledním duelu MS vypadal mnohem lépe než zhruba dva zápasy zpátky, kdy na tiskové konferenci jen velmi tiše pronesl dvě věty, jež i zesílené reproduktory stěží zaznamenaly.

celý článek
"Ten tým, který tu vidíte, to je on"

Z PEKINGU S KONČÍCÍM KAPITÁNEM PAVLEM PUMPRLOU Když po získání pořadatelství EuroBasketu 2021, o nějž se jako kapitán národního týmu při finální prezentaci v Mnichově sám nemálo přičinil, prohlásil, že má teď aspoň motivaci pokračovat v reprezentaci ještě dva roky, tedy do svých pětatřiceti, žádné větší překvapení to nezpůsobilo. Když bude mít výkonnost, jako tradičně výborný obránce, může na to mít, řekli si jistě mnozí. Uběhlo ale jen pár měsíců a všechno je jinak. Nejspíš jen trenér Ronen Ginzburg už pár dní věděl, že se něco chystá, protože o předběžném záměru byl informován. A když jej Pavel Pumprla dvě minuty do konce dnešního duelu o páté místo na MS požádal, aby mohl odehrát zbylý čas, už měl jistotu. Jeho kapitán chce tímhle zápasem říct sbohem své smečce udatných lvů. Na osobním i týmovém Everestu. Když je šestý na světě. „Ten tým, který tu vidíte, to je on. To jak brání... Když nehrál na mistrovství Evropy 2017, chyběli tehdy i Jan Veselý, Blake Schilb, Ondřej Balvín. Jeho jsem ale postrádal nejvíc. On byl tmelem tohoto týmu. My teď máme v téhle roli i „Satyho“, ale potřebujeme další,“ pravil po skončení první české účasti na světovém šampionátu na adresu svého pobočníka izraelský kormidelník. A leskly se mu při tom oči...

celý článek
Poločas snů a loučení kapitána!

ECHO DUELU LVŮ O PÁTÉ MÍSTO NA MS Něco přes dvacet minut za trojkových manévrů především Martina Peterky hýčkali čeští basketbalisté naději na ještě jeden zázrak na světovém šampionátu v Číně. Do první půle však vrhnuli tolik sil, že do druhé už jich mnoho nezbylo a Srbové taženi fenomenálním skórerem Bogdanem Bogdanovičem otočili ve třetí čtrtině skore a pak už si výhru 90-81 nenechali vzít. Lvi v utkání o 5. místo v pekingské aréně přesto dorovnali československé maximum z roku 1970 a ještě mnoho dní budou na svou hlavu poslouchat hřejivá slova chvály.

celý článek
◄◄ 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ►►