Ten pocit, že seš mezi 16 na světě!

PO POSTUPU NA MS S TOMÁŠEM SATORANSKÝM A PAVLEM PUMPRLOU Kapitán si byl dobře vědom, že tohle není jen tak nějaký běžný zápas v jeho kariéře. A ani v kariérách jeho spoluhráčů z národního týmu. A tak si po vyběhnutí na palubovku šanghajské arény připravil ve středovém kruhu pěkně peprnou předzápasovou hecovací řeč. Přece jen dva dny zpátky sledoval duel tureckých soupeřů s USA a měl jasno o tom, že běžný výkon na tenhle skvělý tým se třemi muži z NBA stačit nebude.

celý článek
Večer, kdy Češi zatřásli Šanghají!

ECHO SNOVÉHO VEČERA NA MS Zbývalo 31 sekund do konce úžasného duelu, když Tomáš Satoranský doskočil v obraně další minutý turecký pokus, byl už soupeřem cíleně faulován, a když se blížil přes polovinu hřiště, začal hecovat už tak rozdováděné české fanoušky, kteří svému týmu celý zápas dělali domácí kulisu, byli vůbec nejhlučnější za dobu na světovém šampionátu a na celé čáře poráželi své „soupeře“ ze země půlměsíce. Stejně jako jejich hrdinný tým na palubovce, kde dál obrací naruby původní předpoklady a nevěřící na svou nezlomnou víru. Tu, která jej dovedla k zapsání další nebývalé kapitoly české basketbalové kroniky... Jeden ze tří mužů z NBA v dresu soupeře Ersan Ilyasova ještě inkasoval technickou chybu za protesty a pak zbyl čas ještě na jedno poslední zakončení kapitána Pavla Pumprly, který uzavřel skore na výsledku z říše fantazie: 91-76. Lvi tak triumfovali nad tureckým týmem, který měl dva dny zpátky hned dvakrát na lopatě obhájce trofeje z USA, ale nedokázal dokonat svůj poslední tah, a psychicky nalomen pak zaplatil daň nejvyšší. Jako celek s velkými očekáváními a nabitou soupiskou uvízl už v základní skupině, když zůstal na štítě mužstva, jež je po tomhle utkání ještě nečitelnější než dřív. A ještě nebezpečnější! Češi výhrou v rozhodném duelu o postup dosáhli naplnění svého přetěžkého cíle – průniku do osmifinálové skupiny MS, který jim jako bonus zajistil i účast v olympijské kvalifikaci! Chtělo by se říct - ZATÍM. Cesta do čtvrtfinále povede přes duely s překvapivě schopnou Brazílií a Řeckem, které jako favorit po bodové porážce s Brazilci horko těžko doklopýtalo ke složení Nového Zélandu. I s úřadujícím MVP NBA Giannisem Antetokounmpem.

 

celý článek
Kafe a cola na výkon i fotbalisté bez tuku

ZE ŠANGHAJE S VÝŽIVOVOU EXPERTKOU LVŮ Ještě před rokem spravovala jídelníček A-týmu fotbalové Sparty. Když byla tenistka Lucie Šafářová – mimochodem její sestřenka - pátá na světě, pečovala i o ni. Vyzná se i ve stravovacích návycích florbalistů, cyklistů a třeba i biatlonové reprezentantky Evy Puskarčíkové. A nyní je na částečný úvazek už tři roky i u českých basketbalových reprezentací. aktuálně pak u té nejelitnější, mužské, na světovém šampionátu v Číně. Zuzana Pavelková Šafářová toho ví hodně o dietách, dobrém a špatném jídle i pití a nebojí se o tom mluvit. Proto přijala novinářské pozvání na pěkný kus řeči o všem, co souvisí se správnou životosprávou vrcholového sportovce. Pod bezednými koši i leckde jinde. A občas i docela překvapila. Věděli jste třeba, že káva vám v rozumném množství zvýší sportovní výkon? Nebo dokonce i vychlazená coca cola? Zazněly ale i zajímavosti z fotbalového a tenisového prostředí, a proto už nyní předejme slovo nutriční expertce, která si u českých podkošových lvů pochvaluje jejich nesmírnou stravovací disciplinovanost a dodržování předepsaných pokynů.

celý článek
S českými tifosi v šanghajském hledišti

VIDEO S ČESKÝMI FANOUŠKY ZE ŠANGHAJE Kam až sahají Hujerovi? Tuhle legendární větu by šlo bez okolků použít při pohledu do české sekce za košem ve všech utkáních lvů na světovém šampionátu v Šanghaji. Svůj koutek v hledišti mají Křížovi, Peterkovi, Palyzovi, Hrubanovi, Czudkovi, Audovi, Balvínovi a jistě i mnozí další, často oděni do dresů svých blízkých, bojujících o českou slávu na hřišti při první účasti mužů na MS v éře samostatnosti.

celý článek
Okamžiky hrůzy a beznaděje v hotelu Ritz

AKTUÁLNĚ ZE ŠANGHAJE S VOJTĚCHEM HRUBANEM A PATRIKEM AUDOU Chvíle krátké radosti po vítězství nad Japonskem v úterý večer vystřídaly v českém táboře okamžiky utrpení a blížícího se zmaru, kdy nervy všech zúčastněných byly napjaté jako špagáty. Tým USA stál proti Turecku dvakrát na pokraji hluboké propasti a už do ní takřka padal, aby se po neuvěřitelné koncovce a obratu v posledních 9 sekundách prodloužení vyhrabal z už prakticky neřešitelné situace. Zachránil tak i české akcie a plány. Lvům nyní stačí prostá čtvrteční výhra nad Tureckem k postupu ze základní skupiny světového šampionátu a nestojí před nutností vyhrát o tucet bodů, jak by tomu bylo v případě byť jen bodové výhry Turků nad obhájci trofeje. Nejen o protrpěných chvílích hrůzy u televizních obrazovek v šanghajském hotelu Portman Ritz-Carlton, ale i o následné úlevě budou nyní v detailech hovořit dva lvi – Vojtěch Hruban a Patrik Auda. Proč se zhroutila hegemonie USA? Kde jsou jejich hluchá místa a čím je Turci dostali? Co naopak udělá s Turky K.O. v prodloužení při už skoro vyhraném zápase? V čem budou přijatelnější než Japonci a čím naopak budou hrozit? A ozval se týmu před rozhodným zápasem Jan Veselý? Na to všehchno najdete nyní odpovědi...

celý článek
"Tak Boči, kdo se stane MVP?"

ZE ŠANGHAJE S BLAKEM SCHILBEM A JAROMÍREM BOHAČÍKEM „Vůbec se nebojím toho, že by nám to Američani mohli zkomplikovat.“ Tak jistý si byl po duelu s Japonskem křídelník Jaromír Bohačík tím, že favorizovaný tým USA nezaváhá v následném mači s Turky a jeho celek si to s nimi ve čtvrtek rozdá v bitvě o všechno alias o druhé postupové místo do druhé fáze světového šampionátu. Nakonec ale chybělo k překvapení tak strašně málo! Turci měli Ameriku na lopatě už na konci základní hrací doby a pak i v prodloužení, kde jim ale nestačilo ani vedení o bod a získaný nesportovní faul k tomu 9 sekund před koncem. Balbay s Osmanem nezvládli situaci psychicky a minuli celkem čtyři trestné hody v řadě, aby po bleskovém protiútoku rozhodl Middleton ze šestek o jednobodové výhře USA. Skončit to naopak, celé Česko by se ponořilo do zklamání. K postupu by pak lvi museli zdolat Turky o 12 bodů, aby při minitabulce tří šli dál s Američany. A to by byl při současné turecké fazoně velice těžký úkol.

celý článek
Historické vítězství z rukou snajprů J+B!

ECHO DUELU S JAPONSKEM NA MS Třetí zářijový den zůstane už navždy zapsán do dějin českého basketbalu. Tým lvů po nesnadném zápase přemohl Japonce 89-76 a slaví tak premiérové vítězství na světových šampionátech v 27leté éře samostatnosti. Ještě nezapomenutelnější bude pro autora 22 bodů (4 trojky) a MVP utkání Jaromíra Bohačíka. Stejných 22 bodů s téměř neomylnými trojkami (7/6) vysázel i Blake Schilb a 15 body, 6 doskoky, 3 zisky a 7 asistencemi na jedinou ztrátu za 35 minut jistil výhru na každém kroku zdvojovaný Tomáš Satoranský. Tým si tak nachystal situaci, jakou chtěl – ve čtvrtek se podle předpokladů utkat s Turky o postup ze skupiny.

celý článek
Nevídaných 199, hladový Rui i klamavý Nick

AKTUÁLNĚ ZE ŠANGHAJE PŘED JAPONSKEM „Máme nejlepší tým, jaký jsme kdy měli, poprvé se třemi více než dvoumetrovými hráči v základní pětce.“ Tohle před pár dny s nadšením hlásil jeden z japonských novinářů na adresu skvadry ze země vycházejícího slunce, jejíž výškový průměr je senzačních 199 centimetrů! Senzačních proto, že průměrný Japonec dorůstá do výšky pouhých 172 čísel. Repre jeho země je tak teď vyšší o nebývalých 27 centimetrů! A národní celek Česka, jež podle některých studií patří do TOP 10 nejvyšších národů planety, je nyní jen o jediný centimetr před tím japonským. Už v úterý od 10:30 českého času (vysílá ČT Sport) se oba utkají na světovém šampionátu v Číně, kde se budou poměřovat i v mnohém jiném než jen ve výškových parametrech. Lvům půjde o důležité vítězství nezbytné k udržení šancí na postup.

celý článek
You got scared! Pope, díky i hukot 18000

AKTUÁLNĚ ZE ŠANGHAJE S PAVLEM PUMPRLOU Nejste-li při takové show přímo na hřišti nebo potom v zákulisí, musíte se spolehnout jen na ty, kteří jsou ochotní tyhle utajené historky z epicentra dění sdílet. A když navíc disponují nemalou dávkou vypravěčského talentu... Kapitán lvů na jejich prvním světovém šampionátu v samostatné české historii se zaskvěl nejen v populárním videu jako „reportérské očko“ s mikrofonem ve vlastní kabině, ale ve volném dni v Šanghaji také jako glosátor stále živého megaduelu se Spojenými státy. O něm se bude mluvit ještě dlouho. Tady je jedno basketbalové, ale také docela zábavné povídání. A hovor s Pavlem Pumprlou nejde začít ničím jiným než velkou nedělní pochvalou před nastoupenou armádou novinářů v podání bývalého člena US Air Force Gregga Popoviche, řečeného „Popa“.

celý článek
Dvě křídla o zápase do konce života

ECHO DUELU S USA: VOJTĚCH HRUBAN JAROMÍR BOHAČÍK Shodně se 13 body byli Jaromír Bohačík a Vojtěch Hruban druhými nejlepšími střelci českého týmu v premiéře lvů na MS v samostatné éře. Křídelník Hruban navíc svými šestkami v úvodu zapsal vůbec první české body v dějinách světových šampionátů. A tady už je sumář jeho i Bohačíkových dojmů a postřehů po jednom VELMI nevšedním zápase, v němž ústředním tématem bylo ohromné překvapení z nebývalého počtu českých fanoušků.

celý článek
◄◄ 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ►►