Budeš sedět. Řek jsem jim, že ne!

S MIROSLAVEM ŠTAFLEM O PRVNÍ SUPER SEZONĚ V NCAA Stál na dosah jedinečné sezony. Pro jeho školu přímo historické. S univerzitním týmem Hartfordu měl před sebou finálový duel konferenčního turnaje a pouhých 40 minut čistého času jej dělilo od vůbec prvního průniku Hawks do celostátního play-off, magického „March Madness“ pro 68 nejlepších prvodivizních mužstev celých Spojených států. Dvacetiletý centr s 208 centimetry výšky tak mohl na sladký dort své nováčkovské sezony v NCAA přihodit ještě pořádnou porci šlehačky. Ač jej varovali, že jej čekají hodiny strávené zahříváním lavičky, točil Miroslav Štafl v zápasech 26 minut a stíhal téměř 9 bodů, což by pro jakéhokoli českého hráče, nemluvě o úvodním roce v první divizi, byla pohádková čísla. Teď ještě zbývalo všechno posvětit tím jedním klíčovým triumfem. Jenže šířící se koronavirová zkáza v půli března nemilosrdně smetla i sen tohoto jestřábího týmu, kterému před sezonou nikdo nevěřil. Hartford však s bilancí 18-15 předčil veškerá očekávání. A tenhle netypický Čech, který se nebojí říct, že je dobrý, chce hned druhý rok ještě o kus výš – stát se pivotem číslo 1 celé konference America East. Pivotem, který odešel do zámoří i proto, že v tuzemsku pro něj nebylo angažmá, jaké by si přál. Ve dvaceti mluví s nadhledem chlapíka na konci kariéry, který ve větách hází velkými slovy, aniž by při tom hnul jedinou brvou. Nečitelný jako čínská příručka pro používání internetu. A jednou snad mířící i do vysněné Euroligy. Malé cíle si nedává. Stejně tomu bylo i se soukromou školou mezi New Yorkem a Bostonem, kde rok studia běžného smrtelníka stojí skoro milion a půl českých zlaťáků.

celý článek
Boj lvů 3x3 o Tokio v rakouském Grazu!

UDÁLOST 3X3 Český basketbal má nyní o něco reálnější šanci zabrat na olympijských hrách v Tokiu, odsunutých na rok 2021, dvě účastnická místa. Kromě mužského národního týmu, který si místo v kvalifikaci vybojoval historickým světovým šampionátem v Číně, o místenku zabojuje také reprezentační tým mužů 3x3. Sport, který bude na hrách pod pěti kruhy nováčkem, totiž přesunul kvalifikaci z Asie do výrazně příznivější lokace – do Rakouska.

celý článek
Jak si Stehlíka našel favorit seriálu

ECHO DRUHÉ AKCE CHANCE 3X3 TOUR Jako favorit Chance 3x3 Tour se po prvních dvou turnajích jeví slovenský celek Prievidza Meferes. Tahle parta se ukázala už v Kroměříži, kde sahala po finálové účasti, a nakonec z toho bylo třetí místo. Ještě líp to pro tým dopadlo uplynulý víkend v Českých Budějovicích, kde čtveřice Jakub Mokráň, Jozef Vojtek, Martin Bílik a Jan Stehlík přehrála všechny své soupeře a vítězstvím si zajistila postup na finálový turnaj v Praze.

celý článek
Stehlík a spol. kralovali pod střechou

CHANCE 3X3 TOUR Počasí zatím letošnímu ročníku Chance 3x3 Tour nepřeje, když oba úvodní turnaje z větší části provázel déšť. I napodruhé v Českých Budějovicích se ale zvládly odehrát všechny plánované zápasy, a tentokrát dokonce i bez časového posunu, když organizátoři s nepřízní počasí počítali dopředu, a už od začátku programu se hrálo pod střechou. Prostory českobudějovického výstaviště nejvíc seděly celku Prievidza Meferes, který v elitní kategorii mužů vylepšil bronz z minulého víkendu.

celý článek
Přijeli jsme se vyblbnout. A hala pomohla

ECHO PRVNÍ ZASTÁVKY CHANCE TOUR Ačkoli stále není zřejmé, kdo má být tou „půlkou“, je jisté, že v prvním turnaji letošní Chance 3x3 Tour to v Kroměříži nejvíc svědčilo vítězné sestavě „Tři a půl chlapa“, v jejímž čele stál křídelník ligového Olomoucka František Váňa.

celý článek
Triumf "3 a půl chlapa" přišel až v hale

ECHO ÚVODNÍHO TURNAJE CHANCE 3X3 TOUR Den jako na houpačce prožili milovníci basketbalu 3x3 při startu Chance 3x3 Tour v Kroměříži. Na tamním výstavišti Floria začala v sobotu odložená česká tour s celkem 36 týmy, jež dopoledne přivítalo nádherné počasí, které se však k večeru změnilo v pořádnou bouřku, jež všechny hráče zahnala pod střechu. Tam se mezi muži nejvíc dařilo týmu Tři a půl chlapa, ještě venku si výhru mezi ženami vybojovaly Hvězdice z Brna.

celý článek
Ginzburg prověří druhou vlnu lvů

PŘED SRAZEM LVŮ U24 Velmi zajímavě složenou skupinu talentovaných mladých hráčů čeká od pondělka týdenní tréninkový kemp pod vedením reprezentačního kouče mužů Ronena Ginzburga. Projekt reprezentace U24, složený z borců působících v Kooperativa NBL a na amerických univerzitách, stráví týden společnými tréninky v nymburském sportovním centru, navíc sehraje mezistátní přátelský zápas. Trenéři tak využili šance ozkoušet si talenty z USA naživo.

celý článek
Jsem rád, že některé opory přijely

AKTUÁLNĚ Z TÁBORA LVIC Šťastným rozložením kvalifikačních oken na EuroBasket 2021 nepřišla ženská reprezentace o vrchol sezony a díky uvolňování opatření se může na začátku června sejít k plánovanému soustředění. Svěřenkyně Štefana Svitka mají kvalifikační skupinu D výborně rozehranou, když v listopadu loňského roku nejprve vybojovaly velkou výhru na palubovce favorizovaných Italek a poté doma udolaly nepříjemné Rumunky. Další kvalifikační zápasy jsou v plánu v polovině letošního listopadu. „Vždycky jsem léto považoval za možná nejdůležitější období ve vývoji hráče. Přes léto se dělaly věci, na které nebyl čas v průběhu sezony,“ vyhlíží pražský kemp, startující v pondělí v hale Královka, trenér Svitek, který na klubové scéně simultánně vede polský Krakov.

celý článek
Zachráněná tour 3x3 poletí jako raketa

CHANCE 3X3 TOUR Epidemie koronaviru ovlivnila většinu sportovních soutěží po celém světě a výjimkou nebyl ani basketbal. Většina lig se nedohrála a spousta z nich svého šampiona pro rok 2020 ani nepozná. Nechybělo moc a koronavirus výrazně ovlivnil i sezonu basketbalu 3x3. Na víc než dva měsíce byl pozastaven FIBA žebříček hráčů i týmů a hrozilo i zrušení celého ročníku. Naštěstí se ale situace v Česku umoudřila, postupně dochází k rozvolňování opatření a seriál Chance 3x3 Tour 2020 tak proběhne jen s částečně pozměněným kalendářem.

celý článek
Proč končím. A proč jsem se nevrátila

S KAMILOU ŠTĚPÁNOVOU Epidemie koronaviru napomohla k definitivnímu rozhodnutí o konci kariéry pivotce Kamile Štěpánové. Jednatřicetiletá basketbalistka se rozhodla o víkendu oficiálně ohlásit konec profesionální dráhy, když se s fanoušky rozloučila fotkou se sbírkou dresů na sociálních sítích. „Basket mi dal úplně všechno, byl to skvělý život, ale teď už je pro mě cesta někde jinde,“ řekla Štěpánová v rozhovoru pro web ČBF.

celý článek
◄◄ 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ►►