Plzeňské Final Four otevírá brány

PŘED HYUNDAI FINAL FOUR Už ve čtvrtek se do plzeňského dějiště závěrečného turnaje Českého poháru basketbalistů sjížděly čtyři nejlepší týmy 27. ročníku soutěže, aby si během čtyř bitev v pátek a sobotu rozdělily dvousettisícový finanční jackpot a také otestovaly destinaci, jíž už osm let elitní podkošový tým chybí. Favoritem Hyundai Final Four je obhájce trofeje ERA Basketball Nymburk, který si na čele s řadou reprezentantů brousí zuby už na čtrnáctý Český pohár, ovšem ani zbývající trojlístek – BK Opava, DEKSTONE Tuři Svitavy a USK Praha - nemíří do Plzně jen na výlet. Naopak bude se pokoušet zosnovat velké překvapení. Jako první se o něj bude snažit v pátečním semifinále celek Svitav, který vyzve Nymburk úderem 19. hodiny. Už od 16 hodin ale zkříží v prvním půlfinále zbraně Slezané s Pražany. V sobotu je boj o bronz na programu od 15:00 a duel o titul přijde na řadu v 18:15 před kamerami ČT Sport. První tři zápasy pak odvysílá portál TVCOM.cz. Více informací i možnost zakoupit vstupenky fanouškům nabízí oficiální web turnaje final4.cz.
 

celý článek
Finance EuroBasketu i senzační cíl Jansty

AKTUÁLNĚ Až do včerejška se zdálo, že absolutním pořadatelským stropem pro Českou republiku je aktuálně v segmentu mužského basketbalu jedna ze skupin mistrovství Evropy. Tento ještě donedávna sen se loni zhmotnil v realitu a tým lvů má tak předem zajištěnou účast na elitní akci kontinentálního basketbalu v příštím roce. Senzační až šokující vyhlášení maximalisticky fungujícího předsedy ČBF Miroslava Jansty na středeční tiskové konferenci ke startu evropské kvalifikace však přetočilo všechna měřítka...

celý článek
Nový kapitán lvů Hruban! MS 2027 v Česku?

UDÁLOST S novým kapitánem Vojtěchem Hrubanem vstoupí mužská reprezentace do nacházející evropské kvalifkace, již sice Češi jako pořadatelé ME 2021 budou hrát jen nesoutěžně, ale půjde jim o body do světového žebříčku. V něm jsou po dobytí šestého místa na MS sedmým týmem Evropy, a pokud by toto postavení udrželi, patřili by při losu EuroBasketu do výhodného druhého koše. První duel kvalifikace lvi sehrají v Pardubicích v pátek 21. února proti Dánsku, tři dny nato je čeká v Vilniusu tradiční velmoc Litva.

celý článek
Ginzburg po čínské pohádce obhájil!

UDÁLOST Šesté místo národního týmu mužů na světovém šampionátu v druhé nejpopulárnější hře planety snad ani nemohlo mít jiné vyústění – kouč lvů Ronen Ginzburg byl díky tomuto fenomenálnímu úspěchu desetimilionové země zvolen Koučem roku 2019 napříč scénou tuzemského vrcholového sportu a navázal tak na prvenství své skvadry v anketě Sportovec roku mezi kolektivy a skvělé druhé místo Tomáše Satoranského mezi jednotlivci.

celý článek
Slzy, které ukázaly nehasnoucí vášeň

S PETROU KULICHOVOU PO HOŘKÉM POHÁROVÉM FINÁLE V zápase podle jejího výrazu většinou nepoznáte, jaký je právě stav, zda se jí podařila velká akce, nebo naopak nějakou totálně zazdila. Její spíše posmutnělá tvář bývá takřka prostá emocí. Tohle všechno ale změnil závěrečný výsledek ukrutné padesátiminutové bitvy ve velkém finále Českého poháru v Kutné Hoře, kde její Hradecké lvice o tři body padly s brněnskými Žabinami. Bez dvou čísel dvoumetrová pivotka s fenomenálním pracovním životopisem, jež je spolu s o pět let mladší Kateřinou Elhotovou už jedinou vrcholově aktivní hráčkou ze stříbrné party z MS 2010, ukázala, že ledovou královnou není ani zdaleka. Po 43minutovém promarněném výkonu se 14 body, 16 doskoky a 4 bloky zalily její oči slzy, které několik prvních minut hovoru stále nešlo zastavit. Ty slzy, které dávaly najevo, že i v pětatřiceti letech jí na výsledku stále enormně záleží a nechce prohrát žádný zápas, natož pak finálový. A to je nejspíš jeden z hlavních pohonů její sportovní výdrže a touhy, jež Petře Kulichové stále nedovoluje pověsit basketbalové boty na onen pověstný hřebík.

celý článek
43 minut? Už jsem jen odezírala ze rtů

S MVP FINAL FOUR PETROU ZÁPLATOVOU Heroický výkon podala ve finále Českého poháru v Kutné Hoře reprezentační rozehrávačka ve službách brněnských Žabin Petra Záplatová. Při výhře Brňanek nad Hradcem Králové 93-90 po druhém prodloužení musela odehrát – ve druhém utkání během necelých 30 hodin - málo vídaných 43 minut, aby nakonec 26 body dovedla svůj tým k pohárovému triumfu.

celý článek
Super duel Petra vs Kristýna pro Žabiny!

ECHO FINÁLE ČP ŽEN Nejužitečnější hráčka finálového turnaje Českého poháru, reprezentační rozehrávačka Petra Záplatová, si vzala svoje Žabiny do batohu a přes srázy dvou prodloužení finále je za svých více než 43 minut 26 body včetně řady klíčových tref dotlačila k titulu. Po vítězství 93-90 nad Hradcem Králové, jemuž nestačil ani jeden z kariérních výkonů Kristýny Minarovičové, autorky 36 bodů.

celý článek
O pohár si to rozdají Žabiny s Hradcem

ECHO FINAL FOUR ŽEN Brněnské Žabiny a Hradec Králové si to rozdají v nedělním finále v Kutné Hoře (17:00) o trofej v Českém poháru. Žabiny v semifinále zvládnuly brněnské derby s KP (82-71) a Hradec jasně přehrál pražskou Slavii (95-64).

celý článek
V Kutné Hoře dnes startuje Final-4 žen

Čtyři nejlepší týmy Českého poháru žen a před nimi volná cesta k trůnu. Stačí vyhrát poslední dva zápasy, což se však na víkendovém Final 4 v Kutné Hoře může povést jedinému. Je však jisté, že to bude jeden ze čtveřice KP Brno, Žabiny Brno, Sokol Hradec Králové a BLK Slavia Praha, kdo v neděli v podvečer zvedne nad hlavu pohár pro vítěze?

celý článek
Favorité v ŽBL jasně vládli

ECHO 14. KOLA ŽBL Kvartetem zápasů 14. kola pokračovala o víkendu RENOMIA ŽBL, v níž pokaždé favorit rozdrtil outsidera. Pražská Slavia, dělící se o páté místo s brněnskými Žabinami, si dojela pro vítězství 48-80 do Strakonic, vedoucí USK Praha na domácí půdě zničil šestého nováčka z Chomutova 129-37, Žabiny doma neměly potíže se sdíleně sedmým Trutnovem (119-67) a druhé KP Brno si i v oslabeném složení poradilo na palubovce poslední Slovanky (40-79). Už dříve se předehrával duel třetího Hradce Králové se sdíleně sedmou Ostravou (91-48).

 

celý článek
◄◄ 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ►►