Slavné No.23 mířilo na Poslední souboj!

AKTUÁLNĚ Mohla to být událost všech událostí v České republice. Nejen ve sportu. Na světě existuje totiž jen málo lidí, kteří by svůj obor ovlivnili takovým způsobem jako on. Už měl skoro koupenou letenku do Prahy a následně lístek na vlak do Pardubic. Svou objednávku ale musel stornovat. Kvůli tomu, že modrá není červená. Škoda.

celý článek
Od začátku to byl můj největší boj

S ŠÉFEM ČESKÉ HRÁČSKÉ ASOCIACE PAVLEM PUMPRLOU Dva roky práce má za sebou Česká basketbalová hráčská asociace založená kapitánem Nymburka a reprezentace Pavlem Pumprlou. Co už za svého působení dokázala, co ji čeká, kam posouvá oblast pojišťování hráčských kontraktů, aby se profesionální hráči neocitali při zranění „na suchu“, jak pokračuje snaha o zapojování basketbalistů do druhého života po skončení kariéry, nebo jak vypadají další problémy včetně zpožďujících se výplat, s nimiž hráčům asociace pomáhá, o tom bude nyní v detailech hovořit její šéf, který má se vším o dost víc práce, než původně očekával, přesto založení hráčské organizace ani trochu nelituje.

celý článek
Zídek: první Čech v Síni slávy FIBA!

UDÁLOST Takovou slávu český basketbal ještě nezažil, a to na ni čekal od roku 2007, kdy byla oficiálně založena Síň slávy FIBA. Od nynějška už mezi jmény tvořícími historii hry pod bezednými koši bude vytesáno i jedno české. Vicemistr Evropy a český Basketbalista století Jiří Zídek figuruje mezi 11 basketbalovými legendami, které byly v letošním roce do Síně slávy uvedeny.

celý článek
Pod vedením Effangové k odvetě i trofeji

ECHO FINÁLE ČESKÉHO POHÁRU ŽEN Stejně jako před rokem se v titulovém duelu Final-4 Českého poháru střetly týmy KP Brno a Hradeckých lvic, jež soupeři vrátily porážku, když jej pod vedením MVP turnaje Pamely Effangové zdolaly 68-63. Effangová vysázela stejně jako Minarovičová 18 bodů, za KP byla zásadnější střelkyní jen autorka 22 bodů Oroszová. Kritickou statistikou utkání byly trestné hody, jež vyzněly jasně pro vítězný tým (27/21 – 13/10).

celý článek
Lvice jednoznačně a KP až v prodloužení!

ECHO SEMIFINÁLE FINAL-4 ŽEN Hradecké lvice lehkou nohou přes Slavii (85-52, Effangová 20, Bura 11 bodů a 11 doskoků, Zavázalová 10 - Pohunková 15, Jindrová 10, doskoky 51-35, ztráty 16-20, první čtvrtina 28-9, poločas 51-26) a KP Brno až po prodloužení přes Nymburk (75-69, Šujanová 16, Kopecká a Gill po 13, Stará 12 - Hošková 16, Chomenčuk 13, Krakovičová 11, ztráty 18-29, zisky 20-8). Taková byla semifinále Českého poháru žen, jehož Final-4 hostí Karlovy Vary. Turnaj pokračuje v neděli, kdy se v duelu o bronz utkají Slavia s Nymburkem (15:00) a ve finále od 17:30 KP s Hradcem.

celý článek
Nečitelné Final-4: Kdo sebere zlatý grál?

PŘED FINAL FOUR ŽEN Čtyři nejlepší týmy Českého poháru žen a před nimi otevřená cesta k trůnu. Stačí maličkost – vyhrát poslední dva zápasy. Jenže to se na víkendovém Final 4 v Karlových Varech povede jen jednomu celku. Kdo ze čtveřice KP Brno, Sokol Nilfisk Hradec Králové, BS DSK Basketball Nymburk KV a BLK Slavia Praha v neděli vpodvečer zvedne nad hlavu pohár pro vítěze?

celý článek
Co se děje v garážích lvích reprezentací

S REPRE ŠÉFEM MICHALEM ŠOBEM Co tě nezabije, to tě posílí. Anebo – všechno zlé je k něčemu dobré. Generální manažer týmu lvů Michal Šob se před rokem a půl cítil na dně. Jako by nic nedávalo smysl. Oslabená reprezentace vybouchla na EuroBasketu a studnice optimismu byla dočasně vyprázdněná. Přesto právě v těch dnech se začal formovat zárodek nové éry, jež vyvrcholila senzačním postupem na světový šampionát. A právě zbabraná Evropa stála u kořenů toho všeho. Ovšem to hlavní se začalo odehrávat mimo palubovky. „I když jsem po EuroBasketu byl úplně bez energie, jednoho dne se to zlomilo a já si řekl – ne, tohle nás musí naopak ještě posílit a musíme o to víc napnout plachty, přinášet nové věci a především - být trpěliví,“ podotýká reprezentační šéf. A okamžitě přešel od slov a myšlenek k činům. Výsledkem pak bylo loňské léto, kdy mužské reprezentace U18 a U20 poznaly novou dobu na vlastní kůži. Začalo se jim dostávat servisu, jaký podle dostupných informací nemá srovnání ani na největších tuzemských sportovních planetách – té fotbalové a hokejové. Více už poví reprezentační generál v následujícím rozhovoru pod povrchem.

celý článek
Nová Bosna s šéfem Mirzou. Krejčí v akci?

PŘED SVĚTOVOU KVALIFIKACÍ S BOSNOU Bez playmakera Jakuba Šiřiny, jejž do hry nepustí zraněná pata, půjdou ve čtvrtek od 18 hodin (vysílá ČT Sport) v pardubické aréně do posledního domácího duelu úspěšné světové kvalifikace čeští reprezentanti, jež čeká Bosna a Hercegovina. Do zápasu z původní nominace nezasáhnou ani power forward Ondřej Kohout a Petr Šafarčík. „Nebylo to jednoduché. Jakub je velkou součástí našeho týmu. Byl prvním rozehrávačem ve většině zápasů kvalifikace, když jsme hráli bez Tomáše Satoranského,“ lituje absence vytěžovaného rozehrávače kouč Ronen Ginzburg. „Na druhou stranu je to šance pro ostatní. Určitě je v této situaci výhodou, že už jsme postoupili. Doufám, že některý z dalších rozehrávačů vezme zodpovědnost na sebe. Pomoci mohou i naši zkušení guardi.“

celý článek
Hvězdný poslední duel Bartoň - Welsch!

UDÁLOST Královské žezlo a korunu českého basketbalu už definitivně předali mladší generaci. Ještě naposledy se ale objeví ve světle ramp a vyběhnou na ostře sledovanou palubovku. Jiří Welsch a Luboš Bartoň rozehrají 22. června svůj POSLEDNÍ SOUBOJ.

celý článek
Už zase playmaker Krejčí sahá v 18 po ACB

KOMPLETNÍ INTERVIEW S VÍTEM KREJČÍM Téměř dva roky dělily první a druhý start ve španělské ACB v podání nyní už dvoumetrového teenagera Víta Krejčího. Po 14sekundové premiéře v dresu Zaragozy z března 2017, kdy mu bylo 16 roků, si musel na druhý zářez počkat až do začátku letošního února, než byl nasazen na 2:35 do domácího vítězného zápasu s Breoganem. S blížícími se 19. narozeninami, které oslaví v červnu, už mu ale pod progresivním koučem Fisacem svítá šance, že by těch startů mohlo v nejbližších měsících začít přibývat víc. Čerstvě dostal další dávku motivace, když byl poprvé nominován do užší 16členné sestavy národního týmu mužů pro závěrečné okno světové kvalifikace. O tom všem, o svém mimopozičním fungování i o své budoucnosti promluvil v nezvyklém prostředí basketbalového plesu v Nymburce, kam byl kompletní národní tým pozván.

celý článek
◄◄ 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ►►