O medailích se mluví snadno

S KOUČEM LVIC U20 O ME NA DOMÁCÍ PŮDĚ Už jen měsíc zbývá do startu největší akce basketbalového léta na české půdě – A-divizního evropského šampionátu žen do 20 let v Klatovech (3.-11. srpna). A proto je nejvyšší čas vyzpovídat lodivoda českého týmu Kena Scalabroniho, který mladé lvice chystá na turnaj už více než měsíc a celkem s nimi odehraje 13 přípravných zápasů.

celý článek
Každý rok chci do elitní osmičky!

S TEREZOU VITULOVOU PŘED ME U20 Českou ženskou reprezentaci do 20 let čeká v létě největší domácí akce tohoto léta. Svěřenkyně amerického trenéra Kena Scalabroniho budou na začátku srpna (3.-11.) v Klatovech hostit evropský šampionát. Příprava začala před měsícem, první pořádné zápasy však odehrály lvice až minulý víkend v Lyonu, kde ze tří duelů získaly jednu výhru.

celý článek
Balvín se rozhodl pohnout ledy

UNIKÁTNÍ KLINIKA Reprezentační centr Ondřej Balvín, 217 vysoký obr, který má v letošní sezoně za sebou v dresu Gran Canarie i první euroligovou sezonu, se vydal na novou dráhu. Už tuto neděli uspořádá na pražské Folimance speciální kliniku zaměřenou na basketbalové čahouny. Využije k tomu své už celkem rozsáhlé evropské zkušenosti nebo štaci v Letní lize NBA.

celý článek
Když se Trojan ptá, zdá má dát šestky

VELKÉ ECHO POSLEDNÍHO SOUBOJE Český basketbal zažil v sobotu speciální večer. Oficiální a více než důstojnou rozlučkou během něj oslavil kariéry dvou ze svých největších postav. V pardubické aréně si naposledy zahráli velký zápas Jiří Welsch a Luboš Bartoň. A nebyl to ledajaký večer. Duel nazvaný „Poslední souboj“ proti sobě svedl týmy, které si oba kapitáni sami sestavili. Nechyběli v něm čeští i zahraniční basketbalisté, kteří během bohatých kariér obou hráčů s Welschem nebo Bartoněm nastupovali, či k nim měli jinak blízko, a to včetně celosvětově známých jmen. Zahráli si ale i vyslanci z jiných sfér jako Nejlepší házenkář světa z roku 2010 Filip Jícha nebo fenomenální herec Ivan Trojan.

celý článek
Eurovelikáni na rozlučce dvou lvů!

VELKÁ EXHIBICE V PARDUBICÍCH Je tu duel týmů dvou velkých postav českého basketbalu – druhého tuzemce v NBA Jiřího Welsche a vítěze Euroligy Luboše Bartoně, kteří už nyní tlačí českou basketbalovou káru dál z úplně jiných než hráčských pozic. Oba se přesto ještě jednou a naposledy objeví ve velmi aktivních rolích na palubovce a především – v dresu. Už v sobotu od 16 hodin (záznam odvysílá od 18 hodin ČT Sport) tak v pardubické aréně vypukne „Poslední souboj“ mezi TEAMEM WELSCH a TEAMEM BARTOŇ. Oficiální rozlučka obou nedávných reprezentačních opor bude napěchovaná současnými i bývalými hvězdami evropského podkošového světa, fanoušky navíc do dění zatáhne bohatý doprovodný program, který odstartuje už od 13 hodin před arénou, včetně vystavení zbrusu nové trofeje pro mistry světa. V rámci charity se pomůže i Magdaléně a Jaroslavovi a na závěr programu v hale se uskuteční i hráčská autogramiáda.

celý článek
Dvacítka pro MS a trofej v Česku!

NOMINACE LVŮ A TROPHY TOUR Trenér národního týmu mužů Ronen Ginzburg představil širší nominaci 20 hráčů pro přípravu na zářijový světový šampionát, která odstartuje v nymburském Sportovním centru 23. července. V tu dobu ale tým ještě nebude kompletní, neboť budou chybět v letošní sezoně nejvytěžovanější hráči. A například Tomáš Satoranský se podle dohody mezi FIBA a NBA může připojit nejdřív 4. srpna.

celý článek
Pražský repre turnaj s Katkou i Alenou

PŘED MEZINÁRODNÍ AKCÍ LVIC První výraznější prověrka čeká ženskou reprezentaci v přípravě na evropský šampionát, který začíná už za necelé tři týdny. V rámci mezinárodního turnaje v Praze na Královce lvice vyzvou od čtvrtka do soboty Maďarsko, Lotyšsko a Bosnu a Hercegovinu. Češky by silným soupeřům měly poprvé v přípravě čelit prakticky v nejsilnější sestavě.

celý článek
Na ME bez Záplatové. A bude Julia?

PŘÍPRAVA LVIC NA EUROBASKET Už za pár dní začne nabitý maraton rozličných reprezentačních soustředění a zápasů, který poběží nepřetržitě až do zářijového světového šampionátu mužů. Nejprve však půjdou do boje lvice, které čeká už třinácté ME v nepřerušené řadě. A všichni kolem týmu věří, že třináctka celku přinese štěstí, neboť ve hře je i účast na olympijských hrách.

celý článek
Začíná přelomová Chance 3x3 Tour!

PŘED HISTORICKOU SEZONOU 3X3 O velikonočním víkendu odstartuje druhý ročník 3x3 Central Europe Tour, tedy společné série Čechů, Slováků a Poláků v basketbalu 3x3. Její první zastávkou bude tradiční indoor turnaj v Lounech, který zároveň otevře i českou Chance 3x3 Tour. A bude to start pořádně ostrý!

celý článek
Půlstoletí od tajeného triumfu z Vídně

ZAJÍMAVOST Ve středu uplynulo přesně 50 let ode dne, kdy hráči tehdejší Slavie VŠ Praha ovládli finále Poháru vítězů pohárů a zaznamenali jeden z největších úspěchů československého a českého basketbalu.

celý článek
◄◄ 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ►►