Triumf "3 a půl chlapa" přišel až v hale

ECHO ÚVODNÍHO TURNAJE CHANCE 3X3 TOUR Den jako na houpačce prožili milovníci basketbalu 3x3 při startu Chance 3x3 Tour v Kroměříži. Na tamním výstavišti Floria začala v sobotu odložená česká tour s celkem 36 týmy, jež dopoledne přivítalo nádherné počasí, které se však k večeru změnilo v pořádnou bouřku, jež všechny hráče zahnala pod střechu. Tam se mezi muži nejvíc dařilo týmu Tři a půl chlapa, ještě venku si výhru mezi ženami vybojovaly Hvězdice z Brna.

celý článek
Ginzburg prověří druhou vlnu lvů

PŘED SRAZEM LVŮ U24 Velmi zajímavě složenou skupinu talentovaných mladých hráčů čeká od pondělka týdenní tréninkový kemp pod vedením reprezentačního kouče mužů Ronena Ginzburga. Projekt reprezentace U24, složený z borců působících v Kooperativa NBL a na amerických univerzitách, stráví týden společnými tréninky v nymburském sportovním centru, navíc sehraje mezistátní přátelský zápas. Trenéři tak využili šance ozkoušet si talenty z USA naživo.

celý článek
Jsem rád, že některé opory přijely

AKTUÁLNĚ Z TÁBORA LVIC Šťastným rozložením kvalifikačních oken na EuroBasket 2021 nepřišla ženská reprezentace o vrchol sezony a díky uvolňování opatření se může na začátku června sejít k plánovanému soustředění. Svěřenkyně Štefana Svitka mají kvalifikační skupinu D výborně rozehranou, když v listopadu loňského roku nejprve vybojovaly velkou výhru na palubovce favorizovaných Italek a poté doma udolaly nepříjemné Rumunky. Další kvalifikační zápasy jsou v plánu v polovině letošního listopadu. „Vždycky jsem léto považoval za možná nejdůležitější období ve vývoji hráče. Přes léto se dělaly věci, na které nebyl čas v průběhu sezony,“ vyhlíží pražský kemp, startující v pondělí v hale Královka, trenér Svitek, který na klubové scéně simultánně vede polský Krakov.

celý článek
Zachráněná tour 3x3 poletí jako raketa

CHANCE 3X3 TOUR Epidemie koronaviru ovlivnila většinu sportovních soutěží po celém světě a výjimkou nebyl ani basketbal. Většina lig se nedohrála a spousta z nich svého šampiona pro rok 2020 ani nepozná. Nechybělo moc a koronavirus výrazně ovlivnil i sezonu basketbalu 3x3. Na víc než dva měsíce byl pozastaven FIBA žebříček hráčů i týmů a hrozilo i zrušení celého ročníku. Naštěstí se ale situace v Česku umoudřila, postupně dochází k rozvolňování opatření a seriál Chance 3x3 Tour 2020 tak proběhne jen s částečně pozměněným kalendářem.

celý článek
Proč končím. A proč jsem se nevrátila

S KAMILOU ŠTĚPÁNOVOU Epidemie koronaviru napomohla k definitivnímu rozhodnutí o konci kariéry pivotce Kamile Štěpánové. Jednatřicetiletá basketbalistka se rozhodla o víkendu oficiálně ohlásit konec profesionální dráhy, když se s fanoušky rozloučila fotkou se sbírkou dresů na sociálních sítích. „Basket mi dal úplně všechno, byl to skvělý život, ale teď už je pro mě cesta někde jinde,“ řekla Štěpánová v rozhovoru pro web ČBF.

celý článek
Změna kouče, eurotažení i zmařená šance

REVIEW SEZONY SBŠ OSTRAVA Koronavirová epidemie způsobila nejedno sportovní zklamání z předčasně ukončené sezony. Výborně rozjetý ročník měly také basketbalistky SBŠ Ostrava, které byly uprostřed nejlepší sezony v klubové historii, v níž se poprvé dostaly do vyřazovacích bojů jak v ligové soutěži, tak v Evropské lize.

celý článek
Nikdy jsem to nezažila. Bude to brutální!

S KATEŘINOU ELHOTOVOU Pauza od sportovních soutěží kvůli epidemii koronaviru trápí také nejlepší českou hráčku současnosti Kateřinu Elhotovou. Předčasné ukončení domácí RENOMIA ŽBL ale dává obávané střelkyni možnost trávit ještě více času se synem Danielem. Ani tak ale na pohyb a sport nezanevřela a udržuje se v kondici tak, jako by se soutěže brzy znovu rozbíhaly.

celý článek
Jednoho večera v Šanghaji

S VÍTEM KREJČÍM A BLAKEM SCHILBEM Ač se odehrál ještě před loňským světovým šampionátem basketbalistů, byl to jeden z nejdojemnějších i nejemotivnějších okamžiků celého reprezentačního léta. Už na místě činu v čínské Šanghaji se jen desítky hodin před startem historického turnaje dva nejmladší lvi – tehdy 22letý Šimon Puršl a teprve 19letý Vít Krejčí – dozvěděli, že se do konečné nominace trenéra Ginzburga nevejdou. Především benjamínkovi týmu Krejčímu, který byl v jednom přípravném duelu dokonce nejlepším střelcem a ve svou nominaci velmi doufal, se v ten moment zbořil svět. A po oznámení na konci tréninku rychle zmizel v útrobách šatny. Tam však nezůstal dlouho sám. Vydal se za ním - dokonce nadvakrát - ten nejstarší z celé lví družiny, Američan v českých službách Blake Schilb. Jako o generaci zkušenější veterán v tu chvíli cítil, že zoufalému parťákovi musí hodit záchranné lano. O detaily onoho rozhovoru, nebo spíš vlastního monologu, se nyní konečně podělil.

celý článek
Radši bych trénoval 3 měsíce na 1 zápas!

S KAPITÁNEM NYMBURKA A ŠÉFEM HRÁČSKÉ ASOCIACE PAVLEM PUMPRLOU Forward nymburských mistrů Pavel Pumprla považuje středeční rozhodnutí ligové asociace ukončit sezonu Kooperativa NBL už nyní za předčasné. Raději by ještě vyčkával, zda se současná krize kolem koronaviru neutiší a nešlo by soutěž dokončit v alespoň upravené podobě. Stále aspoň doufá, že se bude moci dohrát Liga mistrů, ve které s Nymburkem došel už do čtvrtfinále a má na dosah jeden z největších úspěchů kariéry. Klidně prý bude tři měsíce jen trénovat, aby si pak zahrál alespoň jeden zápas a mohl tak sezonu zakončit na hřišti.

celý článek
Kurucz na úvod uspěl a tři loupeže hostů

ECHO 2. KOLA NADSTAVBY ŽBL Bez obhájce trofeje USK Praha pokračovala druhým kolem nadstavbová část RENOMIA ŽBL, kde si vítěznou premiéru na lavičce chomutovského nováčka užil jeho nový kouč Daniel Kurucz, který nahradil Tomáše Eisnera. Levhartice doma zdolaly v duelu skupiny B Ostravu 78-74. V dalším utkání skupiny Trutnov dobyl palubovku Strakonic (49-91). V obou zápasech skupiny A se dařilo brněnským celkům, když KP dovezl velmi důležitou výhru z Hradce Králové (69-78) a Žabiny potvrdily roli favorita v Praze proti Slavii (64-97).

celý článek
◄◄ 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ►►