Málem kolaps Lvic i první pád nováčka

ECHO 4. KOLA RENOMIA ŽBL Tři jasné výsledky, nakonec bitva Hradce Králové s pražskou Slavií s vítězstvím domácích Lvic i premiérový úspěch sezony v podání Slovanky MB, která doma o sedm bodů zdolala Trutnov, jenž padl už potřetí za sebou. V jednoznačných utkáních 4. kola RENOMIA ŽBL pražský USK ovládl dění v Ostravě, KP Brno ve Strakonicích a brněnské Žabiny doma s chomutovským nováčkem, který tak poprvé podlehl až ve svém třetím zápase.

celý článek
V 29 na osobním Everestu. Ale nikdy nevíte

S ČESKOU VLADAŘKOU KATEŘINOU ELHOTOVOU Je další úspěšnou členkou elitní společnosti českých sportovních maminek, kterým mateřství neubralo vůbec nic. Ba naopak. Svým šarmem by mohla dláždit velkoměsta a svým úsměvem nahradit vycházející slunce, až mu jednou dojde dech. A s její formou na hřišti se to má neméně dobře. Představit si národní tým bez ní na letošním mistrovství Evropy? Zhola nemožné. A v Eurolize? Tam v minulé sezoně vystavěla svá nejlepší čísla kariéry. Poprvé vyšplhala nad 13 bodů, jako třetí střelkyně USK. K tomu trojky 40 procent. A palubovky v dresu třetího nejlepšího klubu kontinentu brousila v průměru nebývalých 33 minut. V devětadvaceti a tři čtvrtě je na osobním vrcholu. A sama to cítí. Jedna z už jen čtyř vicemistryň světa z roku 2010, jež byly v uplynulé sezoně stále v aktivní službě, spolu s Terezou Krakovičovou, Petrou Kulichovou a Editou Šujanovou. Jen shooting guardka Kateřina Elhotová je však tou, která se už potřetí za poslední čtyři sezony stala Basketbalistkou roku. A tohle všechno pak řekla...

celý článek
Ty jo, takoví borci se zvedají z lavičky!

ECHO 3. PŘÍPRAVY LVŮ S VÍTEM KREJČÍM Už prvním poločasem rozhodl národní tým o třetí přípravné výhře ze tří zápasů. Jordánský soupeř kladl na pražské Královce výraznější odpor podpořený trojkami jen prvních sedm minut, pak už se ale česká mašina začala rozjíždět a po dvaceti minutách i díky soustavě efektních brejkových akcí a dunků byla napřed 56-37, vedena nečekaným top skórerem Vítem Krejčím. 19letý benjamínek týmu stihl dvě smeče z rychlých protiútoků i trojku z ohromného výskoku nad obranu. Celkem už do půle za svých deset minut vysázel 10 bodů! Češi při velké rotaci sestavy nakonec zvítězili 98-67, když jejich top skórerem byl s 15 body za 21 minut Krejčí, následován Matinem Peterkou (13+6 doskoků) a 10bodovým triem Pavel Pumprla, Šimon Puršl, Jaromír Bohačík. Celek přestřílel soupeře z trojek (11-7), z brejků (14-2) i zpod koše (48-32), navíc násobně méně zrácel (5-24), ale stejně jako s Tuniskem prohrál doskoky (35-41).

celý článek
Trefíte se do koše na Vltavě za 1000?

CHARITA PŘED MS Každý basketbalista to zažil. Trefit se do obroučky je jeden z nejhezčích pocitů na světě, kvůli kterému hráči pod bezednými koši všichni působí. A teď je tu ještě nadstavba, kterou přinese každá úspěšná střela. Bude to rovný 1000 korun, navíc pro dobrou věc. Sportovní fanoušci si takovou střelu budou moct vyzkoušet od nedělního podvečera až téměř do startu světového šampionátu mužů na Smíchovské náplavce v Praze.

celý článek
Drama s Poláky rozhodlo duo B+B

ECHO DRUHÉHO PŘÍPRAVNÉHO DUELU LVŮ Mužská reprezentace zvládá domácí přípravný turnaj i dál bez zakolísání, ovšem Poláci jí dali ve druhém duelu řádně zabrat a dění zlomil pro české barvy až zisk a následný brejkový únik Jaromíra Bohačíka, který 34 sekund do konce zvýšil na 77-74 a zápas pak čtyřmi šestkami chladnokrevně zavřel centr Ondřej Balvín. Pod vítězstvím 81-76 se ve skvělé kulise 1850 fanoušků na pražské Královce střelecky nejvíc podepsali Tomáš Satoranský (21 za necelých 28 minut), Vojtěch Hruban (19) a později se rozehřívající Jaromír Bohačík (12+7 doskoků).

celý článek
Zvláštní, že u nás nevyhraje MVP Euroligy

S PĚTINÁSOBNÝM ČESKÝM KRÁLEM Nevěřil si. Letos jednoduše sázel na to, že českou jedničkou se musí stát úřadující MVP Euroligy Jan Veselý. O 4 body jej však nakonec porazil, a proto slaví už svou pátou trofej pro Basketbalistu roku. Už jen jedna mu chybí na dosavadního rekordmana Jiřího Welsche. A tady už jsou ohlasy Tomáše Satoranského nejen k jeho nejnovějšímu ocenění, ale i k řadě dalších témat počínaje důvody vynechávání veřejné hromadné dopravy s výjimkou historických tramvají a konče těšením se na návštěvu sochy Michaela Jordana, stojící v areálu jeho nového působiště ve slavném United Center v Chicagu.

celý článek
Co ukázala přátelská řežba s Tunisany

OHLASOVÉ ECHO PŘÍPRAVY S TUNISKEM Nečistě a místy až záludně hrající Tunisané, teatrálními pohyby i nadměrnými výkřiky přihrávající fauly a věčně si stěžující na odpískané i neodpískané situace, byli velmi náročnými prvními soupeři lvů v přípravě na MS. Český tým se ale na pražské Královce vyrovnal i s těmito překážkami a i bez nastydlého Blakea Schilba zvítězil nad extrémně pomalu hrajícím účastníkem světového šampionátu 80-66, když ukázal i řadu parádních akcí na čele s čarodějným náhozem Jaromíra Bohačíka takřka z poloviny hřiště na alley-oop pro Tomáše Satoranského.

celý článek
O palci, kérkách, rodině a Číně

VIDEOZPOVĚĎ S VÍTEM KREJČÍM Je nejmladší z aktuální lví patnáctky chystající se na planetární šampionát v Číně. Když však mluví, nezní jako typický devatenáctiletý teenager. Možná proto, že se o sebe už několik let musí starat v zahraničí. Možná proto, že se už hodnou dobu pohybuje mezi dospělými. Nejdřív v týmu Zaragozy, za niž letos na chvíli nastoupil proti Barceloně i v semifinále španělské ligy, a teď už i v národním mužstvu. V osobnější zpovědi nyní promluví nejen o přeskoku z ME U20 a svých šancích na cestu do Šanghaje, ale i o svém aktuálně dvojkolejném fungování, 120procentním nasazení při reprezentačních trénincích, úzkém napojení na rodinu, svém letos nevyzpytatelném palci i speciálních tetováních na levé a zejména pravé ruce.

celý článek
Lvi na Královce se zápisem do historie

TURNAJ ÚČASTNÍKŮ MS V PRAZE Start světového šampionátu basketbalistů, na kterém zavlaje česká vlajka po dlouhých 37 letech, se nezadržitelně blíží. Důkaz? Svěřenci trenéra Ginzburga začínají pilovat taktickou přípravu v zápasovém rytmu. Na pražskou Královku si za tímto účelem na víkendový @ceskybasketbal Cup pozvali další tři účastníky MS – Tunisko, Polsko a Jordánsko.

celý článek
Málem hrdinka lvic: Měly jsme na medaili

S ELIŠKOU ŽÍLOVOU Nechybělo mnoho a stala se naprosto nečekanou hrdinkou českého týmu. Náhradní rozehrávačka Eliška Žílová po nepovedeném startu do evropského šampionátu do dvaceti let v Klatovech byla v osmifinále nejlepší střelkyní lvic a mohla být pro jeden večer velkou hvězdou. Češky však v koncovce duel s Itálií ztratily a ostrostřelba Žílové tak přišla vniveč.

celý článek
◄◄ 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ►►