KP poosmé v řadě, Trutnov lovil na Slavii

ECHO 18. KOLA ŽBL V osmnáctém dějství ŽBL už poosmé v řadě uspěly hráčky KP Brno, jež po domácím složení Hradce Králové (64-49) nadále udržují na druhém místě tabulky náskok dvou výher na třetí Žabiny Brno, které si tentokrát dojely pro výhru 60-94 do Strakonic. Nymburk využil i potřetí k vítězství azyl v Karlových Varech a bez problémů přehrál Slovanku (82-54), čímž utnul sérii tří porážek. Trutnov dobyl pražskou Slavii (67-73), již porazil i podruhé v sezoně, a mistrovský USK si přivezl další jasný výsledek (50-112) z kurtu brněnského Teamstoru.

celý článek
Nymburk padl už počtvrté za 5 utkání!

ECHO 17. KOLA ŽBL Neúplné sedmnácté dějství ŽBL přineslo velké překvapení na úkor Nymburka, který padl v Trutnově 82-79, ztratil čtvrtý zápas z pěti posledních a je nyní až pátý s pouhou výhrou náskoku na šestý Trutnov. Další tři utkání už skončila podle předpokladů, když USK doma spláchl Slavii 122-42, Hradec Králové totéž provedl s Teamstorem Brno (115-55) a KP Brno si dojelo pro výhru 57-86 do Ostravy a udrželo druhou příčku. Odložen musel být duel Slovanky s U19 Chance, neboť tým hostů nemohl dorazit kvůli sněhové kalamitě.

celý článek
Země, kde české triumfy září nejvíc

POD POVRCHEM S RONENEM GINZBURGEM Okřídlené úsloví o tom, že „nikdo není doma prorokem“, sedí svým způsobem i na něj. Až když tenhle Izraelec uspěl ve své vlastní „zaslíbené zemi“, dostalo se mu poct a nebývalé popularity i na „rodné hroudě“. A po historickém postupu českých lvů na světový šampionát to platí dvojnásob. Prakticky se nemůže vrátit domů do Izraele bez povšimnutí, protože hned při první návštěvě jakéhokoli zápasu je odhalen a následují pozvánky do televize i k rozhovorům pro rádia a všemožné basketbalové weby, jimiž je izraelský kyberprostor doslova přeplněn. V devítimilionové zemi, posedlé basketbalem, není aktuálně lepšího reklamního agenta České republiky. Po vítězstvích nad CSKA Moskva, po sedmém místě na EuroBasketu 2015, po účasti v olympijské kvalifikaci a nyní zejména po historickém průniku na světový šampionát to jde říct bez jakýchkoli pochyb. Český nároďák se pod jeho vedením posunul už na 24. místo světa a ještě neřekl poslední slovo. A 55letý kouč Ronen Ginzburg to v pondělí stvrdil i oceněním pro Trenéra roku celé české sportovní scény, jež získal jako první cizinec. Už ne tak úplný cizinec. Když říká „náš národní tým“, musíte pečlivě sledovat kontext, neboť slova „my“ a „náš“ už běžně spojuje s českými reprezentačními reáliemi. V následujícím rozhovoru popíše basketbalový fanatismus své rodné země i to, proč české úspěchy vzbuzují mnohem větší „haló“ právě tam a nikoli v českých, moravských a slezských krajích.

celý článek
Nový Trenér roku v Česku: Díky hráčům!

UDÁLOST Český mužský basketbal v loňském roce dosáhl přelomového úspěchu. A postup na světový šampionát po dlouhých 37 letech neunikl ani pozornosti celého sportovního prostředí. Už na sklonku roku obsadili čeští basketbalisté v anketě Sportovec roku druhé místo mezi sportovními kolektivy. Další ocenění pak dnes získal kouč lví družiny Ronen Ginzburg, když byl v pražské Lucerně vyhlášen Trenérem roku v anketě Unie profesionálních trenérů.

celý článek
Druhá v řadě SBŠ a překvapení na Slavii

ECHO 16. KOLA ŽBL Hned tři celky uspěly v 16. kole ŽBL venku. Mistrovský USK Praha dobyl Nymburk (59-105), Trutnov Strakonice (75-86) a Ostrava Teamstore Brno (66-85), což vyznačilo její druhou výhru v řadě. Překvapení se zrodilo na pražské Slavii, kde domácí celek přehrál Hradecké lvice 94-85. A Žabiny doma podle předpokladů nedaly šanci Slovance (73-50), což je posunulo už na třetí příčku v tabulce s bilancí 10-4.

celý článek
KP druhé, Zohnová vítězná a úžas na SBŠ

ECHO 15. KOLA ŽBL Z pětice duelů 15. dějství ŽBL jasně nejvíc rezonoval senzační 15bodový triumf Ostravy doma nad pražskou Slavií (83-68). Ve šlágru kola Hradecké lvice před svými fanoušky pokořily Nymburk (62-55) a dorovnaly jeho bilanci v tabulce, dlouholetá reprezentantka Kateřina Zohnová ozdobila svůj comeback do české ligy po více než 10 letech výhrou 61-89 v Trutnově v dresu brněnských Žabin, nyní už druhé KP rovněž na domácí půdě rozprášilo v brněnském souboji Teamstore 72-50 a USK Praha si napravil špatnou náladu z Euroligy proti U19 Chance (127-40).

celý článek
O Japoncích, Němcích, Slovácích i Češích

S LADISLAVEM SOKOLOVSKÝM Výjimečný byl už osmý ročník mezinárodního mládežnického turnaje Crystal Bohemia Cup v Nymburce, který se v roce 90. výročí pořádajícího klubu mimořádně rozrostl z obvyklých čtyř účastníků na šest (Nymburk, Bamberg, Weissenfels a reprezentace Česka, Slovenska a Japonska). A tomu podle ředitele nymburské mládežnické akademie Ladislava Sokolovského odpovídala i návštěvnost nejkvalitněji obsazeného podniku v republice v kategorii U17. „Zejména na utkání domácího týmu a české reprezentace zbývalo pouze pár míst k sezení a spousta lidí i stála. Byl jsem taky velmi potěšen, že z hlediště nezaznívaly žádné divácké poznámky jak na výkony rozhodčích, tak na hráče nebo trenéry,“ pochvaloval si Sokolovský, jehož Nymburk na turnaji skončil za vítěznými Japonci druhý. Mladí lvi pak obsadili třetí místo.

celý článek
Slovenské derby v Praze pro Pospíšila

ECHO 14. KOLA ŽBL Bez překvapení se odehrál kvartet víkendových duelů 14. kola ŽBL. Jediné drama nabídl duel na pražské Slavii, která až po boji padla s KP Brno 58-63. Nymburk si doma poradil s Ostravou 88-68, Hradec Králové si dojel pro výhru 38-94 na palubovku U19 Chance a Trutnov pro vítězství 59-79 do stánku Slovanky. Už v listopadové předehrávce kola pražský USK doma rozstřílel Žabiny 105-49.

celý článek
Premiéra nových koučů i Bartákové

ECHO 13. KOLA ŽBL Z neúplného čtyřzápasového programu 13. kola ŽBL vynikla mimo jiné úspěšná premiéra nového trenérského tandemu pražské Slavie Onuška – Rešetár, pod jejichž vedením tým zvítězil na Teamstore Brno 68-94. Nemenší pozornost poutalo drtivé vítězství Hradce Králové doma nad brněnskými Žabinami (90-65) a těsný domácí triumf KP Brno nad Nymburkem (68-64), kdy už vítězkám poprvé pomáhala reprezentační rozehrávačka Bartáková. V posledním utkání mistrovský USK Praha doma rozdrtil Slovanku 107-50, čímž zapsal už devátou vysázenou stovku ze 13 zápasů. Hradec dorovnal v tabulce bilanci Žabin a KP Brno je už jen o výhru za druhým Nymburkem, ovšem se zápasem k dobru, takže celky na druhé až páté příčce se tísní v rozdílu jediné výhry!

celý článek
Lvi jsou druhým top kolektivem Česka!

UDÁLOST Pro český basketbal to byl úspěšný rok, kterému zbývá do konce jen pár dní. České basketbalistky postoupily na mistrovství Evropy, reprezentantky do 16 let získaly na ME stříbrné medaile a především poprvé od roku 1982 postoupili čeští basketbalisté na mistrovství světa. A právě mužská reprezentace povedený rok korunovala druhým místem mezi všemi sportovními kolektivy České republiky.

celý článek
◄◄ 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ►►