Nejlepší pocit Ondřeje Hanzlíka

ECHO PRVNÍ PŘÍPRAVY LVŮ Čeští basketbalisté v úvodním herním testu před olympijskou kvalifikací přemohli na pražské Královce bezhvězdný výběr Finska 78-65, když po první čtvrtině ztráceli 12-24 a po 30 minutách vedli skromně  53-49. Lepší byli z trojek (10-5) a dvojciferně se do střelecké listiny zapsali Balvín (16+10 doskoků), Vyoral, Martin Peterka a Palyza (po 12). Veřejně přístupnou odvetu dnes od 12:30 odvysílá web ČT a program ČT Sport.

celý článek
Nejlepší výkon v přípravě!

ECHO PÁTÉHO HERNÍHO TESTU LVIC Vítězným federálním derby se Slovenskem (77-49) dnes české basketbalistky zakončily veřejnou část přípravy na EuroBasket. Zítřejší odveta se stejným soupeřem už bude za zavřenými dveřmi.

celý článek
Dnes v 17:00 federální derby v Praze

PŘED POSLEDNÍ PŘÍPRAVOU ČEŠEK NA ME V závěru tohoto týdne vrcholí příprava lvic na evropský šampionát, který startuje příští čtvrtek zápasem s Ruskem. V generálce na očekávaný turnaj vyzvou v Praze na Královce Češky sousedky ze Slovenska, a to hned dvakrát. První duel, který je po splnění protiepidemických opatření veřejně přístupný, startuje dnes v 17 hodin.

celý článek
Pivní expert přežil i morál Japonců

ZA KULISAMI S PATRIKEM AUDOU Na vlastní kůži okusil ”japonský masakr motorovou pilou”, proti kterému se v zemi poslušných a oddaných makáčů nemá kdo bouřit. Ostatně není divu.  V Japonsku se běžně pracuje dvanáct hodin denně, s desítkami hodin přesčasů měsíčně a s minimální dovolenou, kterou se mnozí stydí si vůbec vybírat. Důsledky jsou už dlouho známé - sebevraždy i úmrtí z přepracování, které už se letos rozhodli řízeně řešit i tamní zákonodárci, zvažující experiment - se čtyřdenním pracovním týdnem!

celý článek
Předal taktiku na finále a odletěl za lvy

S RONENEM GINZBURGEM Když mladý ukrajinský celek BC Prometey před dvěma měsíci hledal někoho, kdo dá týmu nový impuls, sáhl po úspěšném reprezentačním trenérovi Ronenu Ginzburgovi. Izraelský stratég s českým pasem si nechal do smlouvy dát klauzuli, která ho uvolní na přípravu národního týmu. Kdo tehdy mohl tušit, že ji bude muset uplatnit před finále ukrajinské superligy?

celý článek
Bělorusky ničily doskokem

ECHO ČTVRTÉ PŘÍPRAVY LVIC Druhý běloruský test dopadl pro lvice podstatně hůř než ten první, když v další přípravě nenavázaly na 12bodovou výhru z předešlého dne, a na pražské Královce se stejným soupeřem padly 54-57. Bělorusky sice hodně ztrácely (26, Češky jen 10), ale dominovaly na doskoku (47 ku 28) a v trojkách (7 ku 4). Lvice měly jen dvě výraznější střelkyně ve zkušených křídelnicích Elhotové (22) a Hejdové (10).

celý článek
Horská dráha Češek s Běloruskem

ECHO PŘÍPRAVY LVIC V dalším testu před EuroBasketem ženská reprezentace na pražské Královce přemohla Bělorusko (71-59), střelecky vedena dvojciferným duem Reisingerová (13) - Vyoralová (12). Lvice byly lepší především z trestných bodů (15/21 – 4/6). Dnes od 12 hodin následuje odveta se stejným soupeřem, a to před kamerami ČT Sport.

celý článek
Odplatu vedla probuzená Elhotová

ECHO DRUHÉ PŘÍPRAVY LVIC Úspěšný reparát složily ve druhém přípravném utkání před EuroBasketem české basketbalistky. Dokázaly zareagovat na úvodní porážku se Švédskem a v duelu tentokrát hraném za zavřenými dveřmi soupeřkám vrátily prohru výsledkem 79-61. Střeleckou hvězdou zápasu byla Kateřina Elhotová, která si všech svých 19 bodů schovala do druhého poločasu.

celý článek
V Grazu nakonec jediná výhra

ECHO OLYMPIJSKÉ KVALIFIKACE 3X3 Český basketbal 3x3 nebude mít na olympijských hrách v Tokiu svůj tým. Mužské reprezentaci se nepodařilo z kvalifikačního turnaje v rakouském Grazu projít ze základní skupiny a nebude tak mezi osmičkou týmů, které si zahrají olympijský turnaj. Nic na tom nezměnila ani závěrečná výhra nad silným Mongolskem, kterou tým ve složení Daniel Zach, Roman Zachrla, Vladimír Sismilich a Ondřej Šiška vybojoval.

celý článek
Češkám v první přípravě chyběly body

ECHO PŘÍPRAVY LVIC Reprezentace žen dnes v Praze na Královce odstartovala přípravu na blížící se EuroBasket. Po dvou týdnech kondiční a částečně herní přípravy přišel na řadu první mezinárodní zápas. Do Prahy k němu přicestovala reprezentace Švédska, na kterou nemá tým trenéra Svitka dobré vzpomínky z posledního evropského šampionátu. Tehdy Seveřanky přehrály lvice vyšším rozdílem než 11 bodů a právě na úkor Češek tím postoupily do vyřazovacích bojů.

celý článek
◄◄ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ►►