Kouč Pruša: Je to tak už šestý zápas

Druhý těžký zápas mají na European Challegngeru v Klatovech za sebou české basketbalistky do osmnácti let. Svěřenkyně trenéra Viktora Pruši předvedly proti Maďarsku velmi podobný výkon jako o den dříve proti Srbkám a byla z toho velmi podobná porážka, tentokrát 47-71. Ve čtvrtek budou Lvice bojovat o první výhru proti Irsku, papírově nejslabšímu celku na turnaji.

celý článek
Lvice U18 na úvod jen 40 bodů

Nepovedený vstup do mezinárodního European Challengeru mají za sebou české basketbalistky do 18 let. Lvice na úvod turnaje v Klatovech podlehly silnému Srbsku 40-65, když se projevilo zejména trápení na útočné polovině. Český tým pokračuje už dnes duelem proti Maďarsku.

celý článek
Nový kapitán: Nebál jsem se toho

S TOMÁŠEM SATORANSKÝM Čeští fanoušci se nemohou dočkat, až ho zase uvidí v dresu národního týmu. On sám se nikdy netajil tím, že hrát za reprezentaci je pro něj srdeční záležitostí. Tomáš Satoranský hraje v představení režírovaném Ronenem Ginzburgem vždy zásadní roli. Ten navíc povýšil na kapitána českého výběru. Dočasně, jak sám říká.

celý článek
Po třech dnech už mluvím plynule

S JANEM VESELÝM Po téměř třech letech se vrátil do reprezentace. A tak novinářská otázka na to, jaké to je po takové době dávat rozhovor v češtině, nebyla od věci. ”Musím se hodně soustředit, abych tam nehodil srbská slovíčka,” přiznal na úvod po dnešním dopoledním tréninku národního týmu centr Fenerbahce Istanbul Jan Veselý, který má za ženu Srbku, a v její rodné zemi dlouho hrával za bělehradský Partizan.

celý článek
Jak se lvice zapsaly na ME

EUROBASKET ŽEN Osmifinálové zápasy stanovily zbývající čtyři čtvrtfinalisty mistrovství Evropy žen, které se tak přiblížilo ke své nejzajímavější fázi. Švédky v osmifinále rozbily Itálii 64-46, Bosna Chorvatsko 80-69, Rusky zlomily Slovinsko 93-75 a Španělky Černou Horu 78-51. Již dříve si prvenstvím v základních skupinách zajistily přímý postup do čtvrtfinále domácí Francouzky, dále Srbky, Belgičanky a také Bělorusky, jež mimochodem dokázaly zdolat o dva body Španělsko, ač v jedné z příprav v Praze padly se lvicemi.

celý článek
V zápase o všechno zcela propadly

ECHO POSLEDNÍHO DUELU LVIC NA ME České basketbalistky nezvládly na evropském šampionátu ani třetí zápas a po porážce s Chorvatskem 56-84 se s turnajem loučí už po základní skupině. Nevylepší tak umístění z předchozích dvou šampionátů z let 2017 a 2019, kdy také skončily na turnaji v nejkratším možném čase.

celý článek
Po porážce s Francií rozhodne neděle

ECHO DUELU LVIC S FRANCIÍ NA ME České basketbalistky prohrály na evropském šampionátu i své druhé utkání. Ve Štrasburku podlehly favorizovanému domácímu výběru Francie 51-71 a ve dvou dnech tak zaznamenaly dvě porážky. Přesto mají postup do osmifinále ve svých rukou, v neděli ovšem musí od 18:00 (živě na ČT2) zdolat v přímém postupovém souboji Chorvatsko.

celý článek
Zhasla i ve finiši zažehnutá naděje

ECHO DUELU LVIC S RUSKEM NA ME Ukrutným zklamáním skončilo pro české hráčky jejich úvodní vystoupení na evropském šampionátu. Do konce duelu s Ruskem zbývalo pět minut, když si za 11bodového manka marně žádala faul po svém zakončení klíčová opora Kateřina Elhotová, jež si za svou troufalost vysloužila technickou chybu, což znamenalo nejen vyfaulování v zápase, ale kvůli nesportovnímu faulu z úvodu třetí čtvrtiny i diskvalifikaci a tedy nucený odchod do šaten.  

celý článek
Start ME: Češky po 8 letech na Rusko

PŘED EUROBASKETEM ŽEN Už jen necelý den dělí české basketbalistky od startu na už čtrnáctém evropském šampionátu v řadě. Ve francouzském Štrasburku vyzvou na úvod skupiny D ve čtvrtek od 12:00 (živě na ČT Sport) Rusky, v dalších dnech se utkají s domácí Francií a Chorvatskem. Vítěz skupiny postupuje přímo do čtvrtfinále, druhý a třetí tým si zahrají osmifinále.

celý článek
Na ME bez Pospíšilové a Sklenářové

NOMINACE NA EUROBASKET Dvanáctku vyvolených pro evropský šampionát znají české basketbalistky necelý týden před startem turnaje. Hned sedmička hráček z finální nominace působila v aktuální sezně v domácí RENOMIA ŽBL.

celý článek
◄◄ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ►►