VP Sheppard o lekci pro Satoranského

KOMPLETNÍ INTERVIEW S VP WIZARDS TOMMYM SHEPPARDEM Z KLUŽE Když zhasne kamera a diktafony neběží, uvolní se i viceprezident Washington Wizards Tommy Sheppard, který u současného zaměstnavatele Tomáše Satoranského zařezává už 14 let. Dokud ale červené kontrolky svítí, je znát jeho profesionální přístup. I když je ovšem z řady odpovědí znát, že jsou předem připravené, pozitivní a nepřekvapivé, z lecjakých jiných se dá o fungování a postupech klubu z hlavního města USA přece jen něco vysledovat. Dál také zůstává otázkou, co z řečeného bude ve druhé sezoně českého vyslance v NBA naplněno. Už proto, že bude muset opět pendlovat po všech perimetrových pozicích, a poštěstí-li se, bude mezi nimi i rozehra, jíž si Satoranský dosyta užil alespoň v pěti zápasech na ME v Kluži. Právě tam jej Sheppard bedlivě sledoval, stejně jako si své ovečky z nejlepší ligy přijely zkontrolovat prakticky všechny ostatní zastoupené kluby. Nyní už bude hovořit viceprezident Wizards vlastními slovy.

celý článek
O tom, co jak vypadá, i budoucnosti repre

S ASISTENTEM LUBOMÍREM RŮŽIČKOU Z KLUŽE Po kouči národního týmu usedl do klužské zpovědnice ještě před posledním zápasem lvů na ME i asistent Lubomír Růžička, který díky několikaleté zkušenosti u národního týmu mohl hovořit o řadě aspektů jeho fungování ve velkých detailech a také velmi otevřeně. K obeznámení s jeho pohledem na dění v reprezentaci, na její budoucnost v krátkodobém i dlouhodobém horizontu, i na situaci v českém basketbale vás právě nyní zveme.

celý článek
Stovka Chorvatů při Welschově rozlučce

VIDEOECHO DUELU S CHORVATY: WELSCH HRUBAN V reprezentační rozlučce kapitána Jiřího Welsche se český tým držel proti Chorvatsku zhruba 25 minut na solidním rozdílu, než v závěru manko narostlo až na 38 bodů. Celek se tak s EuroBasketem 2017 rozžehnal s bilancí 1-4 a konečným pátým místem ve skupině.
 

celý článek
Ginzburg po nepostupu: Není fér je soudit

S RONENEM GINZBURGEM Z KLUŽE Už před posledním zápasem EuroBasketu bylo jasné, že závěrečný duel skupiny s Chorvaty nebude o ničem rozhodovat. Proto kouč Ronen Ginzburg mohl už v předstihu provést první hodnocení pro lvy neúspěšného šampionátu, v němž nebyl naplněn postupový cíl. V rozhovoru s českými novináři mluvil o problémech z přípravy, vyjádřeních lídra týmu Tomáše Satoranského, pozitivním překvapení Martinu Peterkovi, těžkostech Jaromíra Bohačíka, příslibu Jakuba Šiřiny, důležitosti kapitána Jiřího Welsche, prvním kroku do ohně řady nováčků, fatálně chybějící výšce pod košem i své budoucnosti u reprezentace.

celý článek
Pocity 12. hráče na ME. Nehrajícího

SE ŠIMONEM PURŠLEM Z KLUŽE Power forward Šimon Puršl, který kvůli zlomené kůstce na své pravé dlani na poslední chvíli smolně přišel o EuroBasket na hřišti, okamžitě využil nabídky od vedení týmu přijet i jako nehrající muž poté, co 12. místo na soupisce odmítl Adam Pecháček, s nímž Puršl v závěru přípravy bydlel na pokoji. Nová posila svitavských Turů je v Rumunsku téměř od počátku i s týmem a nyní se také podělila nejen o své dojmy ze šampionátu.

celý článek
Postupová naděje je opět o patro menší

ECHO DUELU S ČERNOU HOROU: GINZBURG SATORANSKÝ BOHAČÍK Ne. Ani druhý pokus – mnohem těžší toho prvního - uchvátit postup do osmifinále ME nevyšel, když čeští reprezentanti podlehli Černé Hoře 75-88 a jejich poslední nadějí zůstali domácí Rumuni. Ti by v závěrečném duelu hracího dne v Kluži museli buď o 10-17 bodů porazit v třaskavém derby Maďary (v takovém případě by Češi byli velmi blízko postupu na vzájemné zápasy s Maďary a Rumuny, pokud by ani jeden tým neuspěl v posledním kole, a Češi by pak nemuseli řešit svůj závěrečný výsledek se silnými Chorvaty), anebo by museli vyhrát alespoň o bod, aby pak Češi mohli myslet na postup přes výhru nad Chorvaty (opět za předpokladu, že Maďaři a Rumuni neuspějí poslední hrací den).  

celý článek
Na ME přišla zásadní komplikace postupu

VIDEOECHO DUELU S MAĎARY: PALYZA AUDA GINZBURG Základní česká postupová kalkulace vzala první školní den za své. Po špatném startu do zápasu s Maďarskem, které lvi na ME chtěli porazit, se nikdy nedokázali do utkání plně vrátit a po celozápasovém nahánění soupeře padli 73-85, což značí první maďarský úspěch na EuroBasketu od roku 1969, navíc při první účasti za posledních 18 let! Porážka znamená, že Češi musí v úterý porazit jakkoli Černou Horu a doufat, že ta už nezíská žádnou výhru nad plán, aby tak měli při možné minitabulce s Černou Horou a Maďary druhou nejlepší bilanci. Anebo musí při případné porážce s Horou čekat na pomoc Rumunů, kteří by museli porazit Maďary o 10-13 bodů při zbytku průběhu skupiny bez překvapení.

celý článek
Umění rozskoku jištěného mistra Peterky

S MARTINEM PETERKOU Z KLUŽE Je to jen jedna akce za celý zápas, takže se jí nevěnuje velká pozornost. Většinou vlastně vůbec žádná. Pořád je to ale akce, která může vést k první držbě míče v utkání a může při úspěšném zakončení naladit tým k příjemnějšímu vstupu do něj. Ano, řeč je tu o rozskoku. Při něm jde zdánlivě jen o to, kdo vyskočí výš. To ale není tak docela pravda. V českém týmu je jeden chlapík, který právě o rozskocích něco ví a tohle léto už má zářezy i proti dvěma šampionům NBA. V Tbilisi si „podal“ Zazu Pačuliu, v sobotu pak v Kluži Paua Gasola.  V téhle nevypsané disciplíně má hodně úspěšné léto a až sudí půjde vhodit míč na startu pondělního duelu s Maďarskem mezi něj a nejspíš Akose Kellera, bedlivě počínání Martina Peterky sledujte.

celý článek
Nečekané evropské povstání Jakuba Š.

S JAKUBEM ŠIŘINOU Z KLUŽE Stejně jako v přípravě vyskočili jako zářivé komety Jaromír Bohačík s Martinem Peterkou, pasoval se do podobné pozice přímo na EuroBasketu opavský dirigent Jakub Šiřina, který je po dvou utkáních čtvrtým střelcem lvů s průměrem 8 bodů za 16 minut. A to už jsou čísla, na která se bylo nutné podívat s poněkud větší blízkosti, navíc i s komentáři jejich autora. Ten si nyní stejně jako mnozí další reprezentanti už může říct, že ty Gasoly neviděl jen v televizi. Stál proti nim poprvé na jednom kurtu v zápase mistrovství Evropy a ještě přes ně sázel trojky. Co na tom, že pořádně ani neviděl na obroučku… 

celý článek
Hanga: Ne, ne! Na Tomáše půjde někdo jiný

S ADAMEM HANGOU Z KLUŽE Jeho otec, který jej už ve třech letech opustil, pochází z Rovníkové Guiney, srdce Adama Hangy však bije pouze pro Maďarsko, zem jeho matky. A právě v těchto dnech jej čekají ty vůbec nejzásadnější okamžiky kariéry v národním týmu. Maďaři jsou na EuroBasketu po dlouhých 18 letech a na vítězství na něm čekají už přes půlstoletí, jak čerstvě připomněl právě Hanga. První dva duely aktuálního ME změnu v tomto směru nepřinesly a celé Maďarsko i s bouřící masou fanoušků v Kluži doufá, že v pondělí proti Česku (ve 14:00 českého času, vysílá ČT Sport) bude temná série konečně přerušena.  

celý článek
◄◄ 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ►►
archiv (5460)