Žabiny strašily USK a mají rekord!

ECHO 17. KOLA ŽBL Dramaty prodchnuté 17. kolo má za sebou ŽBL, kde se tentokrát děly věci. Po šesti výhrách v řadě padnuly Hradecké lvice, které se dokonce doma sklonily před KP Brno a jejich odstup od druhého Nymburka se tak zvětšil na rozdíl dvou porážek. Nymburk domácím složením Slavie vrátil soupeřkám prohru z jejich kurtu. Žabiny povolily USK v této sezoně nejmenší počet bodů v útoku (78) a jen 18bodovým mankem také dorovnaly dosud nejnižší porážku od mistra v podání Hradce. Ve zbývajících dvou utkáních Slovanka doma přemohla Technic a Karlovy Vary dobyly Trutnov.

celý článek
Nymburk doma cílí na stotisícový grál

LOS NILFISK FINAL-4 Asistentka reprezentačního kouče lvic Veronika Bortelová spolu s ředitelem titulárního partnera Nilfisk FINAL-4 Českého poháru žen Mariánem Pagáčem rozhodli jako losující o tom, že v prvním semifinále závěrečného turnaje v Nymburce se utkají v neděli 25. února od 15:00 obhájkyně trofeje Žabiny Brno s KP Brno a ve druhém od 18:00 domácí DSK Basketball Nymburk se Sokolem Nilfisk Hradec Králové. První brněnské semifinále je reprízou loňského finále, druhé půlfinále opakuje titulový souboj z roku 2015. Finálový duel přijde na řadu v pondělí 26. února.

celý článek
USK o 104! A Žabiny propásly šanci

ECHO 16. KOLA ŽBL Pětice utkání 16. kola ŽBL skončila bez překvapení, když na domácích palubovkách uspěli všichni favorité. Pražský USK nejenže zasypal Trutnov sezonním maximem 139 bodů, ale navíc zvítězil astronomickým rozdílem 104 bodů! KP Brno si poradilo se strakonickou U19 Chance, osmé Karlovy Vary rozbily Ostravu, Nymburk až díky lepší závěrečné čtvrtině zdolal Žabiny a Hradec Králové si poradil se Slovankou.  

celý článek
Pamela vedla Lvice k dobytí Slavie

ECHO 15. KOLA ŽBL Do čtyř dnů bylo rozprostřeno patnácté dějství nejvyšší soutěže žen, v němž roli favorita splnil USK Praha vítězstvím v Ostravě, dál i Nymburk dobytím Trutnova, KP výhrou na Slovance, Žabiny díky první stovce sezony doma proti Techniku a Karlovy Vary rovněř v domácím prostředí s U19 Chance. Hlavní pozornost se tak soustředila do stánku pražské Slavie, kde po boji uspěl Hradec Králové o osm bodů.

celý článek
Lup Slavie a návrat Marcely Krämer

ECHO NEÚPLNÉHO 14. KOLA ŽBL V ženské lize se o víkendu hrálo poprvé od Vánoc a na programu byla čtyři utkání neúplného 14. kola, neboť duely Technic Brno – Trutnov a Hradec Králové – Žabiny se budou hrát až v únoru. Páté KP Brno doma složilo celek Karlových Varů, který už měl zpátky z trestu trenérku Marcelu Krämer. Druhý Nymburk nasázel stovku Ostravě a vedoucí USK si stejně poradil s U19 Chance a byla to už jeho devátá nastřílená stovka. Ve čtvrtém utkání třetí Slavia uspěla na palubovce Slovanky.

celý článek
Bartoň koučem lvů U18 a další novoty

UDÁLOST Loňský asistent reprezentačního kouče mužů Luboš Bartoň získal nově ještě zodpovědnější funkci - byl jmenován trenérem národního týmu U18. V rámci nově nastaveného systému České basketbalové federace bude navíc bývalý reprezentant zodpovídat i za národní výběr U17. Trenér mužů Ronen Ginzburg bude mít pod patronátem i mužský univerziádní výběr a nově budovaný tým U24. Nejmladší výběry kadetů U16 a U15 vede Jan Slowiak a samostatnou jednotkou bude celek U20.
 

celý článek
Nová doba v repre se 27bojařem!

S TAK TROCHU JINÝM KONDIČNÍM TRENÉREM MICHALEM MIŘEJOVSKÝM „Konečně jsem měl možnost potkat kondičního trenéra, který přistupuje k hráčům ne jako ke stádu, ale bere je individuálně. Je to hudba přítomnosti a budoucnosti, která už v některých basketbalově vyspělých zemích funguje. Je super, že reprezentace s tímto konceptem přišla.“ To jsou slova snajpra národního týmu Lukáše Palyzy, který v rámci návratu do hry po zlomenině kosti v obličeji měl jako jeden z prvních reprezentantů možnost během kvalifikačního bloku spolupracovat s novou posilou národního týmu, kondičním nebo spíš „celostním“ trenérem Michalem Miřejovským. 

celý článek
Dramata 13. kola pro Slavii a Žabiny

ECHO 13. KOLA ŽBL Ve 13. dějství ŽBL, posledním před vánočními svátky, se hrálo dvakrát vyrovnaně a čtyřikrát bez dramatu. V těsných bitvách loupila Slavia díky zvládnuté koncovce na KP Brno a Slovanka už potřetí v sezoně podlehla Žabinám. Hradecké lvice si hladce poradily v Trutnově, mistrovský USK v Karlových Varech a Ostrava hodně díky poslední čtvrtině rozstřílela Technic Brno. Už ve čtvrtek byl předehrán duel U19 Chance s Nymburkem, který skončil kořistí Středočešek.

celý článek
Muž se super maskou o hudbě budoucna

S LUKÁŠEM PALYZOU O NÁVRATU V MASCE Vypadalo to, že Lukáše Palyzu čeká zajímavá sezona poté, co ho nováček polské nejvyšší soutěže Gliwice představil jako velkou posilu. Pro reprezentačního snajpra se ale ligový podzim dosud vyvíjel poněkud jinak, než by si představoval.

celý článek
Junior NBA dnes vrcholí na Nova Sport 1!

12.12. UDÁLOST V pardubické hale Dašická, kde hrává své ligové zápasy Beksa, dnes od 9 hodin startuje finálový den druhého ročníku Junior NBA, který od 15:00 vyvrcholí titulovým soubojem pod dohledem kamer Nova Sport 1. A kdo že bude bojovat o prsteny pro šampiony?

celý článek
◄◄ 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ►►
archiv (5460)