Angažmá v Česku? Možné to je

28.6. S BLAKEM SCHILBEM Dlouho patřil mezi 15 nejlepších mužů ACB v úspěšnosti dvojek a letošní sezonu končil na skvělých 60 procentech. Navíc za 33 zápasů neminul ani jeden z 43 trestných hodů! Ani jeho průměry 11 bodů se 3 doskoky a 2 asistencemi za 25 minut, což z něj dělalo jednoho z nejvytíženějších hráčů španělské ligy, ale nakonec Seville nepomohly k lepšímu výsledku než k 7 výhrám ze 34 zápasů. To znamenalo poslední místo a po 29 letech sestup do druhé ligy. „Tím, že jsem se Sevillou nedopadl, jak bych si přál, jsem teď ještě hladovější po tom uspět s Českem,“ hlásí forward Blake Schilb před pátečním domácím duelem světové kvalifikace s Finy, který od 18 hodin hostí Tipsport Aréna v Pardubicích. Už ve čtvrtek od 11:15 se fanoušci mohou setkat s reprezentanty v ČEPS Fanzóně před vstupem do arény při autogramiádě kompletního týmu.

celý článek
Do loňska jsem myslel, že je to OK

S TOP SKÓREREM LVŮ JAROMÍREM BOHAČÍKEM Bylo mu pětadvacet, s průměrem 18 bodů zazářil v dresu USK jako druhý střelec ligy, doma měl na polici čerstvě trofej pro MVP NBL, začal se prosazovat v reprezentaci - a vtom se loni v létě dozvěděl, že jeho střelba není v pořádku. A že ji musí změnit. To v téhle fázi kariéry zřejmě vyžadovalo spolknutí velké části osobního ega. Jaromír Bohačík to ale zvládl. A teď podle všeho nelituje – jako osmý střelec celé evropské větve světové kvalifikace. A to prý ještě není se svým přerodem hotov. I střelecký lídr současné reprezentace tak prokázal, že nikdy není pozdě začít se učit novým věcem, zvlášť když to nese ovoce. V pátek a v pondělí bude jeho nových schopností velmi třeba. Na lvy čekají v Pardubicích dva stěžejní zápasy s Finskem a Bulharskem. Dva zápasy, které mohou zásadně přetočit kola světových dějin v české kotlině. Rytíři pod lví korouhví už 36 let chyběli na párty celoplanetární smetánky a teď od ní stojí 8 dobrých zápasů. Je to blízko i daleko zároveň, přesto to za poslední dekády nikdy nebylo nadějnější. A dobře to ví i křídelník nymburských mistrů.

celý článek
Kurtovat k židli mě nikdo nemusí

S ASISTENTEM LVŮ PETREM CZUDKEM Jeho stoický nehybný posez sfingy byl až nepřirozený. Jediný výrazný pohyb v utkání udělal, když si hlavní kouč lvů Ronen Ginzburg vzal timeout, a on mu podal tabulku na kreslení systémů - jak to ostatně asistenti dělávají. Je to tak. Petr Czudek, letošní Kouč sezony v Kooperativa NBL, který je coby kormidelník vicemistra zvyklý kopírovat v typickém postoji se založenýma rukama lajnu, si teď musí zápasy prosedět na lavičce. Tak jako při jediném oficiálním přípravném duelu národního týmu ve třetím okně světové kvalifikace, který byl oficiální premiérou právě i pro nového asistenta lvů.

celý článek
Teodosič na Královce a nováček s 800000€

S LUKÁŠEM PALYZOU O REPRE I POLSKU I díky jeho přesnému zásahu zpoza oblouku to v první půlce přípravného duelu s Gruzií vypadalo, že reprezentanti dokázali zlomit střelecké prokletí pražské Královky. 45 bodů a trojky 13/5 to minimálně naznačovaly. Druhý poločas s 12 body za prvních 13 minut a celkem jen s šestadvaceti už ale vrátil vše do standardních kolejí. A tak lvi mohli být rádi, že se dostali na 71 bodů.  

celý článek
Státník Balvín: Zodpovědnost nás všech

KOMPLETNÍ INTERVIEW S ONDŘEJEM BALVÍNEM Má za sebou klíčovou sezonu kariéry. A v 25 letech toho má ještě víc před sebou. 217 vysoký centr Ondřej Balvín velkým dílem pomohl čtvrté Gran Canarii k nejlepšímu výsledku v ACB, kde v základní části doručoval 8,2 bodu za 21 minut, byl 10. nejlepším doskakovačem soutěže s průměrem 5,8, rovněž desátý byl na bloku s 0,82, stal se jasným králem dunkerů s průměrem 2,12 (72 smečí) a čtvrtý skončil v procentu dvojek s 65,19. V play-off zapisoval průměry 8 bodů a 7 doskoků, v Eurocupu pak byl dokonce na 10,6 bodu a 7,3 doskoku za 23 minut. O tom, zda i jeho s Gran Canarií čeká Euroliga, o důsledcích ostrovní lokace klubu, odchodu svého klíčového trenéra i o aktuálním horkém dění v reprezentaci, jejímž je čtvrtým střelcem (9,5) a nejlepším doskakovačem (9,3) v končící první fázi světové kvalifikace, bude stále se lepšící pivot vyprávět v následujícím interview.

celý článek
Horké novinky ze lví klece

22.6. S RONENEM GINZBURGEM Budou bez dvou největších hvězd, ale vypadají, že jsou s tím srozuměni. Ba dokonce se ani nezdá, že by kvůli tomu chtěli slevit ze svých cílů. Tím nejbližším je pro národní tým postup do druhé fáze světové kvalifikace, z níž by pak zbývalo už „jen“ šest dobrých zápasů k vysněnému průniku na Světový pohár, kde česká stopa chyběla už dlouhatánských 36 let. Nejdřív však Češi musejí zvládnout dva nesmírně těžké duely proti zřejmě kompletnímu Finsku (29. června) a Bulharsku (2. července) na domácí půdě v Pardubicích. Chcete-li tým vidět už předtím, můžete dorazit na páteční veřejnou generálku proti Gruzii na pražskou Královku (18:00, vysílá web ČT).

celý článek
Léčí se na Finy a chce další džob v Itálii

S PATRIKEM AUDOU Reprezentační power forward Patrik Auda zažil nad míru kuriózní, protože dvojitý závěr sezony. Po vyřazení jeho Radomi od mírně favorizované Zielony Gory ve čtvrtfinále polské ligy (1-3) měl už týden volno, když musel najednou zmobilizovat všechny síly a ještě se na pár dnů vrátit na basketbalové palubovky zpět. Když ovšem zavolal čtvrtfinalista italské Lega Basket, nešlo říct Avellinu ne.

celý článek
Češky jdou ve Varech na elitu! I s šéfkou?

PŘED TURNAJEM LVIC Už v úterý vstoupí české basketbalistky do tradičního přípravného turnaje v Karlových Varech. Tentokrát si zajímavé soupeře pozvaly do Haly míčových sportů v rámci komplexu KV Areny. Fanoušci budou mít možnost vidět v akci hned dva celky, které se představí na letošním mistrovství světa - na střet s nejlepšími celky planety se do Varů přijedou chystat reprezentace Turecka (4. tým MS 2014) a Číny (6.). A vedle lvic čtveřici doplní ještě celek Rumunska.

celý článek
Nástup 17letých es z 18letého rukávu

ČTYŘI MUŠKETÝŘI U17 Je to nemalý paradox. V době, kdy se české země zavírají před náporem migrace hrozící především movitějším západním regionům, jsou pro českou reprezentaci do 18 let doslova požehnáním tři teenageři, kterým v žilách koluje lecjaká cizozemská krev. Guard Patrick Samoura má otce ze západoafrické Guiney, táta skórera s nebývalým čichem na doskok Nikolaose Noumerose pochází z řeckého Rhodosu a možná největší tuzemský talent posledních let David Böhm se sice narodil v Česku, ovšem chorvatskému otci a bosenské matce.

celý článek
Až budeš stát před branou II. života

TÉMA Petr Benda v 36 letech tuší, že okno jeho kariéry na nejvyšší úrovni se pomalu začíná zavírat a tak už nějakou dobu poptává nymburského spoluhráče a šéfa České basketbalové hráčské asociace (ČBHA) Pavla Pumprlu s dotazy na to, co by jednou mohl dělat mimo podkošová prkna. Právě reprezentační kapitán je tím správným adresátem takových otázek. A podle všeho jím v nejbližších měsících a letech bude stále častěji. Proč?

celý článek
◄◄ 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ►►
archiv (5460)