Satoranského unikát a Krejčího základy

LEGIE V ZAHRANIČÍ Tomáš Satoranský zapsal jako třetí hráč historie NBA naprosto ojedinělý double double a k tomu i první čtyři základní sestavy po návratu do Washingtonu. Své první dva základy kariéry si vysloužil i Vít Krejčí, který už se v NBA vypracoval na průměry 5 bodů a téměř 20 minut. Dva dvojciferné bodové obnosy stihl v Japonsku Patrik Auda. Na 10 bodech končil i David Jelínek v dalším duelu ACB. Martin Peterka byl top skórerem Braunschweigu, Tomáš Kyzlink pomohl ke dvěma výhrám Bambergu a Jan Veselý dál brázdí jen euroligové vody.

celý článek
Krejčí skóroval se Sixers. Pecháček 40!

LEGIE V ZAHRANIČÍ Vít Krejčí zdvojnásobil svůj počet zápasů v NBA a ve Filadelfii přidal i čtyři body. Martin Peterka se dvojciferně, navíc jako top skórer, zapsal proti přednímu týmu bundesligy Bonnu a také v semifinále Německého poháru. Tomáš Kyzlink byl 22bodovým top skórerem Bambergu při dobytí Giessenu. Patrik Auda se dvakrát dvojciferně zviditelnil za Jokohamu. Ondřej Balvín doručil double double za Gunmu. Jaromír Bohačík byl u tří výher Štrasburku v řadě, jednou i šestnácti body. Ondřej Sehnal nasázel 12 bodů při skolení silného Ulmu. Adam Pecháček zazářil 40 body při triumfu Artlandu. A Tomáš Satoranský stále nebyl povolán do hry svým novým koučem Greggem Popovichem v San Antonio Spurs.

celý článek
Klanící se samuraj, odpadlík i lovec života

INTERVIEW S PATRIKEM AUDOU V KOMPLETNÍM ZNĚNÍ Když v nejmenovaných jokohamských lázních nicnetušící návštěvník zmerčí jeho svaly hrající figuru s pažemi kompletně pokrytými věčnými obrazy, musí jej nejspíš považovat za člena některé z místních buněk obávané jakuzy. Sžíravý pohled, nebo dokonce verbální odsudek však ještě za rok a půl v zemi vycházejícího slunce nezažil. Zřejmě i proto, že právě v tomhle „onsenu”, jak se v Japonsku populárním lázním říká, mají tvrďáci s kérkami ke vstupu udělenou výjimku od sponzora jokohamských Korzárů. To ale jinak není ani trochu běžné. A on to dobře ví.

celý článek
15 Krejčího a zářivý Peterka

LEGIE V ZAHRANIČÍ Vít Krejčí se zviditelnil 15 body v duelu G-League. Martin Peterka byl nejužitečnější z Braunschweigu a Jan Veselý dvojciferný za Fenerbahce. Patrik Auda byl jednou dvojciferný v japonské lize, kde se ale také poprvé skutečně „rozohnil”. Tomáš Satoranský je nadále nejlepší v poměru asistencí a ztrát u Pelikánů. A v druholigovém patře se 22 body zaskvěl Radek Farský a čtrnácti Adam Pecháček.

celý článek
K první výhře pomohlo 33 irských ztrát

ECHO DRUHÉHO DUELU LVIC O EUROBASKET Češky musely ve druhém zápase kvalifikace o mistrovství Evropy blahořečit domácím Irkám za jejich 33 ztrát, jež ukrutným způsobem srazily naděje outsidera na hratelnější výsledek. Jelikož ale i lvice zapsaly dvacet ztrát, jejich první vítězství v kvalifikaci (54-70) nemělo zcela přesvědčivé parametry. Tahounkami vítězek byly Reisingerová (12), Voráčková (11) a ve svém druhém reprezentačním vystoupení i Holešínská (9). Tým zaostal z trojek (9-6), ale kompenzoval to vedle nižšího počtu ztrát i lepšími šestkami (13/17 – 16/24).

celý článek
Lvice si dnes s novou šéfkou zaběhají

PŘED DRUHOU BITVOU LVIC O EUROBASKET V průběhu reprezentačního srazu se z ní odjezdem Renáty Březinové stala nejstarší hráčka českého týmu a tato situace ji dostala poprvé do pozice kapitánky národního týmu. Opora brněnských Žabin Petra Záplatová povede jako hlavní lídr reprezentační výběr za první výhrou v kvalifikaci o evropský šampionát. Duel na palubovce Irska startuje dnes v 18 hodin v přímém přenosu ČT Sport.

celý článek
Závěr rozhodly Bělorusky

ECHO STARTU KVALIFIKACE ME ŽEN Z pole jen 34procentní lvice, jež v nízkorozpočtovém duelu fatálně zaostaly zpod koše (22-32), v prvním souboji kvalifikace o EuroBasket, hraném po dvou letech před vlastními fanoušky, padly na pražské Královce s favorizovanými Běloruskami 60-66, když už jim chyběly loučící se opory Elhotová, Hejdová a Bartáková.

celý článek
Premiérující Holešínská i nová kapitánka

PŘED BITVOU O EUROBASKET Premiérový duel v kvalifikaci o evropský šampionát 2023 čeká dnes večer české basketbalistky, které v domácím prostředí na pražské Královce vyzvou silné Bělorusko (18:45 na webu ČT Sport). Hned na úvod je tak čeká favorit jejich kvalifikační skupiny. „Bělorusko je určitě nejtěžší soupeř na úvod. Na posledním mistrovství Evropy bylo čtvrté,“ hodnotí první soupeřky trenér Štefan Svitek.

celý článek
Lvice za loučení do kvalifikace o ME 2023

Do boje o další evropský šampionát vstupují listopadovým kvalifikačním oknem české basketbalistky. Na posledním šampionátu v červnu ve Francii neuspěly, nepostoupily ze základní skupiny a obsadily až patnácté místo. Teď je ale vše zapomenuto a omlazený tým se chystá zabojovat o postup na už patnáctý EuroBasket v řadě.

celý článek
Univerzitní liga v Česku? Ano!

NOVINKA České akademické prostředí se chystá výrazně rozšířit záběr svých aktivit a spouští tak velkou sportovní revoluci. Nebude u toho chybět ani tuzemská podkošová scéna a už tento čtvrtek tak odstartuje prvními zápasy zbrusu nová Univerzitní basketbalová liga (UBL) mužů i žen. Tedy správněji - studentů a studentek. Stejně jako basketbal v tomto školním roce zahájí svůj premiérový ročník i univerzitní soutěže ve fotbale, futsale, florbale a volejbale. I další populární sporty se tak vydají cestou hokeje, který svou vysokoškolskou ligu rozjel už před dvěma lety a chodí na něj až tisícové návštěvy.

celý článek
1 2 3 4 5 6 ►►