Premiéra Bartoně: lvi málem sťali Turky

ECHO TURNAJE LVŮ U 18 Reprezentanti do 18 let mají za sebou první přípravný turnaj před letošním B-divizním evropským šampionátem. Premiéru na lavičce národního týmu si ve Francii prožil i nový trenér týmu Luboš Bartoň. Češi z kvalitně obsazeného turnaje dovezli jedno vítězství (nad Egyptem 79-43) a dvě porážky (s Tureckem 69-71 a s Francií U17, jež se chystá na letošní MS, 58-81), především ale svému trenérovi ukázali, v čem jsou dobří, a na čem je potřeba ještě zapracovat.

celý článek
Dva velké otazníky v nominaci lvů

7.6. PŘED STARTEM PŘÍPRAVY LVŮ S trvající nejistotou nad účastí Jana Veselého a Tomáše Satoranského odstartovala dnes v Nymburce nezvykle dlouhá příprava mužské reprezentace na třetí okno první fáze kvalifikace o Světový pohár. Ta bude završena domácím duely v Pardubicích 29. června se zřejmě plně nabitým Finskem (s Markkanenem z Chicaga a Koponemem z Barcelony) a 2. července s Bulharskem (pravděpodobně s Vezenkovem z Barcelony).

celý článek
V reprezentaci je to pak hrozně vidět

S LUBOŠEM KOVÁŘEM Až v říjnu mu bude osmnáct, ale jeho jméno se skloňuje stále častěji. Power forward Luboš Kovář by měl být jedním ze dvou hlavních lídrů letošní reprezentace U18 v jejím tažení za postupem z divize B. K tomu jej předurčují i velmi dobrá čísla ze tří soutěží, v nichž v této sezoně nastupoval. V extralize U19 to bylo v dresu Nymburka 16 bodů a 10,6 doskoku za 30 minut s trojkami 34 procent (100/34), v první lize opět v nymburských barvách 15 bodů a 7,7 doskoku za 28 minut s trojkami 32,4 (71/23) a v Kooperativa NBL za svitavské Tury 2,8 bodu a 1,9 doskoku za 11 minut s trojkami 29 procent (49/14). Tuzemskými soutěžemi to pro něj ale teprve začíná. V plánu má tenhle výborný student i americkou NCAA a pak ideálně nějakou Evropu. Více o sobě povypráví v následujícím interview i s hodnotícími glosami trenérů Lubomíra Růžičky a Ladislava Sokolovského.

celý článek
Náctileté CZ komety na španělském nebi

O HVĚZDNÉM ŠPANĚLSKÉM MISTROVSTVÍ KREJČÍHO S HANZLÍKEM Nadšený z výkonů dvou českých mládežnických reprezentantů se vrátil ze španělského jihozápadu, kde se v Badajozu odehrál závěrečný šampionát U18 celé země, kouč lvů do osmnácti let Luboš Bartoň. Ten byl na mistrovství v zajímavé dvojroli – jako asistent Barcelony pomáhal svému celku ke konečnému třetímu místu, jako repre kormidelník pak po očku sledoval i velmi slibné české zelenáče – letos šestnáctiletého křídelníka Ondřeje Hanzlíka, který před necelými dvěma lety zakotvil na osmiletý kontrakt v Baskonii, a za měsíc osmnáctiletého guarda Víta Krejčího ze Zaragozy, který už od příští sezony bude ve Španělsku zařezávat pouze mezi muži. 

celý článek
Průlom ve Wu-si po dlouhém rozhovoru

INTERVIEW S ONDŘEJEM DYGRÝNEM Až v daleké Číně se týmu Bernard Humpolec podařilo dosáhnout zásadního milínku českého basketbalu 3x3. Kvartet Dygrýn, Zachrla, Šiška a Sismilich složil v semifinále challengeru ve Wu-si světové číslo jedna Novi Sad Al Wahda a podlehl až ve finále světové dvojce Limanu ze Srbska. Finálovou účastí si nicméně zajistil postup na podnik elitní série Masters v Japonsku. A předně - je to vůbec poprvé, co se český tým vlastními silami kvalifikoval na jiný turnaj tohoto prestižního seriálu než na Prague Masters. Loni sice Humpolec vyrazil na Masters do kanadského Saskatoonu,  to se však povedlo až díky administrativnímu procesu, kdy celek Al Wahda nestihl včas získat kanadská víza.  

celý článek
Nedostatky nechci skrývat, ale odstranit

S KOUČEM LVŮ U18 LUBOŠEM BARTONĚM II Už téměř dva roky proniká do tajů trenérského řemesla u dorostenců v jednom z nejslavnějších klubů kontinentu. A minulý týden se Luboš Bartoň poprvé dostal do akce i u nastupující generace Čechů, když jako nově ustavený kouč reprezentace do 18 let vedl její první soustředění s přidruženým výběrem U17, který má na starosti Petr Treml. A vlastně měl i docela kliku, že těch několik velikonočních dní mohl na kempu v Nymburce strávit. Pokud by si jej totiž nedávno angažovaný trenér mužů Barcelony Svetislav Pešič ponechal v realizačním týmu, v němž předtím několik dnů působil u dočasně dosazeného trenéra Alfreda Julbeho, měl by docela jiné povinnosti, které by jej z Katalánska rozhodně nepustily. „Na jednu stranu jsem si tak docela oddechl, když bylo rozhodnuto, že půjdu zpět k barcelonské mládeži, a áčko nechám být,“ povytáhl obočí bývalý dlouholetý reprezentant, když se dělil o své nově nabyté zkušenosti u mladých českých lvů, které v létě zkusí vyvést z hlubin divize B mistrovství Evropy.

celý článek
17letý talent: Proč se bát dospělé repre?

KOMPLETNÍ INTERVIEW S VÍTEM KREJČÍM Od 14vteřinové premiéry v ACB, již stihl v pouhých 16 letech, uplynul už víc než rok. I když však 17letý český top talent od té doby žádný další start v nejlepší národní lize kontinentu nepřidal, nevypadá to, že by ho to obzvlášť trápilo. Ví, že v posledních sezonách prakticky permanentně se zachraňující Zaragoza není teď pro rozvoj mladých nadějí zaslíbenou zemí, a proto svou pozornost soustřeďuje na jiné milníky. Třeba letos v únoru si rodák ze Strakonic mohl užít prestižní kemp Basketball Without Borders, pořádaný NBA a FIBA, a to přímo v tréninkovém centru LA Lakers během All-Star víkendu NBA. A velkou výhodu má i v tom, že pod drobnohledem jej ve Španělsku má přímo nový kouč reprezentace U18 Luboš Bartoň, který se v létě pokusí tým právě s Vítem Krejčím v čele vrátit do divize A mistrovství Evropy. Aktuálně lze zdejší legendu i jejího následovníka spatřit na soustředění v Nymburce, kde se společně chystají lvi U17 a U18.  
 

celý článek
S čím přichází kouč Barcy na roztrhání

INTERVIEW S NOVÝM TRENÉREM LVŮ U18 Hodně hektický půlrok má za sebou nováček cechu trenérského Luboš Bartoň. V Barceloně je asistentem „místy i s přesahem výš“ u týmu juniorů U18, individuálně má na starosti dva klubové klenoty a své si odpracuje i u druholigového béčka mužů. Po Vánocích se navíc stal i mentorem a poradcem u A-týmu, u nějž se po únorovém odvolání kouče Alonsa na jeden duel Euroligy ocitl dokonce v pozici prvního asistenta při mači v jícnu arény Maccabi Tel Aviv. A na přelomu roku Bartoňovi, vedle dočasného kouče áčka Svetislava Pesiče jediného Nekatalánce v basketbalové sekci FCB, do tohoto kolotoče přibyla i jedna velmi zásadní povinnost v tuzemsku, kde byl bývalý elitní reprezentant jmenován trenérem lvů U18. Na zážitky i zkušenosti přebohatý úsek své druhé kariéry bude nyní v detailech rozebírat, a to už těsně před středečním rozbitím jím poprvé vedeného repre kempu U18 v Nymburce. 

celý článek
Třetí KP čeká derby. Hradec je čtvrtý!

ECHO POSLEDNÍHO 22. KOLA ZÁKLADU ŽBL Dramatem závěrečného 22. dějství vyvrcholila základní část ženské ligy, kde se až do poslední chvíle rozhodovalo o pořadí na třetím až šestém místě. Třetí příčku díky domácímu složení Žabin uhájilo KP Brno, které si hned ve čtvrtfinále městské derby s šestými Žabinami zopakuje. Slavia by bývala ke třetímu místu potřebovala vedle vlastního úspěchu na palubovce oslabeného Trutnova i porážku KP. Její nečekaná prohra ovšem nakonec znamená, že se na vzájemné zápasy před ní na čtvrté místo natlačil Hradec, který uspěl ve Strakonicích, a ve čtvrtfinálové sérii s Pražankami bude mít výhodu domácího prostředí. Bez prohry půjde do play-off mistrovský USK, který v posledním kole přehrál Nymburk, a ve čtvrtfinále jej čekají osmé Karlovy Vary. Ty ve 22. kole nastřílely stovku Techniku Brno. Slovanka, jež ze sedmé příčky půjde na druhý Nymburk, pak dovezla vysokou výhru z Ostravy.

celý článek
Po 10 ztrátách v úvodu Lvice na USK zářily

ECHO 20. KOLA ŽBL Nejzajímavějším výsledkem 20. dějství ŽBL bylo pouze 16bodové vítězství USK Praha doma nad Hradcem Králové. Favorit nicméně uspěl a stejně tomu bylo i v pětici ostatních duelů – KP Brno doma složilo Trutnov, Nymburk rozsřílel brněnský Technic, Žabiny mocně dobyly Ostravu, Slavia Strakonice a Slovanka si doma poradila s Karlovými Vary.

celý článek
◄◄ 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ►►
archiv (5460)