23 minut slávy 18leté Veroniky!

ECHO DUELU 2 KVALIFIKACE ME Po ještě kostrbatějším prvním poločase, než byl ten v Německu, zamknuly lvice svou obranu na sedm západů a vedeny po všech stránkách prospěšnou „osmnáctkou“ Veronikou Voráčkovou vysunuly skromné poločasové vedení (26-22) ve třetí čtvrtině až na bezpečný 21bodový rozdíl. Po třetím období vyhraném 23-7 se tak už nezadržitelně řítily ke druhému vítězství v kvalifikaci ME 2019. Švýcarky v Praze složily nezvyklým výsledkem 62-35, když malý tým soupeře ve druhé půli přejely 36-13.

celý článek
Hanušová po výhře: Dávaly nám do žeber

S ALENOU HANUŠOVOU O 1. BITVĚ KVALIFIKACE Slovenský kouč českých lvic Štefan Svitek vstoupil pravou nohou do kvalifikace mistrovství Evropy 2019, když po defenzivně i ofenzivně kostrbatém prvním poločase (36-36) jeho tým trvajícím tlakem v obraně přejel v Saarlouis domácí Německo 56-89. Na výhře se nejvíc podílela jistá ruka kapitánky Kateřiny Elhotové (20), trojky (3/3) i nájezdy Aleny Hanušové (21) a nebývalá ofenzivní erupce ve třetí čtvrtině Romany Hejdové (11), jež byla spolu s rozehrávačkou Kateřinou Bartoňovou novou členkou základní pětice českého týmu. Po 10 bodech přidaly podkošové dámy Kia Vaughn s Terezou Peckovou. Češky do druhé půle na nulu zavřely do poločasu 11bodové Ilmberger a Brunckhorst, donutily soupeře k celkem 20 ztrátám a i díky urychlení rychlého protiútoku ve druhé půli měly výbornou úspěšnost střelby (dvojky 38/26, trojky 17/10). O pocitech ze zápasu nyní víc řekne power forwardka Alena Hanušová. 

celý článek
Zázraky na počkání umí jen Bůh

S TOMÁŠEM HOLEŠOVSKÝM O ČESKU NĚMECKU A JEHO CESTĚ VZHŮRU Je teď zřejmě nejznalejším českým expertem na německý ženský basketbal. V zemi západních sousedů začal už svou šestou sezonu v trenérském křesle. Bývalý hráč ústecké SLUNETY i někdejší trenér Karlových Varů v ŽBL Tomáš Holešovský tak má hodně co říct nejen o prvních soupeřkách lvic v kvalifikaci mistrovství Evropy 2019.

celý článek
Než si zvykla, tři čtvrtě sezony bylo fuč

S PETROU ZÁPLATOVOU O NĚMECKÉ ŠTACI A NOVÉ REPRE Je jednou ze sedmi legionářek v současné reprezentační nominaci, ovšem jedinou z ligy západních sousedů. Univerzální guardka Petra Záplatová je tak ideální volbou pro špionážní činnost v týlu prvního nepřítele v kvalifikaci mistrovství Evropy. V bundeslize si za pouhé dvě sezony vyzkoušela obojí – být hvězdou chvostového a nakonec sestupujícího celku z Rotenburgu, kde psala 12 bodů za 29 minut, i stále důležitější oporou mistra z Wasserburgu, který se aktuálně dělí o vedení v soutěži. Jejím hlavním výstavním artiklem jsou za v průměru 24 odehraných minut 2 zisky a 6,5 bodu. Teď už vás zveme na její vyprávění o bundeslize, německé repre a německých hráčkách, co nemají na růžích ustláno, i o týmu mistra, který nebude mít v nominaci ani jednu zástupkyni. Prostě proto, že u něj žádná vhodná kandidátka nepůsobí.

celý článek
Reprezentaci jsem dostala příkazem

S TEREZOU PECKOVOU O LVICÍCH A PŘEKVAPIVÉM MAĎARSKU Někdy se může hodit, když je reprezentační trenér i vaším klubovým koučem. V případě nominace do národního týmu pak prakticky nemáte na výběr. Rozhodně ne v případě, že tím koučem je Štefan Svitek. Tereza Pecková, která poslední dva roky v národních výběrech chyběla, od něj totiž dostala povolávák příkazem. Aspoň má ale téměř jistotu, že nebyla brána jen na nošení míčů při trénincích. Ostatně už za pár dní se uvidí. Nejen o svérázném trenérovi, u nějž si leckdy není jistá, jestli se jeho vtipům může smát, bude zkušená vicemistryně světa hovořit v následujících řádcích. Dojde i na její nové angažmá v maďarském Miškolci, kde odstarovala jako v průměru 13bodová top skórerka týmu, jemuž pomohla k úvodní bilanci 4-2, která je čtvrtá nejlepší v lize.

celý článek
Jednání s Fenerbahce i karta fanouška

ECHO NOMINACE LVŮ Do širší 24členné nominace lvů pro první část kvalifikace Světového poháru kouč Ronen Ginzburg pozval následující hráče. Jsou jimi rozehrávači Šiřina, Kouřil, Klečka (všichni Opava), Vyoral (Nymburk), Půlpán (Pardubice), Krejčí (Zaragoza) a Ondřej Sehnal (USK Praha), křídla Hruban, Pavel Pumprla, Jaromír Bohačík (všichni Nymburk), Jelínek (Andorra), Schilb (Sevilla), Pomikálek (Děčín), Michal Mareš (USK Praha) a Šafarčík (Kolín) a podkošoví Auda (Radom), Balvín (Gran Canaria), Martin Peterka, Kříž (oba Nymburk), Švrdlík (Pardubice), Pavel Houška (Děčín), Pecka (Ústí), Puršl (Svitavy) a Veselý (Fenerbahce). 
 

celý článek
Nový kouč lvic: Nebylo třeba přemlouvat

7.11. SE ŠTEFANEM SVITKEM Nový kormidelník ženské reprezentace není mužem dlouhých proslovů a vzletných vyjádření. Kdo Štefana Svitka nezná, není si jistý, kdy vtipkuje a kdy mluví zcela vážně. A tak i jeho nové svěřenkyně přiznávají, že se radši nesmějí, i když tuší, že by mohly. Prostě kdyby to náhodou nakonec fór nebyl. Ale dost už planých řečí, tady je výběr toho hlavního, co dnes bývalý československý reprezentant aktuálně v českých službách řekl při prvním setkání s tuzemskými novináři „zoči voči“. Tou vůbec nejdůležitější informací bylo, že všech 16 pozvaných hráček na sraz před úvodními dvěma kvalifikačními duely o mistrovství Evropy dorazilo. A dorazilo zdravotně v pořádku. A co zaznělo od trenéra dál?

celý článek
Palyza zraněn! S maskou do konce sezony

UDÁLOST V NÁRODNÍM TÝMU Mohl si užívat první výhru svých Gliwic v polské nejvyšší soutěži. Místo toho si ostrostřelec Lukáš Palyza odnesl z nedělního utkání ve Varšavě nepříjemné zranění. Zlomenina jařmové kosti pod levým okem ho vyřadí nejen z nejbližších zápasů polské ligy, ale zmešká také úvod kvalifikace o mistrovství světa, ve které na české basketbalisty čekají v listopadu Island a Finsko.

celý článek
Dvě nebývalé čtvrtiny i triumf Nymburka

ECHO 8. KOLA ŽBL Dvě nevídané čtvrtiny nabídlo osmé kolo Ženské basketbalové ligy. Brněnské Žabiny při výhře 43-80 ve Strakonicích udržely domácí U19 Chance na pouhých dvou bodech ve třetí desetiminutovce a pražská Slavia ovládla v Karlových Varech první období dokonce 5-44, celý zápas pak 46-94. V posledním utkání pátečního programu rozstřílelo v brněnském derby KP tým Techniku 96-48. V sobotu Nymburk v hitovém duelu kola zdolal doma Hradec a je s bilancí 7-1 druhý, USK rozstřílel Slovanku 127-36 a zaknihoval tak svou pátou stovku a v neděli pak Ostrava zcela nečekaně dobyla Trutnov a s bilancí 2-6 se dělí o osmou příčku.

celý článek
Dnes to bohužel vyšlo na nás

ECHO FINÁLE WORLD TOUR 3X3 Super smůlovatým prvním dnem začal i skončil pro tým Humpolce finálový turnaj World Tour, jímž v Pekingu tento víkend vrcholí prestižní světová série v basketbalu 3 na 3. Český kvartet Dygrýn, Zachrla, Rudický, Kratochvíl po úvodní porážce se srbským Limanem (14-21) na morál složil Rigu (21-18), což je prakticky sestava letošních mistrů Evropy v této disciplíně, a s napětím pak čekal na v tu chvíli rozhodující poslední utkání ve skupině mezi oběma soupeři.
 

celý článek
◄◄ 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ►►
archiv (5460)