DSK posílá z Hradce zprávu: Ještě jsme tu!

ECHO 19. KOLA ŽBL Po devatenáctém dějství ženské ligy se už na třetí příčku - o tři výhry za druhý Nymburk - posunulo KP Brno, jež uspělo na palubovce Techniku, a využilo důležité krádeže Nymburka v Hradci Králové, kde Středočešky oplácely domácím Lvicím pohárovou porážku. Východočešky nyní zaostávají o 4 výhry za DSK a o jednu za KP. Pražský USK po nepovedeném čtvrtfinálovém duelu Euroligy rozdrtil venku Slovanku, Slavia si doma bez problémů poradila s oslabenými Karlovými Vary, Žabiny spláchnuly strakonickou U19 Chance a Trutnov si dojel pro jednoznačnou výhru do Ostravy.

celý článek
Velké okamžiky, jež rozdávaly po hrstech

ECHO FINÁLE NILFISK FINAL 4 Když dozněly poslední zvuky historické radosti, a členky vítězného týmu opustily nymburskou halu, zbývalo v ní už jen pár chlapů různých věků, kteří takových zápasů z ranku vrcholového basketbalu viděli za dlouhé roky stovky, ne-li tisíce. A do jednoho uznale pokyvovali hlavami: „Parádní zápas, reklama na ženskou hru.“ Tak zněly jen některé z pochval, které už finalistky Českého poháru nemohly slyšet.

celý článek
Andělské chvíle a hradecké překvapení!

ECHO SEMIFINÁLE NILFISK FINAL 4 Dva jednoznačné výsledky, z toho jeden s nádechem senzace. Takový byl semifinálový den Nifisk FINAL 4 Českého poháru žen. V něm nejdříve 21letou Gabrielou Andělovou vedené KP Brno rozprášilo v repríze loňského finále městského rivala z Žabin (71-38), když zopakovalo jasný výsledek z letošního ročníku ŽBL. A Nymburk pak vypadl z role papírového favorita a v domácím prostředí byl zničen týmovou defenzivou Hradeckých lvic (68-84). Pondělní finále tak před kamerami ČT (živě zápas vysílá od 18:00 její web) svede KP s Hradcem, už od 15 hodin se utkají o bronz Nymburk se Žabinami (vysílá portál TVCOM.cz).

celý článek
FINAL 4 o 100 tisíc už od neděle v Nymburce

PŘED NILFISK FINAL 4 Už jen necelé dva dny chybí do startu úvodního semifinále Nilfisk FINAL 4 Českého poháru žen, v němž se v neděli od 15 hodin v Nymburce střetnou dva brněnské celky. V repríze loňského finále si to rozdají obhájkyně trofeje ze Žabin a loni poražené finalistky z Králova Pole. V 18 hodin přijde na řadu druhé semifinále mezi domácím DSK Basketball a Hradeckými lvicemi. V pondělí se od 15 hodin bude hrát o bronz a od 18:00 o titul s prémií 100 tisíc korun. První tři zápasy budou vysílány ne webovém portálu TVCOM.cz, finále nabídne na svém webu ČT, jež od 21:30 zopakuje ze záznamu i stanice ČT Sport.

celý článek
Pod maskou i povrchem událostí v Polsku

S LUKÁŠEM PALYZOU Původně chtěl v ochranné masce hrát až do konce sezony. Odborníci v tuzemsku mu ale dodali odvahy, a tak ji tento týden na reprezentačním soustředění poprvé odložil. Víc toho však prý nevidí. Dnešní masky už jsou totiž hi-tech a nebrání vůbec v ničem. Nový život bez masky je ovšem jen jednou ze součástí následujícího hloubkového interview s národním křídlem Lukášem Palyzou, v němž se dostane i na obrovskou motivaci v podobě vidiny MS po 37 letech, důsledky programu na EuroBasketu, nebezpečné myšlenky na 6-0, hraniční situaci Palyzových Gliwic v nabité polské lize, změněnou roli v týmu, důsledky nepřehledné situace v soutěži, okolnosti nedávného odstoupení tradičního ligisty ze Slupska, konec povinných dvou Poláků na hřišti a také na zemi, která v řadě regionů dorovnává Německo.

celý článek
Pilot Yetiho s mega kérkou novým lídrem

S ONDŘEJEM BALVÍNEM O COPĚ STÁVCE PLATECH TETOVÁNÍ A REPRE Čerstvě má za sebou premiéru na španělské super atrakci Copa del Rey, kde pro svou Gran Canarii rozhodl čtvrtfinále top střeleckým představením sezony, ale nijak ho to nevzrušovalo. Je druhým nejužitečnějším hráčem šestého týmu nejlepší národní ligy kontinentu, který je navíc výhru od třetí příčky, ale on zůstává nad věcí. Spíš mu vadí, že nepatří mezi nejužší špičku ACB na doskoku a mnohem víc řeší i výsledky týmu. Když se dokola mluví o složitém cestování Čechů na nejbližší zápasy světové kvalifikace, opět zůstává nad věcí. A radši myslí na to, že chce být tahounem a vést lví eskadru za vítězstvími. Stále teprve 25letý centr už přestal být tím mladíkem, co dřív naskakoval z lavičky. Ondřej Balvín se posouvá do role vůdce, který se nebojí zodpovědnosti. A stejně tak teď i mluví. A přitom všem stíhá tenhle pilot Yetiho i leccos jiného – momentálně především obrazotvorbu nebývalých rozměrů na vlastních zádech. Nechte se nyní pozvat do jeho světa…

celý článek
O Bujnochovi, Satoranském, budoucnosti

S KOUČEM LVŮ V ZRCADLE KVALIFIKACE SP Už v pátek se roztočí kola druhého okna kvalifikace Světového poháru a lvi tak od pondělka a v kompletním složení od úterka ladí formu na duely v Bulharsku a na Islandu. Kouč Ronen Ginzburg před těmito bitvami hovořil o superkrátké přípravě, novici Václavu Bujnochovi, který teď musí spát na hřišti, o Bulharsku s naturalizovaným americkým playmakerem Bostem, o posíleném Islandu, o jiné roli hráčů mistra, důležitosti vracejícího se Lukáše Palyzy, růstu Viktora Půlpána, velkých plánech pro letní kempy a také o tom, co říkal lidem u Wizards.

celý článek
Svéráz národního lovu i patálie v legiích

JAK VÁLČÍ LVICE V ZAHRANIČÍ Legionářky ze současné reprezentace lvic v řadě případů těžký chleba mají. Ani ve francouzské lize nemohou beztrestně klít ve své mateřštině a to se přitom ve vlastním týmu nedomluví ani anglicky. Nebo si ani nemohou jít sednout na střídačku, protože musí zachraňovat tým v nejvyšší soutěži. Případně jim trenér v půlce sezony řekne, že vlastně hledal někoho jiného. V některých případech to zase nefunguje mezi cizinkami a domácími hráčkami chemicky, a když už dojde na společnou akci, musí do sebe v rámci tmelení-chmelení i legionářky klopit lampy vína ve sklípku, byť by radši týmového ducha budovaly aktivněji na paintballovém hřišti. Lvice ze zahraničních kolbišť však mají i docela opačné typy zážitků. Třeba nečekané jmenování kapitánkou hned po příchodu do klubu. Nebo když je fanoušek z řad německých důchodců na ulici vyzpovídá precizní angličtinou. Nebo když je i prezident nadšený z toho, jak dobře hrají. Anebo když na ně ve třicetitisícovém městě přijde natřískaná hala s devíti stovkami lidí a všude, kde se objeví, je zvou na kafe. Pak nejspíš už musí mít i pocit, že to, co dělají, za to stojí. Nechte se nyní pozvat od pěti českých legionářek k vyprávění o Francii, Španělsku, Maďarsku i Slovensku...

celý článek
Splněný sen Renáty a Královka zbraň No.1

S RENÁTOU ALENOU PETROU JULIÍ LENKOU A KAMILOU Na pohled působí tajemně a možná vlastně není divu. Po čtyřech letech strávených na italských a belgických kolbištích zmizela z dosahu tuzemských radarů a pro mnohé se v aktuání reprezentační nominaci objevila jako by odnikud. I když to není tak docela přesné - od léta 28letá dlouhánka Renáta Březinová zařezává u Hradeckých lvic, jako druhá doskakovačka i druhá střelkyně týmu s průměrem 11,5 bodu. A to už vzbudilo zájem i národního kormidelníka Štefana Svitka, který Češky 10. a 14. února povede do domácích kvalifikačních bitev s Belgií a Německem.

celý článek
Bartoň prvním asistentem Barcelony!

7.2. UDÁLOST Euroligový vítěz a nyní už trenér Luboš Bartoň píše hned na startu své „druhé kariéry“ velké kapitoly. Aktuálně má za sebou první den v roli prvního asistenta nového kouče euroligové Barcelony! Tím se po odvolání Sita Alonsa stal Alfred Julbe, který bude mít za úkol se svým novým realizačním týmem výrazně vylepšit až 13. místo v Eurolize a také zastavit opakující se domácí selhávání ve španělské lize. Julbe přichází k áčku od druholigového béčka, kde mu také pomáhal Bartoň, který v této sezoně byl i asistentem u týmu barcelonských juniorů U18.

celý článek
◄◄ 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ►►
archiv (5460)