O městě, kde jasno značí slunce neviděti

PRŮVODCE PO PEKINGU ONDŘEJE DYGRÝNA Když dorazili k nechvalně proslulému náměstí Nebeského klidu v Pekingu, kde byla v roce 1989 i pomocí tanků brutálně potlačena manifestace za demokrazitaci Číny, nestačili vycházet z údivu. „Je to tak obrovská plocha, že pražský Václavák je proti tomu náves. Nebylo ani vidět z jedné strany na druhou a myslím, že by tam přistálo i letadlo,“ pousmál se Ondřej Dygrýn, lídr týmu Humpolce, který v sobotu kolem poledne čeká právě v čínském hlavním městě finále seriálu World Tour 3x3. Světový super turnaj je vyhrazen pro pouhý tucet nejlepších celků sezony v nyní už olympijské disciplíně, jíž je basketbal tři na tři.  

celý článek
Humpolecký výsadek na Peking je tu!

PŘED FINÁLE WORLD TOUR S ROMANEM ZACHRLOU Je top skórerem první ligy v pětkovém basketbale a také hlavní oporou týmu ze sedmitisícových Šlapanic. Ovšem o nastávajícím víkendu se na tohle nikdo ptát nebude. Třicetiletého forwarda Romana Zachrlu čeká na druhém konci světa, v devět tisíc kilometrů vzdáleném Pekingu, zatím největší turnaj jeho kariéry. Té ve hře 3x3. V nákupním centru Bloomage Live Hi-Up, supermoderním komplexu v západní části čínské metropole, se jeho tým Humpolec utká se smetánkou 3x3, jež se sjede na finálový podnik série FIBA World Tour pro pouhý tucet nejlepších sestav celé sezony. A Zachrla spolu s Ondřejem Dygrýnem, Vojtěchem Rudickým a Janem Kratochvílem jej zažijí jako první Češi. Vítězný kvartet si odnese úctyhodnou prémii 40 tisíc dolarů a ještě čtvrtý tým si přijde na deset tisíc.

celý článek
Královna Krystal a jen úspěchy favoritů

ECHO 7. KOLA ŽBL Bez překvapení skončilo sedmé kolo ŽBL, neboť všechny favorizované celky potvrdily svou roli. Hradec Králové nasázel dokonce stovku Techniku, Žabiny ubránily Karlovy Vary na 43 bodech, Slavia doma bojovala a alespoň se v duelu s USK ubránila inkasované stovce,  Ostrava doma padla s KP, Trutnov přestřílel U19 Chance o padesát a Nymburk si dojel pro výhru do stánku Slovanky. Za bezchybnými mistryněmi jsou nyní v tabulce s jedinou prohrou zavěšeny týmy Hradce a Nymburka s bilancí 6-1. Střelkyní kola byla s 30 body nymburská Krystal Vaughn.   

celý článek
Kde se slabší vzepřou silnějším?

PREVIEW 7. KOLA ŽBL V sedmém kole Ženské basketbalové ligy přišel čas na první pražské derby. ZVVZ USK Praha je samozřejmě velkým favoritem, ale Slavia by mohla mistrovskou obranu prověřit více než některé další kluby. Větší dramata by se ale potenciálně mohla zrodit jinde.

celý článek
Ginzburg na 4 roky u lvů! Končí u mistra

UDÁLOST V OHLASECH Izraelec Ronen Ginzburg, který vedl reprezentaci mužů od roku 2014, bude i na další čtyřleté období pokračovat jako trenér národního týmu mužů, nyní už však na plný úvazek. Ke konci měsíce října tak ukončí své angažmá v Nymburce. Fakticky ovšem byl jeho posledním zápasem už úterní duel Ligy mistrů s Arisem Soluň. Nástupcem u českých mistrů bude jeho dosavadní asistent Oren Amiel.

celý článek
Lvice i Nymburk složeny a 3 úspěchy hostů

ECHO 6. KOLA ŽBL Zatím jen dva brněnské celky neinkasovaly v této sezoně ŽBL stovku od mistryň z USK. Po KP to dokázaly v šestém kole i Žabiny, které se navíc dostaly pod 90 bodů. První porážky zapsaly dosud bezchybné celky Hradce Králové a Nymburka. Středočešky byly vyprášeny stovkou na Slavii a Lvice došplhaly jen na 60 bodů v útoku ve stánku KP. Slovanka si dojela pro svou druhou výhru na Technic, Trutnov rovněž pro druhý úspěch do Karlových Varů a Ostrava pro své první vítězství až do Strakonic.

celý článek
Satoranský snajprem v Garden, Auda za 18

LEGIE V ZAHRANIČÍ Z Tomáše Satoranského se v ikonické Madison Square Garden stal v poslední přípravě na novou sezonu NBA distanční střelec. Andorra Davida Jelínka se dopracovala k první výhře v českém derby, Adam Pecháček skóroval v Palau Blaugrana, ani stoprocentní šestkař Jan Veselý nepomohl Fenerbahce k vítězství na Efesu a Patrik Auda s Lukášem Palyzou byli oba dvojciferní při vysokých porážkách svých celků v polské lize. Takové jsou poslední české zprávy ze zahraničních mužských kolbišť pod bezednými koši.

celý článek
Hity ŽBL: KP s Hradcem, Slavia s Nymburkem

PREVIEW 6. KOLA ŽBL Že chybí Ženské basketbalové lize více vyrovnaných zápasů? Šesté kolo by to mělo významným způsobem napravit. Dřívější klasika ZVVZ USK Praha versus Žabiny Brno asi letos drama nepřinese, ale v ostatních soubojích nikdo nemá dopředu nic jistého. Už v pátek se předehrával souboj mezi Karlovými Vary a Trutnovem, který vyhrála hostující Loko 64-69.

celý článek
Čtyři stovky v jednom kole ŽBL!

ECHO 5. KOLA ŽBL Pražský USK, Hradec Králové a Nymburk zůstávají i po pátém kole ŽBL stoprocentní. S odstupem se jim dívá za záda trio s bilancí 3-2, tedy Slavia a KP i Žabiny z Brna. V sobotních zápasech pátého kola si Nymburk venku poradil se Žabinami a Slavia nasázela Techniku dokonce 116 bodů. V neděli pak došlo na pětadevadesátibodový triumf USK v Trutnově, karlovarské dobytí palubovky Ostravy, snadnou práci KP Brno proti strakonické U19 Chance a hradecké složení Slovanky. Hned ve čtyřech ze šesti zápasů vítězný tým nastřílel více než sto bodů, pětkrát se radovaly celky hostů. 

celý článek
Tereza do TOP 10 a Alexandra drtí ligu

PREVIEW 5. KOLA ŽBL Pro účastnice evropských pohárů to budou generálky. Páté kolo Ženské basketbalové ligy prověří formu ZVVZ USK Praha, DSK Basketball Nymburk či KP Brno, mířících do Euroligy a Eurocupu.

celý článek
◄◄ 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ►►
archiv (5460)