Kouč Polska na HPP o dvojtlaku na hráče

S TRENÉREM POLÁKŮ MIKEM TAYLOREM Sotva skončil první přípravný zápas české reprezentace v polském Walbrzychu, už se k trenérovi domácích vítězů hrnul s gratulací chlapík v zeleném tričku. Kdysi spolu čtyři léta válčili pod vlajkou českého lva, po EuroBasketu 2013 se však jejich cesty rozdělily. Muž v zeleném tričku, Pavel Budínský, a od léta 2014 lodivod polského národního týmu Mike Taylor, který dřív u české repre dělal kolegovi asistenta s americkým pohledem na věc.

celý článek
Jakou specialitu má pražská World Tour?

S ONDŘEJEM DYGRÝNEM PŘED PRAŽSKOU WORLD TOUR Bývalý dlouholetý ligový hráč Ondřej Dygrýn před několika lety přesedlal z pětkového basketbalu do rychle se rozvíjející hry 3x3, z níž je nyní už i olympijská disciplína. O víkendu ho čeká jeden z vrcholů letní sezony, pražský podnik FIBA World Tour na Václavském náměstí.

celý článek
Posila nováčka z Gliwic: Lidi budou koukat

REPRE INTERVIEW S LUKÁŠEM PALYZOU Se 14 a 10 body byl dvakrát dvojciferným střelcem a také jedním z nemnoha světlých bodů při úvodních přípravách národního týmu v Polsku. A od středečního oznámení Jana Veselého je i on konfrontován se zásadním oslabením reprezentace před letošním EuroBasketem. Nezdá se však, že by si z toho Lukáš Palyza něco dělal. S Basketmagem hovořil nejen o tom, co na nově se rodící národní tým čeká, a co všechno se v něm nyní děje jinak, ale také o novém klubovém angažmá v lize severních sousedů.

celý článek
Mistři Česka. Mistři Švédska? A Rumunska?

INTERVIEW S JANEM STEHLÍKEM Už počtvrté se o víkendu představí na pražském podniku FIBA World Tour Jan Stehlík. A s ním i celý tým Ostravy, který čeká těžká základní skupina s nasazenou dvojkou z Lublaně a sedmičkou z bosenského Viteze, jemuž mají Ostraváci (číslo 10) co vracet za letní turnaj na soupeřově domácí půdě. O postup do čtvrtfinále mezi dvěma nejlepšími se ale rozhodně chtějí poprat. A možná i o víc.

celý článek
World Tour 3x3 v Praze: ve hře 666 tisíc!

WORLD TOUR 3X3 PRAHA První srpnový víkend uvidí fanoušci 3x3 v Praze každoroční atrakci tohoto sportu. Na Václavském náměstí se v sobotu a neděli uskuteční už popáté jeden z pouhých sedmi turnajů FIBA World Tour 3x3. Vítěz Prague Masters se kvalifikuje na finálový podnik série, který na konci října pohostí Peking.

celý článek
Cesta, kterou se budeme muset vydat

S VOJTĚCHEM HRUBANEM A TOMÁŠEM VYORALEM VE WALBRZYCHU Byla to na úvod zápasové přípravy národního týmu mužů drsná konfrontace. Ač domácí Poláci neměli v téměř zaplněné (1300) a pulzující hale ve Walbrzychu také kompletní sestavu, kdy zdravotně indisponovaní byli veterán Lampe, obr Karnowski a křídelník Sokolowski (centr Gortat už skončil), proti rovněž neúplným Čechům (bez Satoranského, Veselého, Balvína i letos absentujících Pumprly či Schilba, navíc Benda už skončil) od úvodního trháku (17-2) dominovali v útoku i obraně a z poločasu 44-26 se odrazili k vysoké výhře 101-68. Na jejich straně byly především trojky (22/10 – 22/4) a trestné hody (43/33 – 17/14). Střelecky je vedli Ponitka (22 za 16 minut) s Kuligem (21 za 16 minut), u lvů se alespoň na 10 bodů dostali Auda s Palyzou. Basketmag se na zápas podíval očima reprezentačního nováčka na rozehře Tomáše Vyorala (7 bodů, 5 asistencí a -6 za 18 minut) a zkušeného křídelníka Vojtěcha Hrubana (5 bodů za 17 minut), kterého v základní pětce doplnili Šiřina, Jaromír Bohačík, Auda a Švrdlík.

celý článek
O marně natažených rukou i odkazu Šiřiny

INTERVIEW S PETREM CZUDKEM O ME U20 Vrtkavá je studnice českého podkošového talentu a ne každý rok se rumpálem vytáhne vědro s ročníkem, jakým byl ten pětadevadesátý. A když navíc osové hráče zradí zdraví, stává se situace ještě složitější. Teenagerská mistrovství Evropy však přicházejí s neúprosnou každoroční pravidelností a nikdo se neptá, jak na tom zrovna to léto jste. V nejsledovanější kategorii U20 vyrazil letos tým českých mladíků k boji o holé přežití, ostatně jako každý rok, a byť byl navzdory jen 59bodové ofenzivě nakonec docela blízko, elitní divizi na Krétě neuhájil. O důvodech sestupu po A-divizní pětiletce i dalších turnajových okolnostech bude v tradičně detailním rozboru hovořit kouč Petr Czudek, který na závěr přisadí i hodnocení všech svých mužů.

celý článek
Útok na Tokio začneme chystat už za rok

VELKÉ INTERVIEW S MICHAELOU UHROVOU O 3X3 Pro český ženský basketbal 3x3 to byla v červnu a na začátku července neuvěřitelná smršť. Během pouhých tří týdnů se odehrálo mistrovství světa, kvalifikace ME i samotný evropský šampionát, MS U18 a do toho všeho vyvrcholila domácí Chance 3x3 Tour. Že během této kanonády v Česku proběhlo i pětkové ME žen? Inu, prostě se to tak semlelo. A když už vše důležité odeznělo, přišel čas i na hodnocení, které provedla hrající šéfka ženských repre složek Michaela Uhrová.

celý článek
O očekáváních nula i legendě Pumprlovi

S ADAMEM PECHÁČKEM Během své stále mladé kariéry už několikrát něco čekal, našlapoval k čemusi většímu, ale to pak nepřišlo. I když jako dorostenec v Itálii kraloval, jako boloňský teenager v Serii A ještě nemohl generovat zázraky. Průlom pak ale nenastal ani za sezonu a půl v Reggiu Emilia, kdy v ročníku 2014/15 natočil jen 86 minut a za půlku toho následujícího 62. Až po přestupu do Koszalinu za Patrikem Audou pookřál a v polské lize se konečně víc zviditelnil. Loni v létě pak opět zaútočil na vyšší mety – přihlásil se do draftu NBA, byl v kontaktu s Utah Jazz, trénoval u Lakers i Celtics, aby nakonec podepsal čtyřletou smlouvu ve španělském Obradoiru. Hned první sezonu mu ale zkrátilo zranění kotníku, takže zapsal 91 minut ve 14 utkáních. Teď se 22letý 207 vysoký centr Adam Pecháček pokouší o další nesnadný úkol v reprezentačním kempu lvů, kteří se chystají na zářijový EuroBasket.

celý článek
Krvavý turnaj v Mongolsku a útoky na WT

DOBRODRUŽNĚ S ONDŘEJEM DYGRÝNEM Léto jako řemen prožívá parta Ondřeje Dygrýna, hrající v sezoně 3x3 pod názvem Streetsportline.eu. Hned několikrát během pár týdnů útočila na účast ve World Tour, turnaj v dalekém Mongolsku hrála ve třech a dokonce i ve dvou, spala v jurtách i krvácela, aby se po řadě změn v sestavě dočkala i vykoupení v podobě postupu na podnik World Tour v kanadském Saskatoonu, který startuje už tuto sobotu. Pojďme nyní po stopách řady letních bitev předního českého celku ve vyprávění Ondřeje Dygrýna, který byl zastižen při odbavování na pražském letišti. A začít musel tím nejčerstvějším a zároveň nejsmutnějším – pouze 90minutovým pobytem na mistrovství Evropy v Amsterdamu. 

celý článek
◄◄ 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ►►
archiv (5460)