Kdo je a není ve lví nominaci a proč

NOMINACE LVŮ - PLNĚ AKTUALIZOVÁNO Tohle je širší 22členná nominace národního týmu mužů pro letošní mistrovství Evropy – jsou v ní rozehrávači Tomáš Satoranský (Washington), Jakub Šiřina (Opava), Tomáš Vyoral a Jiří Welsch (oba Nymburk), křídla Vojtěch Hruban, Jaromír Bohačík (oba Nymburk), Filip Halada (Děčín), Tomáš Kyzlink (naposledy Bourg), Lukáš Palyza (naposledy Děčín), Michal Mareš, Petr Šafarčík (oba USK Praha), David Škranc (Pardubice) a podkošoví Jan Veselý (Fenerbahce Istanbul), Ondřej Balvín (Gran Canaria), Patrik Auda (naposeldy Manresa), Adam Pecháček (Obradoiro), Martin Kříž, Martin Peterka (oba Nymburk), Dalibor Fait (Jindřichův Hradec), Pavel Grunt, Filip Petružela (oba USK Praha) a Kamil Švrdlík (Pardubice).

celý článek
Proč v NBA nejsem rozehrávačem

S TOMÁŠEM SATORANSKÝM I když se s tím stále smiřuje těžko – a u jednoho z top rozehrávačů starého kontinentu ani není divu -, nezbývá mu, než to akceptovat. To, že NBA, jeho vysněná soutěž, ho nepřijala na jeho přirozené pozici. A on stále do všech detailů nerozumí tomu proč.

celý článek
Kdo bude a nebude na ME mužů + nákupy

28 DNÍ DO ME – ZAJÍMAVOSTI NOMINACÍ - AKTUALIZOVÁNO 3.8. Do vrcholu letošního léta, mistrovství Evropy mužů, schází už necelý měsíc a velká část reprezentací pro turnaj hraný v Istanbulu, Helsinkách, Kluži a Tel Avivu oznámila své nominace. Podívejme se na teď na ně i s některými zákulisními detaily.

celý článek
Koučka Uhrová věděla o medaili dopředu

OHLASY KE STŘÍBRU Z MS 3X3 U18 Druhý rok za sebou vezou Češky z velké akce 3x3 v Číně medaili! Tentokrát se domů vrací čtveřice vedená trenérkou Michaelou Uhrovou jako vicemistryně světa U18. Právě Uhrová byla u obou dosud největších úspěchů českého basketbalu 3x3. Loni byla jednou ze čtyř hráček, které na kurtu vybojovaly nečekaný světový titul. Letos prováděla mladý tým nástrahami světového šampionátu jako trenérka.

celý článek
"Gočárovka" mistrem Evropy ve fandění!

OCENĚNÍ ZA ME Základní a mateřská škola Josefa Gočára z Hradce Králové byla vyhlášena vítězem projektu „Adopt Your Team“, který proběhl v rámci EuroBasketu žen v České republice, a může se tak těšit na interaktivní tabuli. Vítězná škola byla vybrána z celkového počtu 40 škol, do hal projekt přivedl téměř 6 000 dětí!

celý článek
Krach naturalizace? ptá se sloupkař FIBA

TÉMA Z LŮNA ME Devět týmů na letošním evropském šampionátu žen mělo vyztuženo sestavy naturalizovanými posilami, s výjimkou Španělska exkluzivně americké provenience. Jen dva z těchto celků – zlaté Španělsko a čtvrté Turecko - se však prodraly do osmičky pro play-off, do níž se naopak neprobojovalo hned sedm z osmi týmů s naturalizovanými hráčkami. Znamená to, že posilování ze zahraničních zdrojů je slepou „vývojovou“ uličkou, nebo šlo jen o shodu okolností?

celý článek
Čím na ME překvapila Vyoralová, čím lvice?

ČESKÁ I DALŠÍ ZAJÍMAVÁ ČÍSLA ME Za plus minus rok na rozehrávačku přeučená Tereza Vyoralová sedmou asistentkou základní fáze evropského šampionátu s průměrem 4,7 asistence! Opět Tereza Vyoralová dokonce třetí lupičkou míčů základní fáze s 2,7 zisku na utkání. Alena Hanušová třetí „blokerkou“ základní části s průměrem 1,3. Český tým číslem 1 skupinové fáze v úspěšnosti dvojek s 50 procenty! Také ale číslem 16 v trojkách s pouhými 20 procenty (50/10), číslem 15 v trestných hodech s 57 procenty (35/20) a opět číslem 15 ve vstřelených bodech s průměrem 61,3. A vedle toho i děleným číslem 2 ve statistice zisků s 9,3.

celý článek
Velké i dojemné věty posledního dne ME

ECHO VRCHOLU EUROBASKETU Dominance nových španělských mistryň Evropy na celém turnaji až brala dech. A jen málo na tom mohla změnit porážka od českého týmu v posledním zápase ve skupině, kde pro favoritky nebylo nic v sázce. Když o něco šlo, neměly na Eurobasketu soupeře a neznaly slitování. Po finále, během něhož ztrácely i víc než dvacet bodů, si toho byly vědomy i potřetí v řadě stříbrné Francouzky, jejichž pláč pak museli z hlediště tišit mnozí blízcí.

celý článek
Kdo si odnese 30 tisíc a World Tour?

CHANCE 3X3 TOUR Rok se s rokem sešel a pražské náměstí Republiky po oba víkendové dny opět zaplní třaskavé boje o titul basketbalových králů a královen Chance 3x3 Tour. V sobotu od 11:00 je na programu poslední kvalifikační turnaj a v neděli na stejném místě ve stejný čas i podnik finálový, na který se všechny zúčastněné týmy dostanou už jen díky získaným bodům a umístěním v předchozích turnajích seriálu. 

celý článek
Zpívající Evina, Ann s dětmi a Bára na SP?

HVĚZDNÉ VIDEOECHO ČTVRTFINÁLE ME ŽEN Byl to hlavní epický výjev ze čtvrtfinálového dění na evropském šampionátu žen. Radost, jakou po historickém postupu do semifinále dávaly najevo nezdolné řecké bojovnice, neznala mezí a v jejich čele řádila někdejší opora pražského USK Evanthia Maltsi. Ta se pohádkového úspěchu své reprezentace dočkala v 38 letech a její extáze po rozbití Turecka 84-55 tomu také odpovídala. 25bodová pohyblivá guardka s až „mužským“ pojetím hry i střelby, která se do hry rozhodným způsobem vložila na přelomu poločasů, si navzdory 37 odehraným minutám okamžitě po utkání oblékla řeckou vlajku a létala po celé hale jako splašená. Nespoutaná kapitánka, plná vášní, na hřišti i mimo ně.

celý článek
◄◄ 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ►►
archiv (5460)