Ten co vydržel ostrovní armádní výcvik

S PATRIKEM AUDOU POD POVRCHEM Vlastně je to docela náhoda, že se Patrik Auda stal tak důležitou součástí reprezentace. Když se Ronen Ginzburg, tehdy nový kouč lvů, vydal v roce 2014 na inspekční cestu do USA k průzkumu českého talentu na tamních univerzitách, na seznamu, který obdržel, levoruký power forward chyběl. Všiml si jej až při sledování videa s jinými hráči. „V Čechách ho tehdy nikdo neznal, ale říkal jsem si, že by mohl být zajímavý. Cítil jsem, že když se přizpůsobí evropskému stylu, může z něj být dobrý hráč. Chtěl jsem ho vyzkoušet v Evropě a pozval ho do reprezentačního B-týmu. Viděl jsem ale, že může hrát i v áčku a že mu to může dát víc možností při prosazení v Evropě. Jen tehdy dělal hodně „kroků“, protože na univerzitě mu to nepískali. Třeba při zápase v Maďarsku mu jich pískli snad pět,“ vzpomíná národní kormidelník, podle nějž v zámoří po Audovi chtěli, aby hrál jen pod košem a nestřílel trojky. „Tehdy jsem mu řekl, že jestli chce hrát v Evropě, musí přemýšlet hlavně o pozici 4 a začít víc střílet zvenku. V tom se hodně zlepšil a bez toho by neudělal v Evropě dobrou kariéru,“ dodává izraelský trenér na adresu rodáka z Ivančic, který o sobě čerstvě mnohé odhalil reportážnímu štábu ČBF ve svém novém působišti - devadesátitisícové italské Pistoie.
 

celý článek
Podkrkonošská pohádka pokračuje!

ECHO 9. KOLA ŽBL V devátém dějství ŽBL dál valil kupředu Trutnov, který tentokrát doma rozbil KP Brno 93-70 a po třetí výhře v řadě už se dělí o čtvrtou bilanci ligy (5-3)! Další čtyři duely už skončily bez překvapení, když USK Praha doma zničil rekordním nástřelem sezony Ostravu 135-47, Nymburk uspěl ve Strakonicích 53-71, brněnské Žabiny doma složily pražskou Slavii (78-62), jež padla už počtvrté v řadě, a Slovanka rovněž na domácí půdě přemohla Teamstore Brno 75-56.

celý článek
Senzace v Edenu, Nymburk zlomil Žabiny

ECHO 8. KOLA ŽBL Největší tahák osmého kola ŽBL se hrál v Nymburce, kde domácí celek nakonec skolil brněnské Žabiny 83-77. Z dalších jednoznačných výsledků vzbudil úžas ten z palubovky pražské Slavie, kde nečekaně loupila Slovanka (51-71). Mistryně z USK Praha si dojely pro výhru na KP Brno (63-96), Hradec Králové do Ostravy (65-105) a aktuálně šestý Trutnov, který zapsal už čtvtý úspěch, dobyl kurt Teamstore Brno (52-86).

celý článek
30 ztrát Slavie a famózní Kulichová

ECHO 7. KOLA ŽBL V událostmi nabitém sedmém kole ŽBL Hradecké lvice doma zdolaly KP Brno 78-74, pražský USK udělil 111bodový výprask Teamstoru Brno (123-12), Slovanka na svém kurtu trápila favorita z Nymburka, aby nakonec padla 52-57, brněnské Žabiny doma rozstřílely strakonickou U19 Chance (84-47) a Trutnov před svými fanoušky opět dokázal zaskočit pražskou Slavii (75-62), což mu přineslo třetí úspěch sezony.

celý článek
Po roce zpět mezi gondoliéry. A mezi lvy?

S TOMÁŠEM KYZLINKEM FT. PETR CZUDEK Dlouho o něm nebylo vidu, ani slechu. Přesně od loňského mistrovství Evropy, kde na celkem 41 minut zasáhl do čtyř zápasů, a kde už jej trápily problémy se zády. A právě ty mu pak nedovolily nastoupit do nového angažmá u tehdy úřadujících italských mistrů z Benátek. Teď tak ve slavném městě zažívá obnovenou premiéru. A hned druhý start v dresu Reyeru jej zavedl na českou půdu. Tedy přesněji slezskou. I když jen na šest minut rozdělených na opavském parketu do obou poločasů ve 3. kole Ligy mistrů. Po roce, jaký má za sebou, ale byl Tomáš Kyzlink rád i za to. Rozhodně v konkurenci osmi cizinců, z nichž v top soutěži FIBA smí hrát zápas nejvýš sedm, v italské lize pak dokonce jen šest. A mezi ty se probít v tak ambiciózním celku, bažícím po titulu ve všech soutěžích a osázeném reprezentanty Itálie nebo Slovinska i ex-borci z NBA a Euroligy, je zatraceně složitý úkol.

celý článek
Humpolec na pekingském nebi: Pokus II

PŘED FINÁLE WORLD TOUR 3X3 S ONDŘEJEM DYGRÝNEM Druhý rok v řadě se vydává parta kolem Ondřeje Dygrýna na „pohádkový turnaj“ do devět tisíc kilometrů vzdáleného Pekingu, kde celek Humpolec Bernard o víkendu čeká finálové klání FIBA World Tour v basketbalu 3x3. Jeho vítěz už si může pořádně zamnout ruce, protože si přijde na báječnou odměnu čítající 40 tisíc dolarů, což v korunách aktuálně obnáší 900 tisíc. Ještě poražený finalista bere 30 tisíc dolarů, bronzový medailista 18 tisíc a čtvrtý tým pořadí 12 tisíc. Na turnaj, opět pořádaný v nákupním centru Bloomage Live Hi-Up, což je supermoderní komplex v západní části Pekingu, se probojovalo tak jako každý rok pouze dvanáct nejlepších týmů světa. To znamená, že pokud tam už míříte, můžete si říct, že jste v tomhle sportu vážně dobří.

celý článek
"Zlatý podraz" už míří do vašich kin

FILMOVÁ PREMIÉRA Píše se rok 1946. Zbědovaná Evropa se sbírá z válečných hrůz a stejně je na tom země v jejím srdci, Československo. Ve druhém světovém konfliktu přišli o částí svých rodin a kamarádů i českoslovenští basketbalisté. Také za ně se jedou bít do Ženevy na první poválečné mistrovství Evropy. A světe div se, je z toho dosud jediné kontinentální zlato pro Československo.

celý článek
První výhra Slovanky a obavy Nymburka

ECHO 6. KOLA ŽBL V šestém dějství ŽBL byl Trutnov blízko překvapivé výhry na palubovce Nymburka, aby se favorit v závěrečných minutách vzchopil k vítězství 64-51. Nadále bechybné zůstaly KP Brno, jež doma rozbilo Ostravu 97-58, a pražský USK, jenž si zastřílel na Slavii (59-122), poprvé se radovala Slovanka, a to po výhře ve Strakonicích (51-65), a třetí úspěch získal Hradec Králové po dobytí Teamstore Brno 47-118.

celý článek
3x100, vyloučený Zdeněk a DSK ve Varech

ECHO 4 DUELŮ 4. KOLA ŽBL V do tří dnů rozděleném čtvrtém kole ŽBL ve třech případech potvrdily svou roli favorizované celky. KP Brno dominovalo v městském derby na palubovce Teamstore 56-101, pražský USK zvítězil ve Strakonicích 44-124 a Slavia doma i přes potíže přemohla Ostravu 77-68. A v hitu kola DSK Nymburk, který poprvé v sezoně nastoupil v karlovarském „azylu“, přesvědčivě zdolal Hradec Králové 101-80.

celý článek
I Junior NBA pojede na vlně euforie

JUNIOR NBA V Česku startuje už třetí ročník „Jr. NBA League“. Soutěž pro jedenáctileté žáky základních škol, které se zúčastní na třicet základek z celé republiky, odstartovala slavnostním draftem v pražské hale Královka. Los obstarali také dva ex-hráči NBA. Bývalý kapitán české reprezentace Jiří Welsch a šampion NBA z roku 2007 Nizozemec Francisco Elson. Projekt má pomoci ještě více zpopularizovat basketbal mezi dětmi a podpořit euforii z postupu národního týmu na mistrovství světa.

celý článek
◄◄ 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ►►
archiv (5460)