Lvi jsou druhým top kolektivem Česka!

UDÁLOST Pro český basketbal to byl úspěšný rok, kterému zbývá do konce jen pár dní. České basketbalistky postoupily na mistrovství Evropy, reprezentantky do 16 let získaly na ME stříbrné medaile a především poprvé od roku 1982 postoupili čeští basketbalisté na mistrovství světa. A právě mužská reprezentace povedený rok korunovala druhým místem mezi všemi sportovními kolektivy České republiky.

celý článek
Pospíšil slaví první s KP, Lvice musely dřít

ECHO 12. KOLA ŽBL V posledním předvánočním dějství ŽBL si se soupeři poradilo všech pět favoritů, když třetí Žabiny doma zdemolovaly Ostravu 100-53, vedoucí USK dobyl Trutnov 45-116, pátý Hradec Králové uspěl na Slovance 58-71, Nymburk na druhé domácí půdě v Karlových Varech rozstřílel Teamstore Brno 110-61 a KP Brno vládlo na palubovce U19 Chance 39-82.

celý článek
Hratelná skupina na ME dává šanci

UDÁLOST V Bělehradě, tedy ve městě, kde za sedm měsíců vyvrcholí ženský EuroBasket, se dnes účastnické týmy dozvěděly své soupeře. Šestnáct celků bylo na základě losu rozděleno do čtyř čtyřčlenných skupin. Už potřinácté v řadě mezi nimi nechybí ani reprezentace České republiky!

celý článek
Chance poprvé slaví, Lvice utnuly sérii

ECHO 11. KOLA ŽBL Až domácí porážkou s Hradcem Králové (59-80) skončila o víkendu čtyřzápasová vítězná série Trutnova v ŽBL. A co se v rámci čtyř zápasů 11. kola stalo dál? Nymburk doma neměl potíže se Slavií Praha (87-54), Slovanka rovněž v domácím prostředí složila Ostravu 71-66 a první úspěch zaznamenala strakonická U19 Chance po domácím triumfu nad Teamstore Brno 77-69. V tabulce se tak dorovnala s bilancí 1-9 právě svému soupeři a také SBŠ Ostrava.

celý článek
Problémy měla jen Slavia

ECHO NEÚPLNÉHO 10. KOLA ŽBL O víkendu se v rámci neúplného desátého kola ŽBL prodraly k výhrám favorizované celky. Brněnské Žabiny, aktuálně třetí tým tabulky, snadno dobily kurt městského soupeře Teamstoru (47-93), KP Brno si v prvním zápase bez trenéra Zdeňka doma jasně poradilo se Slovankou (88-42), pražský USK bez potíží přestřílel venku Hradec Králové (65-97) a U19 Chance byla na hřišti pražské Slavie dlouho blízko výhře, než ztratila poslední čtvrtinu a padla 86-83.

celý článek
Šampiony Junior NBA jsou Knicks

Vítězem třetího ročníku české Jr. NBA League se stal tým New York Knicks. Prsteny pro vítěze si tak navlékly děti ze ZŠ a MŠ Švihov, kteří v soutěži pro 11leté žáky a žačky slavný newyorský klub reprezentovaly. Závěrečný turnaj čtyř nejlepších hostila pražská Královka, kam všechny týmy přijely podpořit početné skupinky fanoušků z řad spolužáků i rodičů.

celý článek
Štefan Svitek: Byla to dobrá volba!

S KOUČEM LVIC ŠTEFANEM SVITKEM Reprezentantkám se v Belgii na závěr úspěšné kvalifikace ME 2019 podařil navzdory čtyřbodové porážce (66-62) skvělý kousek. Ve druhé půli se výrazně zlepšeným výkonem v obraně přitáhly z až 18bodového deficitu na kýžené čtyři body, jež jim zajistily lepší vzájemné zápasy se čtvrtým týmem světa z letošního šampionátu a tím i vítězství v kvalifikační skupině. Jejich závěrečnou jízdu ve vyprodané hale korunovala přetěžkou a velmi šťastnou trojkou v poslední sekundě Romana Hejdová.

celý článek
ME žen U20 v Klatovech s top ambicemi!

UDÁLOST Do České republiky se v létě po čase vrátí velká mezinárodní basketbalová akce mládeže. Na začátku srpna se v Klatovech uskuteční A-divizní evropský šampionát žen do 20 let. V šestnáctičlenném startovním poli nebude chybět ani česká reprezentace, která by měla mít vysoké ambice. „Mezinárodní federace FIBA se na nás na základě dlouhodobých pozitivních zkušeností obrátila s žádostí, jestli bychom neuspořádali jedno z mládežnických mistrovství Evropy. Rozhodli jsme se ji vyslyšet a postarat se o organizaci šampionátu dvacetiletých basketbalistek,“ uvedl generální sekretář ČBF Michal Konečný.

celý článek
Karolína Elhotová dovedla lvice na ME

ECHO POSTUPU NA EUROBASKET České reprezentantky si ve Fribourgu došly pro jednoznačné vítězství 53-88 (po poločase 30-46) nad domácím Švýcarskem a už zápas do konce kvalifikace si zajistily postup na ME 2019! Bude to už 13. účast reprezentantek na evropském šampionátu v nepřetržité řadě. Střelecké pole vedly Karolína Elhotová (20), Hanušová (16) a Kateřina Elhotová (15). Češky kralovaly z trojek (5-10) i na doskoku (28-43) a nevadil jim ani větší počet ztrát (14-23).

celý článek
Lvice po Fribourgu nechtějí počítat

PŘED ZÁVĚREM KVALIFIKACE ME ŽEN Už ve sváteční sobotu od 17:30 (vysílá YouTube kanál FIBA) čeká lvice kouče Štefana Svitka předposlední duel kvalifikace ME 2019. Český tým jako dosud neporažený lídr (4-0) skupiny G nastoupí ve Švýcarsku proti již eliminovanému outsiderovi, a pokud uspěje, má již bez ohledu na výsledky ostatních sedmi skupin zajištěný postup na šampionát, který za rok pohostí Srbsko s Lotyšskem. Pokud by Švýcarky (0-4) dokázaly ve Fribourgu překvapit, musel by český tým doufat v podporu odjinud, případně uspět ve středu (20:30) v Belgii (3-1) v nejtěžším utkání skupiny proti čtvrtému týmu světa. Na ME postupuje 8 vítězů skupin a 6 nejlepších ze druhých míst. Lvice už mohou mít při nejhorším bilanci 4-2 a nemohou tak skončit horší než druhé. O postupu ze druhých míst by rozhodovalo skore, jež mají Češky nyní o 80 bodů kladné.

celý článek
◄◄ 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ►►
archiv (5460)