Život a doba tří teenagerů z Baskonie

S ČESKÝMI TALENTY VE VITORII Český basketbal zanechal o víkendu ve španělské Vitorii zajímavou stopu. Postaral se o ni Jan Veselý, který byl v srdci Baskicka dekorován jako MVP Euroligy za uplynulou sezonu, coby první Čech v historii a také coby první podkošový hráč dějin soutěže. Pro tamní erudované publikum ale není jediným známým zástupcem českého basketbalu. O jeho dobré jméno se stará v mládežnickém programu Baskonie, jejíž elitní mužský tým patří už dlouhé roky ke smetánce Euroligy i španělské ACB, hned trojice českých mladíků.

celý článek
Katastrofa v obraně, hlesl Veselý

ECHO OBOU SEMIFINÁLE EUROLIGY Semifinálový duel děsu a hrůzy má za sebou oslabený tým Fenerbahce (bez Datomeho a Lauvergneho), který ve Final-4 ve španělské Vitorii padl s metropolním rivalem Efesem na hlavu 73-92 a i po páté účasti na závěrečném turnaji v řadě zůstane na jediném triumfu. Utkání ztratil ve druhé půli, prohrané 33-47, když celkově zcela shořel na doskoku (25-43) a také v trojkách (6-14). 92 bodů soupeře při pouhých 13 asistencích navíc podle kouče Obradoviče ukazovalo na bídu v bránění 1 na 1. Efes, který do finále Euroligy postoupil vůbec poprvé, vystavěl svůj úspěch především na výjimečných výkonech dvou guardů – Larkina (30, 5 trojek, 7 asistencí, rating 43 je nejvyšší v dějinách Final-4) a životní sezonu hrajícího Miciče (kariérní max 25, 3 trojky).

celý článek
Na ME bez Záplatové. A bude Julia?

PŘÍPRAVA LVIC NA EUROBASKET Už za pár dní začne nabitý maraton rozličných reprezentačních soustředění a zápasů, který poběží nepřetržitě až do zářijového světového šampionátu mužů. Nejprve však půjdou do boje lvice, které čeká už třinácté ME v nepřerušené řadě. A všichni kolem týmu věří, že třináctka celku přinese štěstí, neboť ve hře je i účast na olympijských hrách.

celý článek
Když město z roku 1979 má 12 milionů

O DŮKLADNÉ INSPEKČNÍ CESTĚ LVŮ PO VELKÉ ČÍNĚ „Slunce jsme viděli jeden den před odletem,“ nahlásil po právě skončené týdenní inspekci v Číně generální manažer mužské reprezentace Michal Šob, který s vedoucím týmu Janem Havlasem vyrazil na obhlídku tří destinací, kde lvi budou, nebo by mohli hrát během zářijového světového šampionátu.

celý článek
Ta šance je pořád veliká!

S TOMÁŠEM SATORANSKÝM Jediný Čech v NBA Tomáš Satoranský se po návratu z Washingtonu poprvé setkal s tuzemskými žurnalisty, s nimiž hovořil především o své třetí v sezoně v lize a dění u Wizards, o ohlasech na los světového šampionátu, o svém létě a jen velmi zlehka i o své nové smlouvě. A co tedy řekl?

celý článek
Začíná přelomová Chance 3x3 Tour!

PŘED HISTORICKOU SEZONOU 3X3 O velikonočním víkendu odstartuje druhý ročník 3x3 Central Europe Tour, tedy společné série Čechů, Slováků a Poláků v basketbalu 3x3. Její první zastávkou bude tradiční indoor turnaj v Lounech, který zároveň otevře i českou Chance 3x3 Tour. A bude to start pořádně ostrý!

celý článek
Půlstoletí od tajeného triumfu z Vídně

ZAJÍMAVOST Ve středu uplynulo přesně 50 let ode dne, kdy hráči tehdejší Slavie VŠ Praha ovládli finále Poháru vítězů pohárů a zaznamenali jeden z největších úspěchů československého a českého basketbalu.

celý článek
Slavné No.23 mířilo na Poslední souboj!

AKTUÁLNĚ Mohla to být událost všech událostí v České republice. Nejen ve sportu. Na světě existuje totiž jen málo lidí, kteří by svůj obor ovlivnili takovým způsobem jako on. Už měl skoro koupenou letenku do Prahy a následně lístek na vlak do Pardubic. Svou objednávku ale musel stornovat. Kvůli tomu, že modrá není červená. Škoda.

celý článek
Od začátku to byl můj největší boj

S ŠÉFEM ČESKÉ HRÁČSKÉ ASOCIACE PAVLEM PUMPRLOU Dva roky práce má za sebou Česká basketbalová hráčská asociace založená kapitánem Nymburka a reprezentace Pavlem Pumprlou. Co už za svého působení dokázala, co ji čeká, kam posouvá oblast pojišťování hráčských kontraktů, aby se profesionální hráči neocitali při zranění „na suchu“, jak pokračuje snaha o zapojování basketbalistů do druhého života po skončení kariéry, nebo jak vypadají další problémy včetně zpožďujících se výplat, s nimiž hráčům asociace pomáhá, o tom bude nyní v detailech hovořit její šéf, který má se vším o dost víc práce, než původně očekával, přesto založení hráčské organizace ani trochu nelituje.

celý článek
Zídek: první Čech v Síni slávy FIBA!

UDÁLOST Takovou slávu český basketbal ještě nezažil, a to na ni čekal od roku 2007, kdy byla oficiálně založena Síň slávy FIBA. Od nynějška už mezi jmény tvořícími historii hry pod bezednými koši bude vytesáno i jedno české. Vicemistr Evropy a český Basketbalista století Jiří Zídek figuruje mezi 11 basketbalovými legendami, které byly v letošním roce do Síně slávy uvedeny.

celý článek
◄◄ 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ►►
archiv (5460)