Kouč Ken o Češích, Češkách a USS Nimitz

OSOBNĚJI S KOUČEM LVIC U20 PŘED ME Čtvrtstoletí předtím, než se narodily jeho aktuální svěřenkyně z reprezentace do 20 let, nastoupil do služeb námořnictva Spojených států, v jehož řadách strávil celkem čtyři roky. Z toho největší část na tehdy čerstvě do provozu uvedené a jaderným palivem poháněné USS Nimitz, nyní nejdéle sloužící letadlové lodi Spojených států. Mladý námořník z Bostonu v plné síle se na 330metrovém obrovi v závěru neklidných 70. let zúčastnil několika bojových konfliktů a musel bryskně plnit desítky udílených rozkazů. Po několika letech jich ale začal mít dost a armádě dal sbohem. Přesto mu zůstala pod kůží. I dnes je jeho mluva protkána vojenskými termíny a on sám se stal tím, kdo denně udílí množství pokynů - v přípravě nebo basketbalových zápasech. Jen u českých lvic musí Ken Scalabroni pečlivě volit slovník a nesmí se pouštět do ostřejších verbálních přestřelek, jež by mohly zranit citlivou ženskou duši. Obzvlášť ne před očekávaným mistrovstvím Evropy na domácí půdě v Klatovech, jež už v sobotu v 18:00 začne pro lvice soubojem s Ruskem.

celý článek
Lvi testovali kutnohorský Hungaroring

MOTOPŘÍPRAVA NA MS Reprezentanti v prvním týdnu přípravy na mistrovství světa v Číně zavítali na kutnohorský závodní okruh, kde soupeřili v řidičském umění na motokárách. V pořádně žhavých soubojích byli nejúspěšnější Vojtěch Hruban a Michal Mareš. Při celkem čtyřech závodech se ovšem nenechali zahanbit ani členové realizačního týmu.
 

celý článek
Lvům dá boj Litva, lvicím Italky

OHLASY NA LOS KVALIFIKACE ME ŽEN I MUŽŮ Národní týmy znají své soupeře v bojích o evropské šampionáty, které se v případě žen rozehrají již na podzim. Rozhodl o nich dnešní los v Mnichově. S větší nervozitou ho sledoval ženský národní tým, protože muži mají coby zástupci pořadatelské země účast na ME jistou a kvalifikace se zúčastní nesoutěžně.

celý článek
Bosňané na Václavák, Humpolec třetí

CHANCE 3X3 TOUR Bosenští Ecos Romari ovládli v Pardubicích finálový turnaj Chance 3x3 Tour, jímž vyvrcholila i 3x3 Central Europe Tour. Vítězný celek si zároveň zajistil vstupenku na pražský turnaj World Tour, který bude za dva týdny hostit Václavské náměstí. V zahraničním finále Ecos Romari od začátku vedli, v polovině duelu ale otočil slovenský COP NOKIAN-SPB na 11-9. Obrovská bitva před slušnou diváckou kulisou vrcholila za slunečného počasí až v úplném závěru. Ještě v poslední minutě to bylo 18-18, když Ecos odskočili dvojkou a následně ukončili duel trestným hodem těsně před koncem na 21-19.

celý článek
Lvi opět na dosah kvalifikace o OH

ŠACHY VE HŘE O TOKIO Před Čechy bude na konci léta stát velká šance probojovat se podruhé v řadě do kvalifikace o olympiádu, v tomto případě o tu tokijskou, která je na programu příští rok od 24. července do 9. srpna. Do hry o ni se totiž dostane hned 23 celků z letošního světového šampionátu v Číně. Sedm nejlepších půjde do Tokia přímo, ovšem podle klíče, kdy se o tyto vstupenky podělí 2 nejlepší týmy z Amerik, 2 z Evropy a po jednom z Afriky, Asie a Oceánie. Dalších 16 nejlépe umístěných celků pak pronikne do olympijských kvalifikačních turnajů, jistotu tak budou mít všichni postupující z osmi základních skupin, odkud zamíří do druhé fáze vždy nejlepší dva. A v bojích o 17.-32. místo, tedy při nepostupu ze základních skupin, bude třeba neskončit mezi posledními devíti. Připomeňme si jen, že lvy v nesnadné základní skupině E čekají týmy USA, Turecka a Japonska.

celý článek
Lístky na ME v Klatovech v prodeji

18.7. VSTUPENKY NA ME ŽEN U20 Už týden jsou v prodeji vstupenky na A-divizní evropský šampionát basketbalistek do 20 let, který se odehraje od 3. do 11. srpna v Klatovech. Bojovat o úspěch na turnaji budou i české reprezentantky, které se mezi elitu vrátily výhrou na loňském šampionátu divize B pod vedením zkušeného amerického kouče Kena Scalabroniho, který tým povede i letos.

celý článek
O nervech, oslnivé KK a splněném snu

S JIŘÍM WELSCHEM O OPERACI MNICHOV Ještě tři dny před výpravou do Mnichova vedoucí mise „Dostaňme EuroBasket do Česka“ Jiří Welsch netušil, zda pojede do centrály evropské divize FIBA „jen“ s reprezentačním kapitánem Pavlem Pumprlou, nebo i se světovou superstar přehlídkových pódií, která má už od svých 23 let vlastní hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy, ovšem z dětství i basketbalové kořeny. S jistou Karolínou Kurkovou. Oslnivá žena a osudový trumf české minivýpravy však nakonec byla v pondělí ráno připravena na cestu do Bavor, kde po nejlepší prezentaci ze všech sedmi zemí – navzdory účasti gruzínské prezidentky – Karolína, Jíří a Pavel triumfovali a přivezli zpět do Prahy první EuroBasket mužů v samostatné éře - 38 let poté, co zdejší kraje hostily poslední kontinentální šampionát. A také jen pár měsíců po tom, co se čeští lvi vůbec poprvé probojovali do mega turnaje o Světový pohár. Řeklo by se - „zřejmě slušnej oddíl“. Teď už ale pospěšme za bývalým kapitánem reprezentace Jiřím Welschem, aby jako zdatný vypravěč a reportér odkryl barvité zákulisí „Operace Mnichov“.

celý článek
ME v Praze! "Basket se nikdy neřešil víc"

SENZAČNÍ UDÁLOST S OHLASY Česká republika bude hostit EuroBasket mužů v roce 2021. Poprvé v éře samostatnosti a jen čtyři roky po ME žen v Hradci Králové a Praze! Místem konání této mega akce bude pražská O2 Arena. Dalšími třemi hostiteli ME budou Německo (skupina v Kolíně, celé play-off v Berlíně), Gruzie (Tbilisi) a Itálie (Milán). Naopak se nedostalo na Slovinsko, Maďarsko a Estonsko. O tomto pro Česko fantastickém výsledku rozhodl Centrální Board FIBA na svém zasedání v Mnichově, kde také byly kandidatury oznámeny.

celý článek
O medailích se mluví snadno

S KOUČEM LVIC U20 O ME NA DOMÁCÍ PŮDĚ Už jen měsíc zbývá do startu největší akce basketbalového léta na české půdě – A-divizního evropského šampionátu žen do 20 let v Klatovech (3.-11. srpna). A proto je nejvyšší čas vyzpovídat lodivoda českého týmu Kena Scalabroniho, který mladé lvice chystá na turnaj už více než měsíc a celkem s nimi odehraje 13 přípravných zápasů.

celý článek
Jak vysoko je už "Sato" v hierarchii NBA

O SITUACI A DOLAROVÉM POSUNU ČESKÉ JEDNIČKY Ukrutným tempem fičí zatím v NBA období zvané „free agency“, kdy se dohadují nové smlouvy s volnými hráči, případně prodlužují ty stávající. Jen za první den dostalo „rito“ na 50 borců, druhý den to bylo 23 a třetí 16, což se už téměř blíží ke stovce. Jen za první den bylo udáno kontraktů za 2,5 miliardy dolarů (56 milard korun), což je víc než hodnota 25 (jednotlivě) ze 30 klubů ligy. Jen New York (hodnota 4 miliardy), LA Lakers (3,7), Golden State (3,5), Chicago (2,9) a Boston (2,8) by tuto částku svou hodnotou překonaly.

celý článek
◄◄ 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ►►
archiv (5460)