Eurovelikáni na rozlučce dvou lvů!

VELKÁ EXHIBICE V PARDUBICÍCH Je tu duel týmů dvou velkých postav českého basketbalu – druhého tuzemce v NBA Jiřího Welsche a vítěze Euroligy Luboše Bartoně, kteří už nyní tlačí českou basketbalovou káru dál z úplně jiných než hráčských pozic. Oba se přesto ještě jednou a naposledy objeví ve velmi aktivních rolích na palubovce a především – v dresu. Už v sobotu od 16 hodin (záznam odvysílá od 18 hodin ČT Sport) tak v pardubické aréně vypukne „Poslední souboj“ mezi TEAMEM WELSCH a TEAMEM BARTOŇ. Oficiální rozlučka obou nedávných reprezentačních opor bude napěchovaná současnými i bývalými hvězdami evropského podkošového světa, fanoušky navíc do dění zatáhne bohatý doprovodný program, který odstartuje už od 13 hodin před arénou, včetně vystavení zbrusu nové trofeje pro mistry světa. V rámci charity se pomůže i Magdaléně a Jaroslavovi a na závěr programu v hale se uskuteční i hráčská autogramiáda.

celý článek
Email od Kii a těžká euromise začíná

OHLASY K NOMINACI NA ME ŽEN České basketbalistky finišují přípravu na vrchol reprezentační sezony – evropský šampionát. Tu přípravu, kterou jim od začátku komplikují různé zdravotní nepříjemnosti. Pro poslední zápasy před ME se do týmu vrací křídelnice Romana Hejdová, definitivně však utrpěla podkošová sestava.

celý článek
Dvacítka pro MS a trofej v Česku!

NOMINACE LVŮ A TROPHY TOUR Trenér národního týmu mužů Ronen Ginzburg představil širší nominaci 20 hráčů pro přípravu na zářijový světový šampionát, která odstartuje v nymburském Sportovním centru 23. července. V tu dobu ale tým ještě nebude kompletní, neboť budou chybět v letošní sezoně nejvytěžovanější hráči. A například Tomáš Satoranský se podle dohody mezi FIBA a NBA může připojit nejdřív 4. srpna.

celý článek
Moje 1. Clásico, vize lvíčat a 11 vteřin Víta

S KOUČEM LVŮ U18 A KADETŮ BARCELONY Málokdo má nyní takový vliv na český basketbal jako on. A zejména na jeho budoucnost. Přitom jiné povinnosti mu dovolí trávit v tuzemsku jen letní období. V Barceloně, klubu svého srdce, měl v uplynulé sezoně na starosti podkošové hráče B-týmu mužů a především první rok vedl její kadety. S nimi nedávno sahal i po španělském titulu, když v duelu o zlato zažil své první El Clásico v roli kouče. V Česku už se Luboš Bartoň během června věnoval především mladým reprezentantům kategorií U15 až U18. Na konci července pak v Rumunsku povede své 18leté lvy k dalšímu pokusu o postup do divize A. A opět bude o něco dál. Při tréninku lvíčat je znát jeho systematický přístup, péče o detail, přísnost i autorita bývalého hráče, který „tam už byl“. V posledních týdnech mu navíc přibývají i jiné akce – spíkrování na nesportovních konferencích a už v sobotu 22. června v Pardubicích i oficiální rozlučka s kariérou – ve V.I.P. duelu s týmem Jiřího Welsche.

celý článek
Pražský repre turnaj s Katkou i Alenou

PŘED MEZINÁRODNÍ AKCÍ LVIC První výraznější prověrka čeká ženskou reprezentaci v přípravě na evropský šampionát, který začíná už za necelé tři týdny. V rámci mezinárodního turnaje v Praze na Královce lvice vyzvou od čtvrtka do soboty Maďarsko, Lotyšsko a Bosnu a Hercegovinu. Češky by silným soupeřům měly poprvé v přípravě čelit prakticky v nejsilnější sestavě.

celý článek
Vicemistryně z vesnice s vrtačkou v ruce

SE LVICÍ RENATOU PUDLÁKOVOU Jako by v utajení se stala reprezentační shooting guardka Renata Pudláková vicemistryní německé bundesligy. A moc nechybělo ani k trofeji pro šampionky – její Rutronik Stars Keltern ve finále nad Hernerem vedly už 2-1 na utkání. Nakonec ale padly 2-3. „Česká spojka“ v týmu doručovala během sezony v průměru pět bodů za patnáct minut a byla jeho top šestkařkou s úspěšností 91 procent (34/31). Mnohem zajímavější ale byla její mnohovrstevná zkušenost, kterou ve svém prvním zahraničním angažmá získala. Na německém jihozápadě dobyla tahle pražská rodačka druhé místo v lize jako obyvatelka jen třítisícové vesnice, která se ovšem pyšnila i působením v Eurocupu! Že ale není vždycky snadné provozovat profesionální sport na nejvyšší úrovni na vsi, to poznala i tahle 27letá lvice. Třeba když musela navléct rukavice, napnout svaly a naučit se lecjaký nesportovní kumšt. I u západních sousedů tak platilo okřídlené - „kolik řemesel znáš, tolikrát jsi basketbalistkou“. Nyní už ale pokročme k originální zpovědi jedné ze dvou českých zástupkyň v letošní bundeslize, jež se „za kopečky“ vydala loni z pražské Slavie.

celý článek
My, holky z Východu, vydržíme všechno

NAKOUKÁNÍ DO FRANCIE SE LVICEMI ROMANOU A KAMILOU I VIDEEM Na reprezentačním soustředění lvic před EuroBasketem se sešly hned dvě třetiny českého zastoupení v nejvyšší francouzské soutěži - 31leté křídlo Romana Hejdová z Basket Landes a 30letá power forwardka Kamila Štěpánová z Bretagne. První patřila k oporám šestého Landes, který až ve čtvrtfinále play-off padl 1-2 s Montpellierem, když byla čtvrtou střelkyní týmu s 9,6 bodu, k čemuž přidávala i 4,6 doskoku za téměř 28 minut, což byla těsně druhá největší porce za francouzskou legendou Celine Dumerc. Kamila v dresu sedmého Bretagne, jenž po boji vypadl ve čtvrtfinále s Bourges (rovněž 1-2), sklízela 6 bodů a 4 doskoky za 25 minut, což byl čtvrtý nejvyšší čas z hráček s většinou odehraných zápasů. Protože je nová doba a pracovat lze už odkudkoli, obě reprezentantky si v zemi galského kohouta užívaly pobytu s partnery. Hlavně ale během sezony leccos zažily a umějí o tom i barvitě vyprávět. Nechte se proto nyní pozvat k dvojinterview, v němž vás leccos možná nemálo překvapí.

celý článek
Můj rok v NCAA, kde nesmím hrát

SE LVICÍ VERONIKOU VORÁČKOVOU Je to největší český talent posledních let, už jako náctiletá oslnila i v dospělé reprezentaci. Poslední sezonu ale neodehrála ani jeden soutěžní zápas. Nesměla. Po náhlém exitu z pražského USK směrem do USA se jediný český účastník Euroligy s odkazem na platnou smlouvu rozhodl bránit a ještě pár dní 19letá shooting guardka Veronika Voráčková tak má na první tři semestry na univerzitě Syracuse zápasovou stopku. Tedy na rok a půl. Podle vyjádření její školy jsou důvodem pravidla NCAA a její předchozí smlouva v profesionálním týmu. Jak podle samotné hráčky, tak podle USK není po stránce urovnání sporu aktuálně nic nového. A zatím není jasné, kdy, a zda bude.

celý článek
Jsou tu první domácí přípravy lvic

REPRE ŽEN HRAJE V PRAZE Poprvé před domácími fanoušky se tento týden ukáže ženská basketbalová reprezentace v rámci přípravy na blížící se evropský šampionát. V pražské hale Královka se ve středu a ve čtvrtek (vždy od 18:00) utká s Portugalskem.

celý článek
Oslabené lvice startují ve Slovinsku

30.5. PŘED PRVNÍM TURNAJEM REPRE ŽEN Necelý měsíc zbývá do startu evropského šampionátu basketbalistek. To je ten správný čas, aby se tým trenéra Štefana Svitka vyloupl z tréninkové ulity a začal se sehrávat v přípravných zápasech. Na úvod herního bloku odcestují lvice do Slovinska, kde je už dnes čeká prověrka s Chorvatskem a v pátek pak mnohem těžší šichta s domácí reprezentací.

celý článek
◄◄ 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ►►
archiv (5460)