Skokově vzhůru. Překoná i Voráčka!

UDÁLOST Stále jde po stopách sportovní mega ikony Michaela Jordana. Z Washingtonu, klubu, kterému Jordan šéfoval jako prezident, se teď posunul do Chicaga, tedy do klubu, kde fenomenální skórer dosáhl svých největších úspěchů jako hráč. A 21 let po jeho posledním odchodu nastoupí do šatny Bulls ve slavném United Center i 27letý rozehrávač z Prahy Tomáš Satoranský. Dodrží-li novou smlouvu až do konce, bude barvy jednoho z nejúspěšnějších klubů NBA hájit nejbližší tři roky, za něž si navíc vydělá kolem 30 milionů dolarů hrubého, což z něj s průměrem 10 milionů na rok udělá zřejmě vůbec nejlépe placeného českého sportovce současnosti (dosud hvězda NHL a kapitán hokejové reprezentace Jakub Voráček s 9,25 milionu dolarů hrubého). Navíc na konci této smlouvy bude s šesti sezonami u pasu nejdéle sloužícím českým borcem v nejlepší basketbalové lize.

celý článek
Po ukrutném trápení Češky míří domů

TŘETÍ ZÁPAS LVIC NA ME V RIZE Jen malou vzpruhou na celkově nevydařeném evropském šampionátu byl nakonec páteční druhý poločas proti Švédsku. Rozhodný třetí duel s Černou Horou, v němž při předpokládané pozdější porážce Švédek od Francie, potřebovaly lvice prohrát nejvýš o 11, aby v případné minitabulce tří celků s bilancí 1-2 uchvátily aspoň konečné třetí místo v základní skupině (zaručující pokračování na ME), český tým vůbec nezvládl, padl 57-70 a při obsazení čtvrtého místa ve skupině stejně jako před dvěma lety na domácí půdě pro něj turnaj končí v nejkratším možném termínu.

celý článek
Pokyn zněl jasně: Seřežem to a uvidíme

ZA KULISAMI LVIC S LENKOU BARTÁKOVOU Vlastně se jí ani nelze divit, že se tak cítila. Nenápadný tmel národního týmu rozehrávačka Lenka Bartáková dění v jednom z největších poločasů dějin samostatné české reprezentace, v němž se lvice neuvěřitelným způsobem vydrápaly ze 17 bodové jámy až k sedmibodovému vítězství nad Švědskem, popsala jako stav transu, ve kterém nevnímala vývoj jednotlivých minut a už vůbec ne obrovské přesypání skore. Možná ale nehrát v tomhle stavu, ten velký výsledek druhého duelu evropského šampionátu v Rize by se nikdy nezrodil. Nyní už proto Lence rychle předejme slovo, aby vás mohla podrobně zpravit o klíčové poločasové promluvě i o pozadí jednoho kariérního výkonu.

celý článek
Z nuly na sto aneb "Břízin" životní zápas

DRUHÝ ZÁPAS LVIC NA ME V RIZE Co fotbal! Basketbal je sportem, který nemá logiku. A tenhle zápas toho byl živoucím důkazem. Naštěstí pro český tým! Lvice se v závěru první půle duelu s nijak zázračným Švédskem zdály být na ručník, když ztrácely propastných 14 bodů (30-44). A kdo čekal český orkán bezprostředně po změně stran, musel zůstat zklamán i tam. Za stavu 32-49 19 minut do konce, kdy svou další trojku trefila ex-pivotka USK Zahui, by na lvice vsadil jen největší snílek. Právě u téhle trefy navíc opět stála od hlavní švédské hvězdy daleko Renáta Březinová, na kterou se kouč Svitek v předchozím průběhu musel nemálo zlobit za laciné ztráty i několikrát odbytou obranu. Jenže proti všem očekáváním to byla právě tahle nejvýrazněji potetovaná lvice, která se vzápětí obsadila do hlavní úlohy neuvěřitelné spanilé jízdy Češek, jež následným 13minutovým úsekem ovládnutým 34-5 vyrvaly až příliš ukolébaným soupeřkám zápas z rukou. Po triumfu kdesi nalezené vůle a nebývalého odhodlání, taženého nepravděpodobnými podkošovými hrdinkami Březinovou a Štěpánovou, získaly výhru 71-64 a mohou směle přemýšlet o druhém místě ve skupině. Renáta Březinová, řečená „Bříza“, vysázela 23 bodů s trojkami 7/4, 4 doskoky a 3 zisky. Štěpánová přihodila 14 bodů se 7 doskoky, dalších 14 bodů se 4 asistencemi zařídila Kateřina Elhotová a 11 bodů stihla i kapitánka Hejdová.

celý článek
Češky 38 minut sahaly po senzaci

PRVNÍ DUEL LVIC NA ME V RIZE Kouč Štefan Svitek dokáže vymačkat z dostupných zdrojů takřka maximum, navíc v závěru přípravy se zdálo, že lvice v koncovkách utkání své soupeře přetlačovaly kondičně. Proti favorizovaným Francouzkám na úvod evropského šampionátu to ale přesto byl galský kohout, který měl v rozhodném závěru fyzicky navrch, byť se hrálo ponejvíce 8 na 8. To v součtu s brutálními podkošovými absencemi nedovolilo Češkám uchystat hned v prvním duelu turnaje obrovskou senzaci. A třebaže ještě necelé dvě minuty do konce zaostávaly jen 61-65, následná školácká ztráta u postranní čáry s návaznou trojkou soupeře už daly definitivu Francouzkám, jež po 6 trojkách z 8 pokusů ve 4. čtvrtině zvítězily 74-61, když druhou půli ovládly 46-26. Lvice po vyhraném prvním poločase už vsítily jedinou další trojku z 6 pokusů a k tomu přidaly 11 ztrát, z toho 7 v závěrečné čtvtině a 5 v posledních 5 minutách.

celý článek
Každý rok chci do elitní osmičky!

S TEREZOU VITULOVOU PŘED ME U20 Českou ženskou reprezentaci do 20 let čeká v létě největší domácí akce tohoto léta. Svěřenkyně amerického trenéra Kena Scalabroniho budou na začátku srpna (3.-11.) v Klatovech hostit evropský šampionát. Příprava začala před měsícem, první pořádné zápasy však odehrály lvice až minulý víkend v Lyonu, kde ze tří duelů získaly jednu výhru.

celý článek
Wizards roztočili ruletu o Satoranského

HRA O ČESKÉHO LVA Washington Wizards podle zámořských zdrojů dali „kvalifikační nabídku“ triu svých dosavadních hráčů – Satoranskému, Bryantovi a Portisovi -, kteří se tím stali „omezenými volnými hráči“. Co to znamená? Především to, že klub má o další služby českého rozehrávače zájem. Otázkou však je, jak velký.

celý článek
Lvice ME startují proti super favoritovi!

27.9. EUROBASKET ŽEN Reprezentace lvic už v úterý rozbila svůj tábor v lotyšské Rize, kde dnes ve 14:30 (vysílá ČT Sport) vstoupí do evropského šampionátu duelem se silnou Francií, jež je hlavním favoritem na titul. Na turnaji kontinentální smetánky, který letos hostí i Bělehrad, se Češky objeví už potřinácté v řadě.

celý článek
Balvín se rozhodl pohnout ledy

UNIKÁTNÍ KLINIKA Reprezentační centr Ondřej Balvín, 217 vysoký obr, který má v letošní sezoně za sebou v dresu Gran Canarie i první euroligovou sezonu, se vydal na novou dráhu. Už tuto neděli uspořádá na pražské Folimance speciální kliniku zaměřenou na basketbalové čahouny. Využije k tomu své už celkem rozsáhlé evropské zkušenosti nebo štaci v Letní lize NBA.

celý článek
Když se Trojan ptá, zdá má dát šestky

VELKÉ ECHO POSLEDNÍHO SOUBOJE Český basketbal zažil v sobotu speciální večer. Oficiální a více než důstojnou rozlučkou během něj oslavil kariéry dvou ze svých největších postav. V pardubické aréně si naposledy zahráli velký zápas Jiří Welsch a Luboš Bartoň. A nebyl to ledajaký večer. Duel nazvaný „Poslední souboj“ proti sobě svedl týmy, které si oba kapitáni sami sestavili. Nechyběli v něm čeští i zahraniční basketbalisté, kteří během bohatých kariér obou hráčů s Welschem nebo Bartoněm nastupovali, či k nim měli jinak blízko, a to včetně celosvětově známých jmen. Zahráli si ale i vyslanci z jiných sfér jako Nejlepší házenkář světa z roku 2010 Filip Jícha nebo fenomenální herec Ivan Trojan.

celý článek
◄◄ 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ►►
archiv (5460)