Velké premiéry greenhornek a star Lenka

ECHO DUELU O EUROBASKET ŽEN Lvice po roce opět vstoupily do dobře rozehrané kvalifikace o EuroBasket. Jenže situace se zejména kvůli celosvětové pandemii za tu dobu výrazně změnila. Trenér Štefan Svitek měl co dělat, aby dal dohromady dvanáctku zdravých hráček. Navíc těsně před zápasem vypadla kvůli bolavým zádům důležitá rozehrávačka Petra Záplatová.
 

celý článek
No.5 Hejdové ve Francii. Smlouva do Vánoc

AKTUÁLNĚ S KAPITÁNKOU LVIC Nové angažmá získala nedlouho po začátku sezony reprezentační kapitánka Romana Hejdová. Znovu se vrací do své oblíbené Francie, kde strávila předchozích sedm ligových ročníků. Nově bude hájit barvy celku BLMA, působícího ve městě Montpellier. V novém působišti už zvládla první zápas a hned pomohla k výhře nad Nantes 62-60.

celý článek
Píše si s legendou. A Girona ji chtěla moc

S JULIÍ REISINGEROVOU Rčení „Nevstoupíš dvakrát do téže řeky“ neplatí pro českou reprezentantku Julii Reisingerovou. Ta se po roční nedokončené anabázi ve Valencii přesouvá po východním pobřeží Španělska na sever. Vrací se do Girony, klubu, kde na jaře 2019 oslavila mistrovský titul a získala trofej pro nejužitečnější hráčku finálové série. Právě tato usměvavá pivotka bude navíc hostem dalšího dílu pravidelného nedělního kvízu Kahoot na facebookovém profilu Český basketbal (18:30).

celý článek
Jogín Blake a jeho jednotřídka v Remeši

SE LVEM O JEHO AKTUÁLNÍ BYTOVÉ SITUACI I Blake Schilb stál v posledních desítkách hodin před na první pohled velkým rozhodnutím. Ministerstvo zahraničí USA vydalo pro své občany v zahraničí nejvyšší stupeň doporučení k návratu do vlasti s dodatkovou hrozbou, že později už to na blíže neupřesněnou dobu nebude možné. A to zejména mladší hráče mohlo nemálo vystrašit a řada z nich napříč evropskými basketbalovými kluby nabrala směr „domů“. Američan s českým pasem, českou manželkou, českým dresem ve skříni a hlavně s kupou dětí kolem musel ovšem zohledňovat docela jiné věci, než jeho „nezávisle“ fungující krajané. A tak zatím uprostřed koronavirové pandemie vyčkává ve svém apartmánu v Remeši na vyústění situace, o níž je jako přemýšlivý člověk schopen vyprávět velmi barvitě.

celý článek
Kuchař z domácí samotky: Není to reálné

SE LVEM VÍTEM KREJČÍM Je jedním z basketbalistů, který už téměř dva týdny musí sedět v „domácím vězení“. I jeho tým ze španělské Zaragozy postihla koronavirová karanténa, a to po ligovém zápase na Realu Madrid, který čtyři dny na to oznámil, že jeho americký křídelník Thompkins byl virem nakažen. A i 19letý reprezentant Vít Krejčí má teď nařízenou povinnou domácí samotku, již prakticky nesmí opouštět, což speciálně pro mladého vrcholového sportovce, navyklého na velkou fyzickou aktivitu, musí být peklo.

celý článek
ŽBL i většina soutěží FIBA ukončeny!

AKTUÁLNĚ Exekutiva Renomia ŽBL spolu se sportovním ředitelem ŽBL po konzultaci se všemi kluby ženské ligy navrhla v pátek výboru ČBF schválit ukončení ročníku 2019/20 ke 13. březnu. Návrh byl učiněn v souvislosti s vyhlášením stavu nouze vládou České republiky z 12. března, kdy minimálně dalších 30 dnů nelze organizovat akce s účastí vyšší než 30 osob, a jsou uzavřena všechna sportoviště. Výbor ČBF následně ukončení letošního ročníku Renomia ŽBL schválil.

celý článek
Divácká bonanza, i když hvězdy chybí!

ZAJÍMAVOST Je to docela slušný paradox – čím méně hvězd se objevuje ve světových či evropských kvalifikacích, tím větší jsou v nejrůznějších místech starého kontinentu návštěvy na zápasech národních týmů. Anebo je to důkaz nebývale rostoucí popularity basketbalu napříč Evropou? Ať už je důvod jakýkoli, faktem je, že fanoušci chodili na první dvě kola evropské kvalifikace v ohromných houfech. Pojďme se nyní podívat, jak kde bylo nabito.

celý článek
Při kvalitě Litevců to mohlo přijít kdykoli

ECHO BITVY VE VILNIUSU S VÍTEM KREJČÍM Z osmi vytíženějších českých hráčů skončil nabitý kvalifikační duel nejvíc v plusu (+7). Za svých téměř 23 minut stihl teenager Vít Krejčí trojku z driblingu i velký dunk po přeletu celého kurtu ve Vilniusu a zapsal 6 bodů, 4 doskoky, 3 asistence, zisk a blok. Přesto se pokáral za horší druhou půlku, v níž lvi zápas po dlouho slibném půběhu ztratili. Jak je jeho zvykem, ve hře byl vidět a ani v bouřlivé kulise 6600 fanoušků se ničeho nebál. Tady je jeho pohled na očekávaný souboj, jejž Češi nakonec prohráli 97-89.

celý článek
30 minut velikých nadějí zničilo 4. dějství

ECHO DUELU LVŮ V LITVĚ Nejprestižnější duel celé evropské kvalifikace se po 30 minut vyvíjel pro lvy skvělým způsobem, dávajícím v zemi basketbalu zaslíbené naději na závěrečné drama a zároveň znervózňujícím přítomného litevského prezidenta Gitanasa Nausedu. Místo napětí v poslední čtvrtině ale přišla smršť domácích 16-0 (a celkem až 24-2), jež za burcujícího řevu moderátora a mexických vln 6600 litevských fanoušků zápas ve vilniuské aréně rozhodla. Lvi v závěru ještě unikající skore lehce vylepšili na konečných 97-89, když mimo jiné z nacvičeného seběhu, kdy si sám řekl o míč, skóroval v reprezentační premiéře své první body nováček Radek Farský. Klíčovou čtvrtou část duelu 2. kola evropské kvalifikace Litevci ovládli 35-22.
 

celý článek
Jeden z nejtěžších momentů mého života

PŘED DUELEM S LITEVCI S VÍTEM KREJČÍM I půl roku poté přiznává, že to hodně bolelo. Vyřazení z nominace na úsvitu světového šampionátu, když už se napůl dotýkal - nebo tomu minimálně věřil -, finální dvanáctky, se guardovi Zaragozy Vítu Krejčímu kousalo přetěžko. Při prvním srazu reprezentace od planetárního turnaje o tom mohl vlastně vůbec poprvé pořádně promluvit. Při setkání s novináři v litevském Vilniusu narazil i na sledování šampionátu ve svém španělském klubu, výhody „repre“ léta, hraní ve velkých arénách i na úctu k velkým hráčům soupeře.

celý článek
◄◄ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ►►