Předal taktiku na finále a odletěl za lvy

S RONENEM GINZBURGEM Když mladý ukrajinský celek BC Prometey před dvěma měsíci hledal někoho, kdo dá týmu nový impuls, sáhl po úspěšném reprezentačním trenérovi Ronenu Ginzburgovi. Izraelský stratég s českým pasem si nechal do smlouvy dát klauzuli, která ho uvolní na přípravu národního týmu. Kdo tehdy mohl tušit, že ji bude muset uplatnit před finále ukrajinské superligy?

celý článek
Peterkova nová image: Ničitel Conan!

LEGIONÁŘSKÝ SUPER VÝKON Čeští fanoušci si mohou zoufat, že německá BBL nemá víc euroligových zástupců než mnichovský Bayern a Albu Berlín. Proč? Protože pak by v soutěži určitě ještě víc zářil reprezentační power forward Martin Peterka. Právě proti německým top klubům se mu poslední dobou nejvíce daří.

celý článek
Opora lvic: Jsme v hodně těžké situaci

ECHO LOSU ME ŽEN České basketbalistky znají soupeře pro evropský šampionát, který v červnu uspořádá Francie a Španělsko. Svou cestu turnajem začnou ve francouzském Štrasburku a utkají se ve velmi silné skupině s domácí Francií, Ruskem a Chorvatskem.

celý článek
Jsme Česko a každý to musí vidět!

NOMINACE LVŮ NA ÚNOROVÉ KVALIFIKAČNÍ OKNO Už tuto sobotu se v hale na pražské Královce sejde první skupina basketbalových reprezentantů před závěrečným “oknem” kvalifikace mistrovství Evropy 2022, již český tým hraje nesoutěžně, neboť má jako jeden z pořadatelů účast zajištěnou předem. Poslední dva atraktivní duely odehrají lvi stejně jako v listopadu v “bublině” litevského Vilniusu, kde se v sobotu 20. února utkají s Litvou (18:30) a poté v pondělí s Belgií (15:30).  Oba zápasy odvysílá přímým přenosem ČT Sport.

celý článek
32 je ještě brzy. Motivuje mě svět

S KATEŘINOU ELHOTOVOU PO KVALIFIKACI ME Náročné odpoledne prožila v závěrečném duelu kvalifikace o evropský šampionát opora českého národního týmu Kateřina Elhotová. Nejlepší střelkyně lvic v kvalifikaci s téměř osmnácti body na zápas měla po třech čtvrtinách na kontě jediný bod, nakonec se ale dostala na osm bodů a pomohla k výhře 84-63, která Češky posunula na EuroBasket 2021, rekordní čtrnáctý v řadě.

celý článek
Češky jsou po demolici Dánek na ME!

ECHO DUELU LVIC S DÁNSKEM Basketbalové Česko první únorovou sobotu slaví! Lvice se počtrnácté v řadě probojovaly na evropský šampionát, který letos v červnu pohostí Španělsko s Francií. Definitivně o tom rozhodla jednoznačná výhra v istanbulské „bublině“ nad Dánskem 84-63. Češky soupeře donutily ke 22 ztrátám a střelecky je vedly Záplatová, Reisingerová (obě 15), Voráčková (13) a Bartáková (11).

celý článek
Říkala jsem si, že to holkám docela padá

S LENKOU BARTÁKOVOU Z ISTANBULU Jen šest bodů nastřádala v klíčovém kvalifikačním duelu o postup na EuroBasket 2021 rozehrávačka Lenka Bartáková. Přesto byl její výkon zásadní pro destrukci Rumunek 100-52, díky kterému jsou lvice jednou nohou na rekordním čtrnáctém evropském šampionátu v řadě. Opora pražské Slavie totiž předvedla parádní výkon v kolonce asistencí, kterých nastřádala hned 16 a vylepšila tak vlastní rekord celé kvalifikace!

celý článek
Koncert Češek s rekordem Bartákové!

ECHO DUELU LVIC S RUMUNSKEM Reprezentantky v Istanbulu splnily první úkol a jednoznačnou kvalifikační výhrou nad Rumunskem (100-52) se přiblížily na dosah vytouženému postupu na červnový EuroBasket, který by byl už 14. v řadě.

celý článek
Už žádné drama s Rumunkami!

PŘED DUELEM LVIC S RUMUNSKEM Ke svému závěru se chýlí extrémně dlouhá kvalifikace o evropský šampionát basketbalistek 2021. Ta začala už na podzim 2019, teď v covidem pozměněném světě končí pro Češky na neutrální půdě v Istanbulu. V tamní hale Sinan Erdem Dome vyzvou v rámci uzavřené bubliny postupně Rumunsko a Dánsko a pokusí se zpečetit postup na čtrnáctý EuroBasket v řadě.

celý článek
Pro lvice je istanbulská bublina plus

KVALIFIKACE O ME ŽEN V daleko příhodnější situaci se schází k pokračování kvalifikace o EuroBasket 2021 ženská reprezentace. Při posledním kvalifikačním okně v listopadu panoval v zemi úplný lockdown a Češky tak šly do zápasů bez tréninku. I tak jsou ale před posledními dvěma zápasy v istanbulské bublině velmi blízko čtrnáctému postupu v řadě na šampionát starého kontinentu.

celý článek
◄◄ 1 2 3 4 5 6 7 8 ►►