Auda zpět. Lvy čeká 6000 a Litva po krachu

OHLASY PŘED DUELEM LVŮ V LITVĚ Ve světle senzačních až šokujících výsledků z prvních dvou kol evropské kvalifikace lze před pondělní bitvou Čechů v basketbalu zaslíbené Litvě (18:30, vysílá ČT Sport) říct snad jediné – čekejte cokoli. Kdo by totiž ještě před týdnem tušil, že Turecko doma padne s Nizozemci, nebo že Srbové se pod novým koučem Kokoškovem rovněž na domácí půdě skloní před Gruzií, která má účast na EuroBasketu jistou? Kdo by si vsadil na triumf Poláků na kurtu španělských mistrů světa, nebo na to, že Belgie rozpráší o desítky bodů Litevce? Znovu se tak ukázalo, jak s kvalifikačními duely mávají absence hvězd v táborech elitních kontinentálních týmů, ale také to, že evropské podkošové dění se stále více vyrovnává, jak ostatně lvům naznačili i Dánové, kteří museli projít sítem předkvalifikace.

celý článek
Nový šéf: Prachbídné. Kříž: Konec ukázal

S NOVÝM LVÍM KAPITÁNEM VOJTĚCHEM HRUBANEM A MARTINEM KŘÍŽEM Není jen tak stát se v postmoderním mediálním věku kapitánem národního týmu ve sledovaném sportu. Třicetiletý křídelník lvů Vojtěch Hruban už to stihl poznat i na vlastní kůži. Svůj první zápas v roli šéfa mužstva načal nepopulární „tyčkou“, tedy nastřelením desky z boku, a i poté se prvním duelem evropské kvalifikace s Dánskem prokousával velmi bolestně, když mu míč dělal naschvály i ve vyložených podkošových situacích. Protože sport se ale hodnotí především podle výsledků, mohl být reprezentační pilíř a kapitánský nástupce Pavla Pumprly po utkání spokojen. Odbojný outsider skupiny byl nakonec i díky Hrubanovým jistícím šestkám v posledních sekundách skolen 75-71 a lvi si tak po prvním duelu od světového šampionátu mohli oddechnout. Na rozdíl od pondělních litevských soupeřů, kteří senzačně o 21 bodů padli v Belgii... Trápením z pole svého kolegy neměl při pátečním mači příliš prostoru se zabývat power forward Martin Kříž, který se musel soustředit na své artisticko-taneční podkošové kreace všeho druhu a jako nejvytíženější lev (31:37) pak byl při krátkých chvílích oddechu na lavičce rád, že se vůbec stihl dát dohromady na další herní úsek. Oba důležití muži českého výběru nyní promluví v četných ohlasech o úvodním dobrodružství nově seskládaného týmu.

celý článek
Dánsko přemoženo, zaujali mnozí

ECHO 1. BITVY EUROKVALIFIKACE I přes porodní bolesti řádně proměněného týmu s pěti jinými hráči oproti světovému šampionátu lvi v Pardubicích v kulise bezmála čtyř tisíc fanoušků dobyli, co potřebovali – vítězství 75-71 nad Dány, kteří po celý zápas kladli velmi tuhý odpor a ve druhé půli od Čechů dostali jen 26 bodů. Družina kouče Ginzburga ale šla do koncovky s bodovým polštářem a tak ji nerozhodilo ani dánské trojkové šturmování a snížení tříbodovou ranou s faulem až na 73-71 dvacet sekund před koncem. Pak se ale z šestek dvakrát neomylně trefil Hruban, který tak při kapitánské premiéře alespoň částečně spláchl hořkost z bilance z pole (14/1), a pardubická aréna mohla povstat k potlesku na počest prvního zápasu národního týmu od velkolepého MS v Číně.

celý článek
11 ligistů na Dánsko. Se 2 nováčky

PŘED DOMÁCÍ BITVOU EUROKVALIFIKACE Bez křídelníka Radka Farského z Brna a zraněného power forwarda Patrika Audy z Boulazacu (kotník) půjde nakonec tým lvů do úvodního duelu evropské kvalifikace proti Dánům, s nimiž se utká v pátek od 20:10 v pardubické hokejové aréně (vysílá ČT Sport). Češi jako spolupořadatelé EuroBasketu 2021 budou sice hrát kvalifikaci nesoutěžně, ale bojovat budou o body do světového rankingu, který je důležitý pro co nejlepší nasazení na samotném mistrovství Evropy. Při absenci legionářů s výjimkou Víta Krejčího bude ve výběru figurovat hned 11 mužů z Kooperativa NBL a také sedm hráčů z veleúspěšného MS v Číně.

celý článek
Záchranářka: Nemám správnou mentalitu

ECHO DUELU LVIC O ME S RUMUNSKEM Češky se v domácím zápase evropské kvalifikace proti Rumunsku nečekaně trápily v útoku, měly však svého lídra, který nezklamal a v poslední sekundě doručil výhru. Kateřina Elhotová se při výhozu zpod koše dvě a půl sekundy do konce uvolnila za clonou, Tereza Vyoralová ji přesně našla a zkušená shooting guardka ze čtyř metrů neomylně trefila, čímž lvicím darovala těžce vydřenou výhru 60-59.

celý článek
Zničí dnes v Praze Julia s Kiou i Rumunsko?

PŘED KVALIFIKAČNÍM DUELEM LVIC S RUMUNSKEM Po skvělém čtvrtečním vstupu českých reprezentantek do kvalifikace ME na italské půdě přichází na řadu druhý duel, a to na pražské Královce s Rumunskem. Zápas začíná dnes od 18 hodin a vysílá jej web České televize. Půjde o souboj dvou neporažených celků, protože Rumunky si v prvním kole doma poradily s dánským outsiderem rozdílem 15 bodů. Stejně jako v minulé kvalifikaci táhla tým naturalizovaná Američanka Ashley Walker. Ta navíc byla díky double doublu za 16 bodů a 12 doskoků nominována do nejlepší sestavy úvodního kola kvalifikace.

celý článek
Reisingerová rozložila italskou obranu!

ECHO DUELU LVIC O ME České reprezentantky vstoupily do kvalifikace o evropský šampionát 2021 nejlepším možným způsobem. Hned na úvod zlomily v Cagliari po skvělém výkonu v obraně domácí Itálii 52-62, když navíc zcela dominovaly produkcí zpod koše (24-44) i silou své lavičky (7-28). A to měly být pokořené soupeřky hlavním favoritem skupiny.

celý článek
Lvice dnes na Sardinii poprvé s Klárou

Z ČESKÉHO TÁBORA PŘED ITÁLIÍ Už dnes ve 20:30 vstoupí v Cagliari české reprezentantky do kvalifikace o EuroBakset 2021. V cestě jim bude stát domácí italský tým, devátý celek červnového ME a favorit skupiny D, z níž postoupí jen vítěz a pak možná díky dobré bilanci i druhé družstvo v pořadí. Zápas z dějiště na Sardinii vysílá FIBA na svém YouTube kanále.

celý článek
Svitek vrací Kiu a bere kupu novicek

PŘED STARTEM KVALIFIKACE O EUROBASKET ŽEN Návrat pivotky Kiy Vaughn i spousta novicek. To jsou hlavní zprávy plynoucí z širší 18členné nominace kouče ženské reprezentace Štefana Svitka před prvním blokem kvalifikace o EuroBasket 2021, jejž spolu hostí Francie a Španělsko. Lvice startují v Itálii tento čtvrtek (20:30 v Cagliari) a o sváteční neděli vyzvou na pražské Královce Rumunsko (18:00). Ze čtyřčlenné skupiny postoupí její vítěz a dál se lze na šampionát kvalifikovat i jako jeden z pěti nejlepších celků z druhých míst (v celkem 9 skupinách).
 

celý článek
Další dobrodružství s pomocí překladače

S PATRIKEM AUDOU O JEHO NOVÉ MISI Ve Francii zřejmě nezůstalo zapomenuto jeho 20 bodů z derniéry pro český tým úspěšné světové kvalifikace. Basketbaloví lvi sice na konci letošního února v Reze padli s „galským kohoutem“ o šestnáct bodů, ale to, že právě Patrik Auda vysázel skoro třetinu celé české produkce, si nejspíš řada ligových manažerů poznamenala do notýsku. A teď mu přilétlo laso z Boulazaku, desátého týmu ProA v minulé sezoně, kdy celku z desetitisícového městečka na francouzském jihozápadě scházely ve vyrovnané soutěži jen dvě výhry k play-off.
 

celý článek
◄◄ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ►►