Až proti Irsku první radost lvic

První výhru vybojovaly na European Challengeru v Klatovech české reprezentantky do osmnácti let. Svěřenkyně trenéra Viktora Pruši si po porážkách se Srbskem a Maďarskem poradily s Irskem 80-52 a odskočily soupeřkám z posledního místa tabulky. Po třech duelech ve stejném počtu dnů si Lvice užijí v pátek odpočinek, o víkendu dohrají turnaj proti Turecku a Litvě.

celý článek
Lotyši a Američanky slaví zlato v 3x3

Reprezentanti Lotyšska a hráčky Spojených států amerických psali na olympiádě historii. Jejich týmy ovládly osmičlenné turnaje mužů a žen v basketbale 3x3, který jako oficiální sport zažil pod pěti kruhy svou premiéru, bohužel v obou kategoriích bez české účasti.

celý článek
Nový kapitán: Nebál jsem se toho

S TOMÁŠEM SATORANSKÝM Čeští fanoušci se nemohou dočkat, až ho zase uvidí v dresu národního týmu. On sám se nikdy netajil tím, že hrát za reprezentaci je pro něj srdeční záležitostí. Tomáš Satoranský hraje v představení režírovaném Ronenem Ginzburgem vždy zásadní roli. Ten navíc povýšil na kapitána českého výběru. Dočasně, jak sám říká.

celý článek
Pivní expert přežil i morál Japonců

ZA KULISAMI S PATRIKEM AUDOU Na vlastní kůži okusil ”japonský masakr motorovou pilou”, proti kterému se v zemi poslušných a oddaných makáčů nemá kdo bouřit. Ostatně není divu.  V Japonsku se běžně pracuje dvanáct hodin denně, s desítkami hodin přesčasů měsíčně a s minimální dovolenou, kterou se mnozí stydí si vůbec vybírat. Důsledky jsou už dlouho známé - sebevraždy i úmrtí z přepracování, které už se letos rozhodli řízeně řešit i tamní zákonodárci, zvažující experiment - se čtyřdenním pracovním týdnem!

celý článek
V Grazu nakonec jediná výhra

ECHO OLYMPIJSKÉ KVALIFIKACE 3X3 Český basketbal 3x3 nebude mít na olympijských hrách v Tokiu svůj tým. Mužské reprezentaci se nepodařilo z kvalifikačního turnaje v rakouském Grazu projít ze základní skupiny a nebude tak mezi osmičkou týmů, které si zahrají olympijský turnaj. Nic na tom nezměnila ani závěrečná výhra nad silným Mongolskem, kterou tým ve složení Daniel Zach, Roman Zachrla, Vladimír Sismilich a Ondřej Šiška vybojoval.

celý článek
Už první zápasy hodně zmenšily šance

ECHO DNE 1 OLYMPIJSKÉ KVALIFIKACE 3X3 Nepovedený start olympijské kvalifikace mají za sebou reprezentanti v 3x3. Český výběr hrající ve složení Daniel Zach, Roman Zachrla, Ondřej Šiška a Vladimír Sismilich prohrál oba své zápasy v prvním hracím dnu a šance na postup ze základní skupiny výrazně poklesly. Svěřence Michaela Kruka čekají v Grazu ještě páteční zápasy proti Turecku a Mongolsku.

celý článek
Mission impossible 2 doktora Kebrleho

S DAVIDEM CHALOUPKOU O DRUHÉM ŽIVOTĚ V NOVÉM MEXIKU To, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, poznal v létě před dvěma roky nebývale bolestivě. Svůj americký sen žil tehdy sotva první sezonu, když se mu během pár vteřin na autokrosové dráze sesypal jako domeček z karet. Málem přišel o ruku a téměř jistě měl přijít o svou největší lásku – svět pod bezednými koši. Jenže v okamžiku bezvýchodnosti poznal i on svého strážného anděla. Stejného jako dva roky před ním i tenisová super star Petra Kvitová, jíž tento magický chirurg zázračně daroval příležitost ke druhé kariéře. I mládežnický reprezentant David Chaloupka potřeboval absolutní top formu Radka Kebrleho, protože jeho levačka byla rozdrcená rámem buginy tak, že víc už to snad ani nešlo. Po nekonečném řetězci operací a roce rehabilitací však už opět skáče po basketbalových palubovkách, byť jeho driblink nestřeleckou rukou už nikdy nebude jako dřív. Bývalý křídelník pražského USK nezažil klasický hollywodský happy end. V koutku duše ale musí být šťastný jako blecha, protože ví, že i on, stejně jako dvojnásobná wimbledonská šampionka, především dostal druhou šanci.

celý článek
Osedlal Auda japonskou tsunami?

UDÁLOST Třicetiletý reprezentační power forward Patrik Auda se vyvázal ze smlouvy ve francouzském Boulazacu a podle serveru Eurobasket se stal druhým zahraničním hráčem Jokohama B-Corsairs v japonské B-League. I on tak zřejmě nasedl na sílící vlnu, nesoucí v posledních týdnech hráče i nemálo známých jmen z evropského kontinentu až do země vycházejícího slunce.

celý článek
Boj lvů 3x3 o Tokio v rakouském Grazu!

UDÁLOST 3X3 Český basketbal má nyní o něco reálnější šanci zabrat na olympijských hrách v Tokiu, odsunutých na rok 2021, dvě účastnická místa. Kromě mužského národního týmu, který si místo v kvalifikaci vybojoval historickým světovým šampionátem v Číně, o místenku zabojuje také reprezentační tým mužů 3x3. Sport, který bude na hrách pod pěti kruhy nováčkem, totiž přesunul kvalifikaci z Asie do výrazně příznivější lokace – do Rakouska.

celý článek
Jak se hledá džob v Americe

S LUBOŠEM BARTONĚM O JEHO MISI V USA Během půl roku mohl stát jako muž v pozadí druhého fantastického úspěchu. Jako pomocný asistent - po více než měsíc – u univerzitního čísla 1 celých Spojených států. Pandemie koronaviru mu však nadějně se rozbíhající jízdu krutě překazila. Tým texaského Bayloru nakonec nedostal šanci senzační sezonu završit v play-off a o zvýšení svých šancí na uchycení se v zámořské NCAA tak přišel i asistent reprezentace basketbalistů Luboš Bartoň.

celý článek
◄◄ 1 2 3 4 5 6 7 ►►