Curry & Co. - lvi snící o tom, co kdyby

OLYMPIJSKÁ HOREČKA Curry, Westbrook, Irving, Lillard, Durant nebo Harden na perimetru.  A pod košem Howard, Love, Cousins, Anthony nebo Aldridge. Ať už v červnu vedení americké reprezentace  zvolí jakoukoli sestavu pro Hry v Riu, je jasné, že zvlášť pod taktovkou legendárního kouče Mikea Krzyzewskiho to bude souhvězdí té nejblyštivější kvality. A ať to zní po pouhých pěti letech od pobytu v temnotách divize B sebevíc bláznivě, Češi jsou čtyři parádní výkony a „kliku“ při dolosování základních skupin olympiády od toho, aby se s výše zmíněnou smetánkou hry pod bezednými koši tohle léto utkali.

celý článek
Kdo může nahradit kometu ACB Balvína?

POD POVRCHEM PRVNÍ NOMINACE LVŮ 5.5. Letos je to už nekonečných 40 let od poslední (nebojkotované) olympiády, na níž se představili čeští basketbalisté. Od unikátní šance je napodobit stojí jejich nástupci čtyři úspěšné červencové zápasy na kvalifikačním turnaji v Bělehradě. Reprezentační kouč Ronen Ginzburg dnes odhalil 24 jmen, jež zařadil do úvodní nominace. I když v ní nadále figuruje, už předem se omluvil centr Sevilly Ondřej Balvín, který se chce soustředit na další individuální rozvoj a otestovat své šance i v Letní lize NBA. Vedení národního týmu však o jeho služby nadále stojí a jeho situaci bude nadále monitorovat.

celý článek
Na Bělehrad! S noční můrou šéfa

OLYMPIJSKÁ HOREČKA Češi budou červencový kvalifikační turnaj o olympijské hry v Riu hrát v Bělehradě! Jejich soupeři ve skupině B budou Japonci a Lotyši. V áčku se objeví domácí Srbové, Angola a Portoriko. První dva z každé skupiny postupují do semifinále hraného křížem a jen vítěz turnaje pronikne až na olympiádu

celý článek
Lvi v Bělehradě nebo Manile?

26.1. OLYMPIJSKÁ HOREČKA Bělehrad, nebo Manila. Takové jsou možnosti cílových destinací pro českou mužskou reprezentaci před losem olympijských kvalifikačních turnajů. Ten je na programu dnes a vy jej můžete sledovat na YouTube kanálu FIBA od 18:30. Lvi podle nastavených procedur patří do koše 2, z nějž se spolu s košem 1 budou rekrutovat první celky do všech šesti základních skupin tří kvalifikačních turnajů (po 6 týmech), jež od 4 do 10. července uspořádají italský Turín, srbský Bělehrad a filipínská Manila.

celý článek
Český král: Kvalifikaci doma potřebujeme!

18.1. Basketbalová reprezentace mužů má jako jediný český tým stále šanci stát se aktivní součástí olympijských her v Riu. Do Brazílie ale vede velmi trnitá cesta, která neodpouští zaváhání. Vysněné místo pod pěti kruhy přinese pouze vítězství v kvalifikačním turnaji. Jeden z nich by mohla hostit i Praha a dvě současná největší česká esa se shodují, že by se ráda představila domácímu publiku.

celý článek
Česko + 5. Co v lednu rozhodne?

OLYMPIJSKÁ HOREČKA Česko, Německo, Itálie, Srbsko, Turecko, Filipíny. Jen těchto šest zemí si to rozdá v pořádně drahém závodu o pořadatelství celkem tří mužských kvalifikačních turnajů o olympiádu v Riu, jež se odehrají příští léto od 4. do 10. července. Šance mít při klání v zádech své domácí prostředí se tak vzdali například Francouzi (třetím tým posledního ME), Řekové (pátý celek ME), nebo Rusové, pro něž mohlo být pořadatelství jedinou šancí, jak se do kvalifikace vůbec dostat. Tuto možnost naopak chtějí zkusit využít dvě silné evropské federace, jejichž reprezentace na mistrovství Evropy skončily hluboko v poli poražených, tedy Němci (18.) a Turci (14.).

celý článek
Zákulisí české kandidatury na klání o Rio

UDÁLOST Vidět Satoranského, Veselého či Welsche na vlastní oči v závěrečném boji o Rio? To není nic nereálného a při troše štěstí k tomu bude stačit pouze jízdenka do hlavního města České republiky. ČBF se totiž uchází o pořadatelství jednoho ze tří olympijských kvalifikačních turnajů, jehož vítěz získá letenku do Brazílie.

celý článek
image
Bude celá kvalifikace o Rio v Evropě?

OLYMPIJSKÁ HOREČKA Už poslední listopadový týden vejdou ve známost hostitelské země tří nadupaných olympijských kvalifikačních turnajů, jež se odehrají mezi 5. a 11. červencem příští léto. A to za účasti českého týmu lvů, který bude do losu turnajů žít ve velkém očekávání. I když ukořistit jednu z pouhých tří místenek směr Rio bude v konkurenci 17 dalších celků nesmírně těžké, jak praví sportovní moudra - "naděje umírá poslední" a "není konec, dokud není konec".

celý článek
image
Jediná výhra v Lille = boj o Rio?

6 DNÍ DO EUROBASKETU "Pouhé" dvě další výhry by českému týmu po toužebně očekávaném postupu ze skupiny na mistrovství Evropy stačily, aby dosáhl ráje v podobě účasti na jednom ze tří olympijských kvalifikačních turnajů. Klíčové by bylo v takovém případě zvládnutí osmifinále, kde by na lvy čekal někdo z céčkového sextetu Řecko, Chorvatsko, Slovinsko, Makedonie, Gruzie, Nizozemsko. Pak by se i dva další zápasy za sebou (čtvrtfinále a první utkání o 5.-8. místo) mohly prohrát, ale klíčový poslední duel by musel být opět vítězný. Takové jsou parametry první fáze potenciální české cesty do Ria 2016. Pojďme se na ni nyní podívat blíže.

celý článek
◄◄ 9 10 11 12 13 14