Hruban o „céčku“ Francie a nové době

S VOJTĚCHEM HRUBANEM O KVALIFIKACI SP Českému národnímu týmu se od podzimu naskytne unikátní šance – poprvé bude moct napřímo, a nikoli jen skrze umístění na Eurobasketu, bojovat v kvalifikaci o účast na Světovém poháru (dříve mistrovství světa), který navíc rozšíří pole týmů už na 32, což příležitost na historický průnik samostatné reprezentace procentuálně ještě zvyšuje. V prvním kvalifikačním okně lvi pohostí 24. listopadu Island a 27. listopadu se utkají ve Finsku se spolufavority čtyřčlenné skupiny F.    

celý článek
Co přinesl los revoluční kvalifikace

LOS KVALIFIKACE SVĚTOVÉHO POHÁRU 2019 Finsko a Island jsou prvními dvěma známými překážkami českých reprezentantů v cestě za historickou premiérovou účastí na Světovém poháru. V kvalifikačním losu byly tyto tři týmy zařazeny do skupiny F, kam ještě přibude vítěz jedné ze čtyř předkvalifikačních skupin. Skupina F je jednou z osmi, o postup se tak bude prát 32 kontinentálních celků. K dispozici budou mít vůbec poprvé hned 12 vstupenek na Světový pohár, který se bude hrát revolučně ve 32 družstvech. 7 míst plus už jistý tým domácí Číny připadne na Asii (při pouhých 16 celcích v kvalifikaci), dalších 7 na Ameriky (rovněž pouze 16 účastníků kvalifikace) a 5 na Afriku (opět 16 týmů).

celý článek
Zlatá čínská pohádka s princeznou Sárou

ECHO SVĚTOVÉHO TITULU České hrdinky na MS 3x3 napsaly do kroniky zdejšího basketbalu jednu snovou kapitolu. V čínském Guangžou překonaly o světelné roky všechna očekávání a staly se světovými šampionkami pro rok 2016. Ve třetím vydání turnaje získaly pro Česko vůbec první medaili, a to po naprosto úžasném průletu vyřazovacími boji. Nejdřív si podaly nasazené jedničky z Nizozemska 16-11, semifinále s USA pak ukončila trojka Michaely Uhrové už před limitem (21-18) a ve finále lvice nedaly  žádnou šanci Ukrajinkám, když triumfovaly 21-11.

celý článek
Ohromená Uhrová: Tu Čínu nechápu!

ECHO MS 3X3 Hodně nečekaná zpráva přilétla v pátek z pětatřicetistupňové výhně v čínském Guangžou. Složitě slepovaná ženská reprezentace se tam na mistrovství světa 3x3 probila už do čtvrtfinále, kde ji v sobotu ráno čeká nasazené číslo 1 Nizozemsko.

celý článek
Japonce zničila Palyzova opakovačka!

Z BĚLEHRADU ECHO ZÁPASU S JAPONCI Na své prvné velké reprezentační akci vystoupil ze stínu hvězd a v pravý čas nasypal do japonského koše nůši trojek, jichž bylo do nekonečné zónové obrany soupeře třeba jako vzduchu k dýchání. Lukáš Palyza se zpoza oblouku trefil hned šestkrát, už po třech čtvrtinách měl na kontě 19 bodů a jeho celkových 22 znamená nejen No.1 zápis reprezentační kariéry, ale také klíčový příspěvek v postupové bitvě olympijské kvalifikace. Český tým po zdolání Japonců 87-71 čeká velké páteční semifinále se Srby (od 21 hodin).  

celý článek
Lvi padli na trestné linii

Z BĚLEHRADU O DUELU S LOTYŠI, AKTUALIZOVÁNO Pravdu měli ti z reprezentantů, kteří už dlouho dopředu varovali před předčasným pasováním českého týmu do finále olympijské kvalifikace. Papírové předpoklady totiž často neznamenají nic a první zápas ve skupině celé Česko vytrhl z finálového snění. Po porážce 59-71 s pouhými 39 body za posledních 30 minut se lvi musí za necelých 24 hodin sebrat, aby ve středu večer přemohli Japonce a vynutili si semifinále proti (téměř jistě) domácím Srbům. Lotyše naopak čeká schůdnější cesta do finále přes Portoriko. I když…. skutečně jen papírově schůdnější.

celý článek
BB o Hack-a-Veselý i své větší popularitě

Z BĚLEHRADU S BOGDANEM BOGDANOVIČEM A KOUČEM DJORDJEVIČEM Hovor o potenciálním finále olympijské kvalifikace mezi Čechy a Srby kabinou Fenerbahce rezonoval už dlouho před koncem sezony. „Mluvili jsme o tom s Honzou hodně. Rád bych proti němu nastoupil, ale předtím ještě musíme vyhrát několik zápasů,“ poukázal srbský forward Bogdan Bogdanovič i na slova kouče Djordjeviče, který tým varoval, že stejně jako na aktuálním ME ve fotbale i v olympijské kvalifikaci může dojít k překvapením, protože všichni přijeli se stejným cílem – postoupit do Ria.

celý článek
Nervozita Srbů a Vlade v euforii

Z BĚLEHRADU O ZÁPASE MOŽNÝCH SOUPEŘŮ LVŮ Osmnáct minut kladli Portoričané favoritovi značný odpor a necelých 14 tisíc srbských fanoušků v Kombank aréně o sobě nedávalo příliš hlasitě vědět. Jen sem tam zaznělo nějaké sborové vzdychnutí při lepší akci anebo naopak při zabité tutovce. Většina diváků ale v duelu olympijské kvalifikace vypadala překvapeně z toho, že se domácím hrdinům nedaří soupeře zlomit…
 

celý článek
Lvice U17 čeká na MS skupina smrti!

20.6. PREVIEW MS U17  Před dvěma lety zažil, jaké to je hrát světový šampionát před domácím publikem. Dnes veleúspěšný mládežnický trenér Richard Fousek odletěl s dívčím týmem do 17 let na mistrovství světa do španělské Zaragozy. Tam Češky jedou jako nejlepší tým Evropy z loňského šampionátu šestnáctiletých. Trenéra však i přes úspěchy v přípravě straší výkon z posledního utkání a také silná základní skupina.

celý článek
Překvapí lvice U18 na MS 3x3 v Astaně?

1.6. PREVIEW MS U18 3X3 První velká reprezentační akce léta je tady! Postarají se o ni české lvice U18, které odletěly na světový šampionát 3x3 do Astany. První zápasy čekají na svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové už dnes dopoledne.

celý článek
◄◄ 8 9 10 11 12 13 14 ►►