Lvice na hradeckém zimáku i s gril párty!

MEZINÁRODNÍ TURNAJ REPRE ŽEN Po více než roce se české reprezentantky opět představí domácímu publiku. Stane se tak na zimním stadionu v Hradci Králové, který bude od pátku do neděle (10.-12.6.) dějištěm mezinárodního turnaje, kde dospělé lvice prověří Maďarsko, Rumunsko i repre tým U20.

celý článek
Kyzlink: Prioritou je teď Serie A!

OLYMPIJSKÝ VIDEOHOVOR S TOMÁŠEM KYZLINKEM Po několika sezonách v nižších italských soutěžích chce na Apeninském poloostrově prorazit i do elitního basketbalového patra křídelní skórer Tomáš Kyzlink. „V Trevigliu jsem strávil tři roky a už potřebuju nový stimul, takže v létě budu čekat na nabídky. Prioritou bude Serie A,“ předesílá jeden ze dvou legionářů, který v úterý nastoupil do prvního kempu národního týmu před olympijskou kvalifikací v Bělehradě. 

celý článek
Uhrová: Největší úspěch 3x3!

MS U18 3X3 Dívčí reprezentační tým U18 veze z MS 3x3 skvělé čtvrté místo, když v Astaně dokázal překonat dosavadní čtvrtfinálové prokletí. V duelu s Novým Zélandem si lvice proti fyzické hře soupeřek musely často pomáhat fauly a brzy nasbíraly čtyři týmové osobní chyby, navíc soupeřkám nabízely trestné hody. Většinu utkání však vedly a v posledních minutách uspěly s útokem plným nájezdů, které buď šikovně zakončovaly, nebo vyhazovaly ven na střelu za 2 body. Po jedné takové akci v poslední minutě vedly už o 4 body, a to byl už klíčový náskok pro konečné vítězství 11-10

celý článek
Strakonice bojují. Trablům navzdory!

DĚNÍ V REGIONECH Když se v roce 1992 Strakonice zapojily do nejvyšší tuzemské soutěže basketbalistek, kdekdo jim předpovídal rychlý konec. Opak je ale pravdou - klub se připravuje na 25. sezonu mezi elitou. „Rozhodli jsme se, že chceme pokračovat. Tuhle tradici nechceme narušit, protože si to lidé kolem basketbalu ve městě nezaslouží,“ prohlásil prezident strakonického basketbalového klubu Miloš Balák. I když má z vývoje událostí ve městě obavy, aby se těžce stavěná pyramida týmů od nejmladších po dospělé po ohrožení některých částí nezřítila.

celý článek
Před 10 lety bych si klepal na čelo!

OLYMPIJSKÝ VIDEOHOVOR S JAKUBEM ŠIŘINOU Co mu říkala olympiáda jako klukovi? To byla jedna z otázek, kterou těsně před prvním „repre“ tréninkem „olympijského léta“ dostal úřadující MVP Kooperativa NBL Jakub Šiřina. A tady je jeho odpověď.

celý článek
Hubálek: Mám v batohu pár triků

REPREZENTAČNÍ COMEBACK Jeho kariérní resumé vypadá jako u agenta Mossadu před důchodem. Takže by jen málokdo hádal, že jde o profesionálního basketbalistu. Itálie, Argentina, Libanon, Saudská Arábie nebo Írán, tam všude pracovně pobýval 205 vysoký power forward Jiří Hubálek, který se po dlouhých 7 letech vrací do reprezentačního oběhu. Z jeho pohledu právě včas. Ve třiatřiceti dostal šanci poprat se o olympijskou kvalifikaci v Bělehradě. A ta před zdejšími basketbalisty nestála už spoustu a spoustu let.

celý článek
Pod povrchem prvního lvího kempu

ZPRAVODAJSKÝ MIX Z TÁBORA LVŮ První desítka mužů se v úterý sešla ve středu nymburské haly před úvodním tréninkem zahajujícím sekvenci kempů, na jejichž konci bude finální nominace národního týmu pro olympijskou kvalifikaci v Bělehradě. Československá či česká reprezentace chyběla na nikým nebojkotovaných Hrách už dlouhých 30 let, a proto je jasné, jak velká pozornost bude na letošní skvadru upřena.

celý článek
Překvapí lvice U18 na MS 3x3 v Astaně?

1.6. PREVIEW MS U18 3X3 První velká reprezentační akce léta je tady! Postarají se o ni české lvice U18, které odletěly na světový šampionát 3x3 do Astany. První zápasy čekají na svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové už dnes dopoledne.

celý článek
Curry & Co. - lvi snící o tom, co kdyby

OLYMPIJSKÁ HOREČKA Curry, Westbrook, Irving, Lillard, Durant nebo Harden na perimetru.  A pod košem Howard, Love, Cousins, Anthony nebo Aldridge. Ať už v červnu vedení americké reprezentace  zvolí jakoukoli sestavu pro Hry v Riu, je jasné, že zvlášť pod taktovkou legendárního kouče Mikea Krzyzewskiho to bude souhvězdí té nejblyštivější kvality. A ať to zní po pouhých pěti letech od pobytu v temnotách divize B sebevíc bláznivě, Češi jsou čtyři parádní výkony a „kliku“ při dolosování základních skupin olympiády od toho, aby se s výše zmíněnou smetánkou hry pod bezednými koši tohle léto utkali.

celý článek
Soutěž o lístky na Globetrotters!

18.5. SOUTĚŽ Legendární basketbalový tým Harlem Globetrotters, pořádající aktuálně exhibiční turné k 90. výročí svého vzniku, se počátkem června během pěti zastávek ve střední Evropě představí i na dvou místech v České republice: v sobotu 4.6. v Ostravě a v neděli 5.6. v pardubické Tipsport aréně, kde show vypukne úderem 16. hodiny.

celý článek
◄◄ 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ►►
archiv (5460)