Vola uděláte i z Kobeho Bryanta

INTERVIEW S KOUČEM LVŮ U20 PETREM CZUDKEM Poté, co v přípravě z A-divizních soupeřů porazili jen Němce, Belgičany a slabé Maďary, nedalo se než tajně doufat v záchranu. Jakákoli vyšší očekávání by byla mimo mísu. Jenže pak přišel první duel ME a národní tým U20 všechny zaskočil velkolepým triumfem nad Italy. Následoval neuvěřitelný obrat z minus 19 bodů se Švédy a pak i šťastně zvládnuté prodlužované osmifinále se Slovinci. Před čtvrtfinále s Litevci už při vyrovnanosti turnaje byly najednou ve hře i myšlenky na medaile, a byť z toho nakonec vzešlo sedmé místo, byl to výsledek z kategorie překvapivých. A když byl realizační tým pochválen i od francouzského asistenta za nejchytřejší basketbal na šampionátu, nemohla lví družina odjíždět z Helsinek nespokojena. A pro vás je tu nyní detailní povídání o turnaji s koučem Petrem Czudkem, který se bude podrobně věnovat i svým ovečkám a jejich budoucnosti, jež už tak nějak souvisí i s reprezentací dospělých…

celý článek
Životní turnaj po španělském Rozhodnutí

ECHO ME U20 Dva historické roky pro český mužský basketbal do 20 let. Loni šesté a letos jen o příčku horší místo na mistrovství Evropy. A v obou případech u toho byl nymburský křídelník Matěj Svoboda. Před rokem byl jako benjamínek řadovým členem družstva, letos už naplno zářil a stal se hvězdou nejen českého týmu, ale celého turnaje.

celý článek
„Kdo ovlivnil můj odchod do NBA“

PRVNÍ KONTAKT T.S. S MÉDII VE WASHINGTONU Už 8. srpna se chystá do USA na začátek plnění své mise v NBA Tomáš Satoranský. I to byla jedna z informací, kterou prozradil washingtonským médiím v prvním konferenčním rozhovoru. Druhý srpnový týden by se už měl setkat i s dalšími nováčky z týmu a řešit bude i své bydlení.

celý článek
Satoranského akční kemp na Folimance

Ještě než odletí za moře ke své první sezoně v NBA, podělí se Tomáš Satoranský o své basketbalové zkušenosti a dovednosti s dětmi. Rozhodl se totiž uspořádat basketbalový kemp, který se bude konat od 27. do 29. srpna v Praze na Folimance.

celý článek
"Šimon the Dream". A lvi jsou sedmí!

LVI U20 SEDMÍ V EVROPĚ S OHLASY KOUČE CZUDKA  V ohromné drama se proměnila původně jednoznačně vypadající koncovka duelu o 7. místo na mistrovství Evropy basketbalistů do 20 let. Český tým ještě 21 vteřin před závěrečnou sirénou vedl 104-94, ale v posledním útoku 1,7 vteřiny do konce ukrajinský soupeř měl ještě pokus z půlky hřiště na vítězství. Přetěžkou střelu však neproměnil, a tak český národní tým oslavil výhru 105-103 a tím i výborné sedmé místo na turnaji. Kouč Petr Czudek tak zdařile navázal na šestou příčku v této kategorii z loňského roku. Český úspěch vyniká o to víc, že hluboko v poli poražených skončily takové celky jako Francie nebo Srbsko.
 

celý článek
Kometa Roub! A další čtvrtfinále lvů U20!

OSMIFINÁLE LVŮ NA ME U20 Z hlubokého stínu lídra týmu Matěje Svobody vystoupil nečekaný hrdina. Centr Martin Roub zatím na šampionátu dvacetiletých nebyl mnoho vidět. A při skromné minutáži ani nemohl. Až po zranění forwarda Sehnala dostal zelenou. Ovšem paradoxně ne ke hře ve vymezeném území, kde za celý osmifinálový zápas nebyl spatřen snad ani jednou. Roub si totiž našel místo v pravém rohu útočné poloviny, odkud začal nelítostně kropit slovinský koš, a když si na něj dal soupeř pozor tam, posunul se do úhlu 45 stupňů. A obruč nepřestal kropit až do konce. Jeho 5 trojek z 9 pokusů, celkem 19 bodů a také rychlé a šikovné ruce v obraně, kde sbíral volné míče i slovinské pasy skrz vymezené území, byly vedle opět skvělého Svobody (26) klíčem k postupu do druhého čtvrtfinále lvů U20 za poslední dva roky!

celý článek
Opět „Ray“ Svoboda. Obrat z minus 19!

DRUHÝ DUEL LVŮ NA ME U20 Svoboda za 3! Svoboda za 3! Svoboda za 3! Top skórer českého týmu na ME U20 Matěj Svoboda zkoncentroval všechny své tři trojky do stěžejního závěrečného úseku zápasu se Švédskem. Jeho 9 bodů za pouhých 80 vteřin poslalo lvy do vedení 62-53 a 2:40 do konce jim dalo klíčový náskok. Křídelník Nymburka s čítankovým vypouštením střel ala Ray Allen se v utkání dlouho držel zpátky, ale v posledních 5 minutách udeřil opět jako král – 12 body z posledních 19 svého týmu a také ze svých 22. S průměrem 25 bodů je aktuálně druhým střelcem celého šampionátu!

celý článek
Hvězdná druhá půle a Češi setnuli Italy!

PRVNÍ DUEL LVŮ U20 NA ME Rozehrávač Rostislav Dragoun se ocitl pod dekou, která se nedala jen tak sejmout. Každý míč mu v rukou hořel a jeho 5 ztrát za první čtvrtinu by sebralo poslední špetku sebevědomí i mnoha velkým hráčům. Italský tlak na míč byl v úvodním dějství enormní a lvy na startu helsinského mistrovství Evropy dvacetiletých srážela nervozita i bázlivost…

celý článek
Tomáš o trápení. Kouč o Kasparovovi

ECHO SEMIFINÁLE O RIO S DUEM SATORANSKÝ – GINZBURG Tomáš Satoranský si tak jako obvykle v reprezentaci sáhl až na fyzické dno. Po 36 minutách s Lotyši a 28 s Japonci si v semifinále olympijské kvalifikace s domácími Srby, kdy se na něm točilo několik obránců, a další čekali jako pojistka pod košem, odkroutil dokonce 37 minut!

celý článek
Dali vše, co měli, ale snění skončilo

ECHO ČESKÉHO SEMIFINÁLE O RIO Zázrak se nestal, přesto český tým dával favorizovaným Srbům po nějméně 28 minut, po nichž stále ztrácel jen 9 bodů, velký boj. Semifnále olympijského kvalifikačního turnaje však v hučící bělehradské Kombank aréně nakonec prohrál 96-72 a s turnajem se tak loučí. Srbové si to v sobotu večer rozdají o postup do Ria s Portorikem, jejž už porazili v úvodním utkání skupiny.

celý článek
◄◄ 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ►►
archiv (5460)