Japonce zničila Palyzova opakovačka!

Z BĚLEHRADU ECHO ZÁPASU S JAPONCI Na své prvné velké reprezentační akci vystoupil ze stínu hvězd a v pravý čas nasypal do japonského koše nůši trojek, jichž bylo do nekonečné zónové obrany soupeře třeba jako vzduchu k dýchání. Lukáš Palyza se zpoza oblouku trefil hned šestkrát, už po třech čtvrtinách měl na kontě 19 bodů a jeho celkových 22 znamená nejen No.1 zápis reprezentační kariéry, ale také klíčový příspěvek v postupové bitvě olympijské kvalifikace. Český tým po zdolání Japonců 87-71 čeká velké páteční semifinále se Srby (od 21 hodin).  

celý článek
Lvi padli na trestné linii

Z BĚLEHRADU O DUELU S LOTYŠI, AKTUALIZOVÁNO Pravdu měli ti z reprezentantů, kteří už dlouho dopředu varovali před předčasným pasováním českého týmu do finále olympijské kvalifikace. Papírové předpoklady totiž často neznamenají nic a první zápas ve skupině celé Česko vytrhl z finálového snění. Po porážce 59-71 s pouhými 39 body za posledních 30 minut se lvi musí za necelých 24 hodin sebrat, aby ve středu večer přemohli Japonce a vynutili si semifinále proti (téměř jistě) domácím Srbům. Lotyše naopak čeká schůdnější cesta do finále přes Portoriko. I když…. skutečně jen papírově schůdnější.

celý článek
BB o Hack-a-Veselý i své větší popularitě

Z BĚLEHRADU S BOGDANEM BOGDANOVIČEM A KOUČEM DJORDJEVIČEM Hovor o potenciálním finále olympijské kvalifikace mezi Čechy a Srby kabinou Fenerbahce rezonoval už dlouho před koncem sezony. „Mluvili jsme o tom s Honzou hodně. Rád bych proti němu nastoupil, ale předtím ještě musíme vyhrát několik zápasů,“ poukázal srbský forward Bogdan Bogdanovič i na slova kouče Djordjeviče, který tým varoval, že stejně jako na aktuálním ME ve fotbale i v olympijské kvalifikaci může dojít k překvapením, protože všichni přijeli se stejným cílem – postoupit do Ria.

celý článek
Co čekat s obr Lotyši a trysko Japonci?

Z BĚLEHRADU SE LVÍM TÝMEM O SOUPEŘÍCH  Poprvé se všichni pohromadě sešli až v úterý před přípravným duelem s Tuniskem. A už za dalších sedm dní jim to začne naostro. Boj vlajky s modrým klínem o první průnik pod pět kruhů na nebojkotovanou olympiádu, tedy od Montrealu ´76. V prvním souboji ve skupině olympijské kvalifikace čeká v průměru 29leté a 201 vysoké Čechy až nečekaně vysoký tým 25letých a rovně dvoumetrových Lotyšů. Tenhle mač odpálí v úterý úderem 21. hodiny (vysílá ČT Sport).

celý článek
Nervozita Srbů a Vlade v euforii

Z BĚLEHRADU O ZÁPASE MOŽNÝCH SOUPEŘŮ LVŮ Osmnáct minut kladli Portoričané favoritovi značný odpor a necelých 14 tisíc srbských fanoušků v Kombank aréně o sobě nedávalo příliš hlasitě vědět. Jen sem tam zaznělo nějaké sborové vzdychnutí při lepší akci anebo naopak při zabité tutovce. Většina diváků ale v duelu olympijské kvalifikace vypadala překvapeně z toho, že se domácím hrdinům nedaří soupeře zlomit…
 

celý článek
Na rozhodnutí jsem měl jen pár hodin!

Z BĚLEHRADU O ODCHODU DO NBA S TOMÁŠEM SATORANSKÝM Pouhých pár hodin měl podle svých slov na rozhodnutí, zda kývne na čerstvou nabídku Washington Wizards, Tomáš Satoranský. A i když ještě nemá v ruce žádný papír, a jednání vedoucí k podpisu smlouvy ještě pár dní potrvají po skončení olympijské kvalifikace, jeví se jako vysoce pravděpodobné, že od nové sezony už bude zařezávat v NBA, jež je splněním jeho největšího snu.

celý článek
Představte si, kdyby tu byl i Porzingis!

Z BĚLEHRADU O LVECH S JANISEM STRELNIEKSEM Několikrát to odmítl. V úterý od 21 hodin v Bělehradě nepůjde o odvetu za výprask z posledního zápasu loňského Eurobasketu. „Češi nás v tom zápas zrušili a my se musíme snažit něco změnit, ale odplatu na mysli mít nesmíme. To by nebylo dobré. Pak na to moc myslíte a snažíte se dělat věci na sílu,“ vyjádřil se lotyšský rozehrávač Janis Strelnieks rezolutně na téma vendety za 27bodovou porážku od Čechů v utkání o 7. místo na loňském mistrovství Evropy.

celý článek
Volal jsem Xavimu. Bylo mi to hrozně líto

Z BĚLEHRADU S TOMÁŠEM SATORANSKÝM Je znát, že Tomáš Satoranský má přehled. A řeč teď není o hře, ale o trenérech v top patře evropského basketbalu, u kterých má podle všeho už sám nemalý respekt. Svému ex-kouči Xavimu Pascualovi mohl klidně zatelefonovat, zná i přednosti jeho potenciálních nástupců, ví o jejich dřívějším zázemí. V následujícím rozhovoru bude právě o tomhle v detailech mluvit.
 

celý článek
Žádné vykoupení! Trenér má pro mě úkol

Z BĚLEHRADU S LUKÁŠEM PALYZOU Satisfakce za minutý Eurobasket? Vykoupení? Nebo jiný patos? Ne, s tím na Lukáše Palyzu při olympijské kvalifikaci nechoďte. Ač po loňském „last minute“ počeštění Blakea Schilba přišel o historický turnaj zřejmě jen těsně, pro křídelního snajpra už je to dávno minulostí.

celý článek
O věštbě ženy a zápase do historie

Z BĚLEHRADU S BLAKEM SCHILBEM Když po prvním tréninku národního týmu v Bělehradě dokončil střečink, musel ze své torny vyjmout jeden dechberoucí zážitek, který si v kotli obrovské Kombank arény užil 17. října 2013. Jeho Crvena Zvezda tehdy v kulise 19 tisíc fanoušků nastoupila proti úřadujícímu eurocupovému šampionovi z Kubáně. „Pro Zvezdu to byl první zápas v Euroligze po 13 letech a bylo to něco neskutečného. Šlo o jednu z největších návštěv, před kterou jsem kdy hrál,“ rozhlédne se po hledišti, jež i zcela prázdné nabízí impozantní pohled.

celý článek
◄◄ 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ►►
archiv (5460)