Loučení kouče Barcelony Luboše Bartoně

INTERVIEW S LUBOŠEM BARTONĚM Po boku se svým největším fanouškem - tátou - se těsně před generálkou lvů na olympijskou kvalifikaci vznášel na vlně hromového potlesku zaplněného hlediště pražské Královky. Na národní scéně to byly pro něj ovace derniérové – Luboši Bartoňovi, který s reprezentací oficiálně skončil loni po svém čtvrtém ME, ve čtvrtek večer děkovala za téměř dvě dekády věrných služeb Česká basketbalová federace. Rodák z České Lípy na tento den bude mít i jednu hmotnou vzpomínku, jíž jsou hodinky se speciálním gravírováním LB #11. Hold bývalému spoluhráči vzdali i současní reprezentanti, kteří k představování nastoupili všichni oděni do bílých triček se jmenovkou Bartoň a číslem 11.

celý článek
Co řekl kouč muži na hraně Pumprlovi?

INTERVIEW S PAVLEM PUMPRLOU V generálce na olympijskou kvalifikaci proti Mexičanům nečekaně nastoupil rovnou do základu. Ani ne 24 hodin poté, co musel kvůli bolestivému „koňaru“ odstoupit z neveřejného zápasu s Tuniskem. On ale hned v úvodu zahrál zády do soupeře pod košem a z lehkého odskoku proměnil. Pak sice jeho trojka minula zařízení a letec Veselý se marně natahoval po jeho alley-oop pasu mířícím až do vršku desky, přesto když po 7 minutách střídal, on i kouč Ginzburg se usmívali. Dalo se tušit, že i po více než měsíci mimo hru i jakýkoli pohyb je zpět. A to tak, že bude schopen odehrát i olympijskou kvalifikaci, jež startuje už v úterý.

celý článek
Ginzburg o důvodech finální nominace

O FINÁLNÍ NOMINACI PRO OLYMPIJSKOU KVALIFIKACI Po generálce na olympijský kvalifikační turnaj v Bělehradě, ve které lvi na pražské Královce rozdrtili vicemistra Střední Ameriky Mexiko 82-53, kouč Ronen Ginzburg vyřadil ze sestavy poslední tři hráče. Těmi jsou shooting guardi David Jelínek s Tomášem Kyzlinkem a nakonec i power forward Martin Peterka. Ve finální nominaci jsou tak rozehrávači Tomáš Satoranský, Jiří Welsch, Jakub Šiřina, křídla Vojtěch Hruban, Martin Kříž, Lukáš Palyza, Pavel Pumprla a Blake Schilb, který bude zaskakovat i na podkošové pozici 4, a jako podkošoví muži Jan Veselý, Petr Benda, Patrik Auda a Pavel Houška. 

celý článek
Hvězda talk show, co jede bez přípravy

VIDEOECHO BASKETBALISTKY ROKU Z pódia oslňovala jako hvězda stříbrného plátna, která si do hlavního města odskočila před karlovarským filmovým festivalem, který začíná už v pátek. V parádních bílých šatech, s náhrdelníkem a ve zlatých páskových střevících aspirovala na „Jessicu Albu českého basketbalu“. A jako taková z jeviště pražského Hotelu Internacionál nemohla odcházet s prázdnou. I stalo se – Kateřina Elhotová převzala svou první trofej pro českou Basketbalistku roku. A proměnila tak v triumf hned svou premiérovou účast na medailových pozicích.

celý článek
Jan bez můr, Blake dobře, Tomáš to čekal

VIDEOECHO BASKETBALISTY ROKU Ještě než otázka dozněla, už ji zarazil. Tušil totiž, že směřuje k finále Euroligy a jeho trestné bilanci 10/1. Jak se ale zdá, Jan Veselý ji dávno hodil za hlavu. „Nevyšlo to, ale ze sna mě to nebudí. Fakt ne,“ dvakrát zdůrazní i na adresu těsně ztracené bitvy s CSKA centr, který v letošní sezoně turecké ligy měl šestky na 68 procentech (161/109) a třeba v národní přípravě s Tuniskem proměnil suverénně všechny tři pokusy. „Do kvalifikace o Rio půjdu s čistou hlavou,“ ubezpečí ještě 211 vysoký chlap, který se po tříletém kralování Tomáše Satoranského stal zaslouženě českým Basketbalistou roku 2016.

celý článek
O sestavě, svatbě, kempu Mavs a nadějích

ZPOVĚDI Z TÁBORA LVŮ Kouč Ronen Ginzburg o zaplňování posledních volných míst v sestavě pro olympijskou kvalifikaci v Bělehradě, zápase s Tuniskem a českých potížích. Blake Schilb o dobytí titulu v Eurocupu, běsnění fanoušků Galatasaraye v tureckém semifinále s Fenerbahce, smrti bratra a své budoucnosti. David Jelínek o průběhu minikempu Dallas Mavericks a svých letních vyhlídkách. Tomáš Kyzlink o tom, jak svou nekompromisní palbou s Chorvaty překvapil i leckoho v Itálii. Lukáš Palyza o složitém plánování svatby i panu superstřelci Belinellim. A Pavel Pumprla o svém návratu po více než měsíci mimo basket a své šanci na Bělehrad. To je pestrá nabídka následujících řádků, v nichž uvedení muži budou vyprávět o různých zážitcích z minulých dní, týdnů a měsíců.

celý článek
Objev detektivní kanceláře Dygrýn & Co.

VIDEOHOVOR S ONDŘEJEM DYGRÝNEM Byť doma tohle léto vládnou Bo!!!, z mezinárodního pohledu je českou jedničkou ve hře 3x3 skvadra Streetsportline. Ta se v reprezentačním triku čerstvě kvalifikovala na zářijové mistrovství Evropy a třeba pár týdnů nazpátek ovládla i velký mezinárodní turnaj v dánském Odense, což jí vyneslo i postup na pražský podnik FIBA World Tour. A podle slov šéfa týmu to byla šichta nesmírných rozměrů.

celý článek
Ta druhá Elhotová…opět ve světle ramp

EXKLUZIV S KAROLÍNOU ELHOTOVOU Byla to její hvězdná sekvence v posledním zápase reprezentačního léta. Nejdřív trojka z pravé strany, vzápětí další, tentokrát z levého rohu. Svou 9bodovou erupci završila už za chvíli elegantním vnikem a košem s faulem. Vypadala při tom, jako by tak hrála už roky. Stále se svým neutrálním výrazem ve tváři prosté emocí. Stejně jako když triumfovala ve trojkařské show při pár měsíců staré All-Star Game Kooperativa NBL. Tahle nenápadná křídelnice v letošním zvláštním létě bez vrcholné akce přesně naplnila slova o šanci chycené za pačesy. A vlastně není divu, že i reprezentační kouč z nově příchozích právě ji označil za nejvýraznější hráčku. Tu, co byla dosud v hlubokém stínu slavnější sestry. Tu druhou Elhotovou. Karolínu.

celý článek
Pražské zápasy lvů i show na náměstí!

27.6. OLYMPIJSKÁ HOREČKA Národní tým mužů se v posledních dnech nezastaví. Příprava na olympijskou kvalifikaci finišuje a kolotoč tréninků, zápasů i doprovodných akcí nabírá na obrátkách. Tým trenéra Ginzburga se navíc teprve v úterý sejde v kompletním složení a to ho ještě tentýž večer čeká zápas s Tuniskem a už dopoledne i jedna velká akce pro fanoušky.

celý článek
S Japonskem promluvila opakovačka K.E.

ZÁVĚR LETNÍ PŘÍPRAVY LVIC Dlouho to vypadalo, že české basketbalistky v kralupské odvetě s olympijskými účastnicemi z Japonska srazí rozdíl z prvního duelu více než dvojnásobně, soupeř však ve své nekompromisní brejkové hře nepolevil ani v závěrečném dějství a 29 body tu stanovil konečné skore 72-90 ve svůj prospěch. Ze lvic nejvíc zazářila Karolína Elhotová, která skvělým finišem zazátkovala přípravné léto reprezentační zálohy 19 body s dokonalými trojkami 4/4.

celý článek
◄◄ 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ►►
archiv (5460)