Startuje 3x3 Tour s motivací pro Čechy

CHANCE 3X3 TOUR Už tuto sobotu (14. května) se po roce opět zvedá opona nejvyšší české soutěže v trojkovém basketbalu Chance 3x3 Tour. Tradiční seriál bude letos tvořit pět kvalifikačních a jeden finálový turnaj, který se už potřetí za sebou bude konat v atraktivním prostředí pražského Náměstí Republiky.

celý článek
Kdo může nahradit kometu ACB Balvína?

POD POVRCHEM PRVNÍ NOMINACE LVŮ 5.5. Letos je to už nekonečných 40 let od poslední (nebojkotované) olympiády, na níž se představili čeští basketbalisté. Od unikátní šance je napodobit stojí jejich nástupci čtyři úspěšné červencové zápasy na kvalifikačním turnaji v Bělehradě. Reprezentační kouč Ronen Ginzburg dnes odhalil 24 jmen, jež zařadil do úvodní nominace. I když v ní nadále figuruje, už předem se omluvil centr Sevilly Ondřej Balvín, který se chce soustředit na další individuální rozvoj a otestovat své šance i v Letní lize NBA. Vedení národního týmu však o jeho služby nadále stojí a jeho situaci bude nadále monitorovat.

celý článek
Hit VTB ligy: Jak kouč vytočil kouče

ECHO ČTVRTFINÁLE 3 VTB LIGY Ani fantastická trojková bilance 24/16 tentokrát nezmohla nic. CSKA nastoupil v Nymburce na domácí tým zostra od prvních minut, bez zraněného dynamického dribléra Sant-Roose museli Středočeši opět víc využívat i své malé guardy, a právě na to favorit čekal. Dokud zahajovací vyšší sestava s velmi aktivním Křížem sbírala v úvodu útočné doskoky a trefovala se z dálky, tým se držel ve vedení. Okamžikem snížení pětice ale Moskvané nemilosrdně napadali pod košem menšího Randlea a zbytek pak dokonaly brejky po nymburských ztrátách, jež nejvíc plynuly z chybných výhozů po nájezdu do vymezeného území.

celý článek
Top vatař mimo NBA: Proč jsem odešel

EXKLUZIVNĚ S ALEXEJEM ŠVEDEM „Uuuh, to jsem vůbec nevěděl,“ obdivně si odfoukl po nedávném utkání s Chimki nymburský guard Chasson Randle, když se dozvěděl, že před chvílí hrál proti aktuálně nejlépe placenému chlapíkovi mimo svět NBA. Aspoň tak se loni v létě o Alexeji Švedovi všude psalo, když stvrdil tříletý kontrakt s Chimki Moskva, což je po CSKA druhý nejmovitější ruský klub s letošním rozpočtem ve výši 574 milionů korun.

celý článek
Dějinný Kříž o šému CSKA a Milošova válce

INTERVIEW S MARTINEM KŘÍŽEM Když mu bylo 15, potkal se v Americe s Michaelem Jordanem. Po osmi letech přišel další pamětihodný moment – dvě sezony získávání zkušeností ve VTB lize završil v historicky prvním nymburském play-off velkolepým způsobem na palubovce z nejnedobytnějších. Na té, kde je doma nejbohatší klub starého kontinentu CSKA Moskva. I když už v této sezoně Martin Kříž zažil několik výrazných zápasů, dvojici čtvrtfinálových bitev s účastníkem Final-4 Euroligy nemohly přebít ani náhodou. Na úvod forward Nymburka zaznamenal 5 bodů s 6 doskoky a 3 asistencemi a na prvního máje přišla exploze – první double-double v soutěži za 10 bodů a 10 doskoků, největší minutáž z týmu (30:17) a především +1 bod při pobytu ve hře. To už si při porážce o pouhých 7 bodů zaslouží smeknutí klobouku.

celý článek
70. narozeniny jediného eurotitulu

Datum 4. května se navždy zapsalo zlatým písmem do historie československého a českého basketbalu. Musíme své pohledy ovšem nasměrovat 70 roků zpátky proti proudu času. Parta neohrožených Čechoslováků krátce po skončení 2. světové války získala v roce 1946 pro československý basketbal zatím jediný titul mistrů Evropy.

celý článek
Koncertu Kříže & Co. chybí už jen detaily

ČTVRTFINÁLE VTB LIGY - ZÁPAS 2 Nymburk dál ohromuje VTB ligu a především nejbohatší klub kontinentu CSKA. Ve druhém utkání čtvrtfinále „východní soutěže“ udržel nespoutatelný útok Moskvanů v jejich stánku na pouhých 79 bodech, a nebýt 11 ztrát ve druhé půli a především 6 v posledních 9 minutách, z nichž rozhodně ne všechny byly vynucené tlakem domácí obrany, býval by dosáhl na mnohem větší drama, než naznačuje konečné skore 79-72. CSKA po výhře ve druhém utkání vede 2-0 a ve středu bude v Nymburce útočit už na ukončení série. Velmi pravděpodobně napěchovaná hala na břehu Labe však bude doufat v zázrak opačného charakteru. 

celý článek
Výkon roku! 19 útočných doskoků na CSKA

PLAY-OFF VTB LIGY Nymburk v této sezoně odehrál 4 velké zápasy s absolutní špičkou Evropy, které snesou ta nejpřísnější měřítka kvality. Kubáň na úsvitu VTB ligy dokázal doma složit, Vojtěch Hruban pak propásl šanci na domácí pokoření Kazaně z poslední střely a Chimki v Nymburce odvrátilo porážku až fenomenální střeleckou show dua Rice – Šved. To největší představení sezony si však Polabané nechali až na závěr sezony – na palubovku top boháčů kontinentu CSKA Moskva.

celý článek
Pecháček o draftu, NBA a kempu v LA

UDÁLOST Power forward polského Koszalinu Adam Pecháček se rozhodl poprvé zaútočit na planetu NBA. Přihlásil se do letošního draftu, kde chce 23. června otestovat své šance. „Dohodli jsme na tom s agentem. Chci vyzkoušet něco nového, získat další zkušenost a třeba si otevřít možnosti na další sezonu. Chtěl bych zjistit, jak to funguje v Americe. Sice jsem tam už jednou byl, ale neměl jsem možnost trénovat. Jsou to nové věci. Není ale stoprocentní, že když jsem se zapsal do draftu, tak čekám, že si mě musí nějaký tým z NBA vybrat. Počkám, co bude na obzoru, a co bude dál,“ předestírá 21letý hráč.

celý článek
8 kulí jako v Nymburce! Za 4:44

REKORD VTB LIGY Na prknech nymburské haly už se za poslední dekádu a půl objevilo nejedno hvězdné evropské či americké jméno. Přesto střeleckou show, jakou rozpoutali v čase 33:43 až 38:27 v duelu VTB ligy super snajpři moskevského Chimki Tyrese Rice a Alexej Šved s jednou dopomocí Petteriho Koponena, dosud u Labe neměla obdoby! Za ony 4 minuty a 44 vteřin americko-rusko-finské komando vysázelo nebývalých 8 trojek v řadě bez jediné minuté a i přes statečný odpor domácích otočilo velkou bitvu na 90-94 pro hosty.

celý článek
◄◄ 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ►►
archiv (5460)