Obrat Varů, Lvice v dramatu dobyly Prahu

ECHO 17. KOLA ŽBL Latinka Dušanič se ve druhém ligovém duelu od přestupu z Ostravy do Žabin poděkovala bývalému týmu 24 body. Lenka Šoukalová ze Žabin si zapsala 14 body kariérní maximum. Drama na pražské Královce nakonec uchvátily Lvice z Hradce a ve čtyřech dohrávající Slovanka v závěrečné části neudržela vedení s Vary vedenými 24bodovou Reisingerovou. To jsou některé z hlavních událostí 17. dějství ŽBL.

celý článek
Kateřina po OH, Slavia na pouti za světlem

PREVIEW 17. KOLA ŽBL Nejsledovanějším celkem sedmnáctého kola Bonver Ženské basketbalové ligy bude BLK Slavia Praha. Tým, který odešel za prvních dvanáct startů poražený jen třikrát, si další tři prohry připsal v následujících třech utkáních. Proti druhému týmu tabulky DSK Basketball Nymburk ho čeká úkol polepšit si minimálně po herní stránce.

celý článek
Český král: Kvalifikaci doma potřebujeme!

18.1. Basketbalová reprezentace mužů má jako jediný český tým stále šanci stát se aktivní součástí olympijských her v Riu. Do Brazílie ale vede velmi trnitá cesta, která neodpouští zaváhání. Vysněné místo pod pěti kruhy přinese pouze vítězství v kvalifikačním turnaji. Jeden z nich by mohla hostit i Praha a dvě současná největší česká esa se shodují, že by se ráda představila domácímu publiku.

celý článek
Chance blízko, Bartoňová ve Slavii!

SUMMARY 16. KOLA A DOHRY 5. KOLA ŽBL Ještě po 30 minutách vedoucí Chance přebitá trojkobitím VŠ, Karlovy Vary sestřelené Hradcem, Slavia i s novým trenérem René Štěpánkem a novou playmakerkou Kateřinou Bartoňovou pokořena doma Trutnovem, Nymburk po návratu z tureckých hodů opanoval i palubovku Valosunu, šampionky z USK dominovaly na Žabinách a Slovanka si i v okleštěném složení poradila s Ostravou. To jsou hlavní zprávy z víkendového 16. kola a dohrávky 5. kola v Bonver ŽBL.

celý článek
Elhotová do TOP 50. Padne DSK v Brně?

PREVIEW 16. KOLA ŽBL Někdejší napjatě očekávaný souboj BK Žabiny Brno versus ZVVZ USK Praha nabízí Bonver Ženská basketbalová liga v rámci dohrávky pátého kola. Oba celky se potkávají v sezoně poprvé a možná také naposledy. Ale třeba se jedná o předehru čtvrtfinále. Pražanky jsou totiž v tuzemsku suverénně první, zatímco Jihomoravanky momentálně v tabulce drží osmou pozici. Kromě duelu, který odhalí, jaký je nyní rozdíl mezi dvěma donedávna euroligovými celky, se o víkendu odehraje i pět utkání 16. kola.

celý článek
Nálož pro Nymburk, Valosun dobyl Karu

ECHO 15. KOLA BONVER ŽBL Až ve 14. zápase sezony Bonver ŽBL našly přemožitelky hráčky DSK Nymburk, jež doma padly o 49 bodů s obhájkyněmi trofeje. V pražském derby donesly tým VŠ k překvapení dvě dvacetibodové opory Záplatová se Sládkovou. Žabiny doma i díky tuctu bodů veteránky Horákové skolily Slovanku. Valosun zásluhou 48 bodů tria Sedláková, Vlková, Šujanová dobyl Trutnov. V dalším souboji si to rozdaly dvě mládežnické reprezentantky, z nichž nakonec individuálně i výsledkově uspěla pivotka Reisingerová. A Hradecké lvice horko těžko překonaly odpor SBŠ Ostrava. Takové byly hlavní události 15. kola nejvyšší soutěže žen.  

celý článek
Souboj neporažených. A Vlková na 6000

PREVIEW 15. KOLA ŽBL  Když se rok 2015 loučil, v Bonver Ženské basketbalové lize byly dva neporažené celky. Po prvním hracím víkendu roku 2016 zůstane s čistým štítem jenom jeden z nich, dojde totiž na první vzájemné utkání. DSK Basketball Nymburk se v šestnáctém kole střetne se superfavoritem ZVVZ USK Praha.

celý článek
Když už ani CSKA nemá klasického pivota…

POD POVRCHEM It´s a guards´ game. Je to hra guardů. Právě tuhle klíčovou větu vyřkl už po mistrovství Evropy 2009 tehdejší kouč Polska Muli Katzurin, když odkrýval své hlavní turnajové observace. Kam nový trend dospěl, mohli velmi plasticky sledovat fanoušci v zaplněném hledišti pražské Královky při vánočním hitu VTB ligy v podání obhájců trofeje CSKA Moskva. Jeho guardi De Colo, Higgins, Dmitrij Kulagin či Teodosič zápas rozhodli už na jeho úsvitu a to s nebývalou suverenitou. A to hlavní – do velké míry ze hry zády ke koši, jež už nějaký ten pátek není výhradní doménou dlouhých mužů.

celý článek
"Nevím, jestli by si Izrael vzal Čechy"

FIBA rozhodla. Eurobasket 2017 bude následovat ten letošní a základní skupiny budou rozděleny do čtyř pořadatelských zemí napříč starým kontinentem. A vlastně ještě o kousek dál. Evropská basketbalová špička se za dva roky sejde ve Finsku, Turecku, Rumunsku a - Izraeli.

celý článek
Fenomenální JR, Nymburk 13-0, Chance No.1

ECHO 14. KOLA ŽBL Magnet čtrnáctého dějství Bonver ŽBL vyvrcholil v poslední čtvrtině triumfem domácího Nymburka, který otevřel sezonu 13 výhrami v řadě, a před nejbližšími pronásledovali má už náskok 4 vítězství. Prvního úspěchu se na 13. pokus dočkala strakonická Chance, s debaklem odjely z Hradce Žabiny, s polovičním přídělem pak VŠ z Valosunu a fantastická Julia Reisingerová zařídila další senzaci svého týmu, který je už na sedmém místě tabulky.

celý článek
◄◄ 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ►►
archiv (5460)