Logo pro ME žen 2017 je na světě

15.4. UDÁLOST Co mají společného basketbalový míč, ženská ladnost a symboly České republiky? Všechny tyto aspekty se promítají v logu pro mistrovství Evropy žen 2017, které bude příští rok od 16. do 25. června hostit Praha a Hradec Králové. Logo mohli dnes při slavnostním představení vidět poprvé diváci při semifinále Final-4 Euroligy žen v Istanbulu, a to v poločase utkání mezi ZVVZ USK Praha a Jekatěrinburgem.

celý článek
Praha a Ostrava hostily 265 týmů!

DĚNÍ V REGIONECH Dvě mezinárodní mládežnické akce kolosálních proporcí hostily dvě české metropole během velikonočních svátků. V Praze to byl 19. ročník Easter Euro Basketu, v Ostravě už 21. vydání Easter Tournamentu.

celý článek
Strakonice chystají boj Jihu proti Severu!

DĚNÍ V REGIONECH Osmého dubna se ve Strakonicích pod koši uskuteční významný boj Severu proti Jihu. Velký zápas však nebudou hrát kantoři ani dospívající studenti, kdepak. Utkají se děti z prvních až čtvrtých tříd základních škol. Bude to pro ně vrchol sezony. Nadstavbové finále Školské ligy, do které je zapojeno kolem osmdesáti dětí ze všech čtyř základních škol ve městě. "Utkají se dvě a dvě školy ze dvou částí města," přiblížil akci dobře známý kouč Miroslav Vondřička.

celý článek
Za kulisami semifinále Bonver ŽBL

PREVIEW SEMIFINÁLE BONVER ŽBL Loni bylo obsazení semifinále Bonver Ženské basketbalové ligy novátorské. Poprvé se nedostalo na celek z Brna. Letos jsou série ZVVZ USK Praha versus Kara Trutnov a DSK Basketball Nymburk kontra Sokol ZVUS Hradec Králové reprízou těch rok starých. Ale něco málo se přece změnilo: na rozdíl od loňska je favoritem jednoho ze soubojů celek z Nymburka, který dokázal Hradec pokořit v tomto ročníku už třikrát.

celý článek
Jak favorité ŽBL dospěli do semifinále

ECHO ČTVRTFINÁLE BONVER ŽBL V nejvyšší soutěži žen je rozhodnuto o dvojicích pro semifinále. Obhájkyně trofeje z USK Praha narazí na Trutnov a Nymburk vyzve Hradec Králové. V nejkratším možném termínu, tedy po třech zápasech, ukončily čtvrtfinálové série hráčky USK, jež složily tým Karlových Varů, a také Nymburk, jenž si poradil s pražskými VŠ. O utkání déle si série protáhly Hradecké lvice se Slavií a Trutnov s brněnským Valosunem.

celý článek
Sní Češky o WNBA? A kam zasmečují?

28.3. VIDEOANKETA O WNBA A SMEČÍCH Český ženský basketbal v posledních dnech a týdnech zaznamenává dvě významné události. První je spojena s oznámením týmu obhájkyň trofeje v WNBA Minnesota Lynx. Ten na letošní sezonu angažoval českou reprezentační snajperku Kateřinu Elhotovou, jež se stane teprve sedmou Českou pod koši nejlepší ligy. Druhou událostí je další šance nejlepších střelkyň Bonver ŽBL popasovat se s top ostrostřelci Kooperativa NBL v trojkařské soutěži při All-Star. Tuhle možnost dnes v Ústí nad Labem dostanou Kateřina a Karolína Elhotovy z pražského USK, Alena Huňknová z Nymburka a Andrea Ovsíková z Trutnova.

celý článek
Pamela v pravý čas! Slavia se zlobí

ECHO DRUHÝCH ČTVRTFINÁLE BONVER ŽBL USK a Nymburk ve vedení 2-0, Valosun sérii s Trutnovem srovnal, stejně jako Hradec se Slavií. Bylo kolem toho při dvou těsných výsledcích i nemálo emocí, kouč Slavie Štěpánek si dokonce stěžoval na „uloupenou“ trojku. Takové byly druhé čtvrtfinálové bitvy v Bonver ŽBL.

celý článek
Třikrát domácí a překvapení v Hradci!

ECHO ČTVRTFINÁLE 1 BONVER ŽBL Tři očekávané výsledky a také jedno překvapení na účet Hradeckých lvic v domácím duelu se Slavií. To je hlavní událost prvních čtvrtfinálových bitev Bonver ŽBL.

celý článek
Čtvrtfinále ŽBL: 2 favorité, 2 dramata

PREVIEW ČTVRTFINÁLE A PLAY-OUT ŽBL Souboje o české mistrovské medaile jsou tady! Startuje čtvrtfinále play-off v Bonver Ženské basketbalové lize. Nejméně nervů je spojeno se sérií ZVVZ USK Praha - BA Karlovy Vary, v ní má celek z Prahy jasně navrch. A také DSK Basketball Nymburk by neměl VŠ Praha tři vítězství dovolit. To série Sokol ZVUS Hradec Králové versus BLK Slavia Praha a Kara Trutnov versus Valosun KP Brno jsou mnohem otevřenější.

celý článek
Play-off ŽBL bude poprvé bez Žabin!

ECHO 22. KOLA ŽBL Dobojováno jest! Alespoň v základní části Bonver ŽBL, jež o víkendu naplnila i své závěrečné kolo. Jasné jsou už tedy i čtvrtfinálové dvojice pro play-off: ZVVZ USK Praha (11-0) – BA Karlovy Vary (9-12), DSK Basketball Nymburk (20-1) – VŠ Praha (9-12), Sokol ZVUS Hradec Králové (16-5) – BLK Slavia Praha (10-11), Kara Trutnov (15-6) – Valosun KP Brno (14-7). Z uvedeného je jasné, že play-off se poprvé v dějinách ŽBL nebude týkat brněnských Žabin a že horší vzájemné zápasy s VŠ Praha nakonec odsunuly do nejtěžšího čtvrtfinále BA Karlovy Vary.

celý článek
◄◄ 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ►►
archiv (5460)