Záplatová: S dorostenci dost tvrdé bitvy

CESTA LVIC NA EUROBASKET 2017 Reprezentantky pozvané do B-týmu pokračují v náročné dvoutýdenní přípravě. Po dvou přípravných utkáních v Polsku se ke druhé polovině celoevropské reprezentační pauzy uchýlily do Klatov, kde nejen trénují, ale také měří síly s chlapeckými týmy.

celý článek
Final-4: Editin návrat na místo činu

PŘED HYUNDAI FINAL-4 Až nadejde neděle a její čas velké kávy a čokolády, bude to neklamné znamení, že se blíží zápas. Jeden z těch největších v klubové historii Valosunu KP Brno – semifinále pohárového Hyundai Final-4 (od 14:30) proti Hradeckým lvicím. S těmi má tým basketbalové vicemistryně světa Edity Šujanové v letošní sezoně těžce nevyřízené účty. Doma padl 68-81, venku 59-71. A atraktivní pohárové semifinále na prknech karlovarské Haly míčových sportů bude ideální platformou pro vendetu.

celý článek
Ani 1 Lvice s 10 body. Vary tlačí na Slavii

ECHO 19. KOLA ŽBL Nymburk nedovolil venku ani jedné Lvici dát 10 bodů a už s předstihem (tři kola před koncem) si zajistil konečné druhé místo po základní části Bonver ŽBL. Poražený Hradec nyní čeká souboj o třetí místo, na nějž si ještě brousí zuby Valosun i Trutnov. Brňanky o víkendu složily jen v šesti hrající strakonickou Chance U19, Kara si ve druhé půli poradila venku se Slovankou. Po porážce s USK už 6 zápasů čeká na výhru šestá Slavia (9-9), na niž jsou nyní těsně nalepeny sedmé Vary (9-10) i osmé Žabiny (8-10), jež čerstvě padly na VŠ (7-12) i s Horákovou v sestavě. A právě tým Ivana Beneše je už zřejmě jediný, který může reálně změnit aktuální osmičku pro play-off.

celý článek
Poslední šance na změnu čísla 2

PREVIEW 19. KOLA ŽBL Zabetonuje se DSK Basketball Nymburk na druhém místě v Bonver Ženské basketbalové lize? Duel na palubovce třetího Sokola ZVUS Hradec Králové o tom hodně napoví. Pokud vyhrají Středočešky, pomyslné stříbro po základní části si už zajistí. Východočeškám by výhra dodala alespoň teoretickou naději na zopakování loňského umístění a především sebevědomí pro případný souboj v play-off.

celý článek
MVP celé Euroligy? Takové ambice nemám

ECHO UDÁLOSTI EUROLIGY Poprvé za dvanáctileté období, kdy se uděluje v Eurolize ocenění MVP měsíce, se jeho držitelem stal Čech – Jan Veselý. Lídr Fenerbahce, jediného neporaženého týmu ve fázi TOP 16, byl hlavním tahounem mužstva při cestě za čtyřmi lednovými vítězstvími. V prvním měsíci nového roku zapisoval v průměru double-double – 14,5 bodu, 10,3 doskoku, 2,3 asistence a 2 bloky na zápas.

celý článek
Hruban: Rvu si vlasy! Welsch: Opět leden

ECHO BITVY VTB LIGY Vojtěch Hruban v zápase nepobyl přehnaně mnoho času, přesto měl po nekonečných desítkách vteřin napětí na ruce velkou slávu. Sudí se necelých 6 vteřin před koncem rozhodli zkontrolovat, kdo se jako poslední dotkl míče, když se Jiří Welsch pokoušel završit nymburský brejk na vítězství, ale soupeř jej o balon pod košem ještě stihl připravit. Když video vrátilo míč do držby Polabanů, naběhl si Hruban snadno pro výhoz, čtyři metry od koše se ještě stihl uvolnit a z lehkého záklonu vyslal střelu, již více než tisícihlavé hlediště očima mocně tlačilo do koše. Balon však jen neslavnostně narazil do přední obruče a fanoušci vydechli hlubokým zklamáním. Dosud jen dvakrát poražený favorit z Kazaně nakonec i v Česku vyvázl s vítězstvím (74-75), jež ale bylo víc než tvrdě vydřené.

celý článek
Žabiny stopnuly Julii! Derby pro Lvice

ECHO 18. KOLA ŽBL Na události bohaté 18. dějství má za sebou Bonver ŽBL. Hradec Králové ovládl derby s Trutnovem, Nymburk provedl demolici strakonické Chance a Valosun jej okopíroval v duelu se Slavií, jež tak s novým koučem i reprezentační rozehrávačkou Bartoňovou dál čeká na výhru. VŠ urvaly venkovní výhru nad Slovankou v prodloužení a varská pivotka poprvé v sezoně zůstala jednocifernou střelkyní. Stalo se na Žabinách, kde se naopak k sezonnímu maximu (13 bodů) vyhecovala legenda Hana Horáková.

celý článek
Nápověda před play-off ŽBL

PREVIEW 18. KOLA ŽBL Bonver Ženská basketbalová liga je soutěží s velkými rozdíly mezi jednotlivými týmy. Favorit je často jasný. Ale osmnácté kolo se vymyká. Z pětice zápasů zvou hned čtyři na papírově vyrovnané bitvy. Vždyť se utkávají třetí celek tabulky se čtvrtým, pátý se šestým, sedmý s osmým a devátý s desátým.

celý článek
Na Bělehrad! S noční můrou šéfa

OLYMPIJSKÁ HOREČKA Češi budou červencový kvalifikační turnaj o olympijské hry v Riu hrát v Bělehradě! Jejich soupeři ve skupině B budou Japonci a Lotyši. V áčku se objeví domácí Srbové, Angola a Portoriko. První dva z každé skupiny postupují do semifinále hraného křížem a jen vítěz turnaje pronikne až na olympiádu

celý článek
Lvi v Bělehradě nebo Manile?

26.1. OLYMPIJSKÁ HOREČKA Bělehrad, nebo Manila. Takové jsou možnosti cílových destinací pro českou mužskou reprezentaci před losem olympijských kvalifikačních turnajů. Ten je na programu dnes a vy jej můžete sledovat na YouTube kanálu FIBA od 18:30. Lvi podle nastavených procedur patří do koše 2, z nějž se spolu s košem 1 budou rekrutovat první celky do všech šesti základních skupin tří kvalifikačních turnajů (po 6 týmech), jež od 4 do 10. července uspořádají italský Turín, srbský Bělehrad a filipínská Manila.

celý článek
◄◄ 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 ►►
archiv (5460)