Bude play-off bez Žabin? Rozhodne i derby

PREVIEW 22. KOLA ŽBL  Závěr základní části Bonver Ženské basketbalové ligy je tady! Dvaadvacáté kolo určí konečnou podobu čtvrtfinále i čtvrtý tým do play-out. Za nejkratší konec nyní táhnou hráčky Žabin Brno. Jsou deváté se ztrátou jedné výhry na VŠ Praha a BA Karlovy Vary. A tak hrozí, že se klub ze Žabovřesk, který psal historii českého ženského basketbalu, poprvé nepodívá ani do play-off.

celý článek
Rozmrzelé Vary a VŠ cílící na 7. post

ECHO 21. KOLA ŽBL Po předposledním dějství Bonver ŽBL se ještě více zdramatizovala situace v boji o poslední místenky pro play-off. VŠ Praha ve svém závěrečném utkání základní části nejenže doma porazily BA Karlovy Vary, s nimiž se bijí o nejlepší osmičku a vyhnutí se USK ve čtvrtfinále, ale ještě na svou stranu o dva bodíky překlopily vzájemné skore. S aktuální bilancí 9-12 jsou sice osmé, ale sedmé Vary (9-11) čeká v posledním utkání duel v Trutnově. Ve hře o play-off jsou stále ještě Žabiny (8-12), které na závěr narazí doma na Valosun.

celý článek
Amerika, WNBA, ME doma a nová popularita

INTERVIEW SE 17LETOU TOP SKÓRERKOU ŽBL Její tým na domácí půdě skončil na nejméně oblíbeném čtvrtém místě, přesto 194 centimetrů vysoká pivotka Julia Reisingerová byla v kurzu. Rozdávala autogramy, fotografovala se a získávala první zkušenosti s popularitou. Ta už se projevila i na pražském gymnáziu, kde studuje, a kde si čím dál víc všímají slavné spolužačky, která jako by mimochodem vládne střeleckému pelotonu Bonver ŽBL s téměř 22 body na utkání. V pouhých 17 letech!     

celý článek
Nymburk uvidí pohár, Praha boj o play-off

PREVIEW 21. KOLA ŽBL Kdo s kým ve čtvrtfinále a komu zůstane černý Petr v podobě play-out? Do konce tohoto týdne bude v Bonver Ženské basketbalové lize rozhodnuto, hrají se poslední dvě kola základní části. V tom 21. dojde na souboj dvanáctého s prvním. Ale mnohem důležitější bude klání devátého se sedmým.

celý článek
S čím zadunkovala MVP Final-4 Jessica?

S MVP HYUNDAI FINAL-4 Konečně! Konečně jsem v životě něco vyhrála, mohla si oddychnout po finálovém duelu pohárového Hyundai Final-4 jeho americká MVP Jessica Kuster. „Zrovna jsem to holkám říkala – tohle je moje úplně první trofej v celé kariéře! Doteď jsem vždycky končila jen druhá – v Rumunsku, na univerzitě, na střední, prostě všude,“ prokládala těsně po karlovarském finále svou úlevnou větu náležitými důrazy. „Vždycky to bylo těsně a tohle už jsem si nemohla nechat uniknout. I proto jsem byla na konci pořádně vystrašená, když se na nás Hradec dotahoval už tak natěsno.“

celý článek
Jsme třetí v historii s Českým pohárem

Šampionem Českého poháru žen se poprvé v dějinách staly hráčky DSK Basketball Nymburk, které tak dalším vavřínem opentlily svou hvězdnou sezonu překonávaných očekávání. Ve finálové bitvě Hyundai Final-4 v Karlových Varech díky silné první půli (50-31) porazily Hradecké lvice (75-65) a pozvedly nad hlavu stříbrný pohár, jejž okamžitě naplnily oslavnou tekutinou. MVP turnaje byla vyhlášena křídelnice vítězného týmu Jessica Kuster, jež ve finále zapsala 13 bodů a 12 doskoků.

celý článek
Po obratu do finále Lvice! S Nymburkem

SEMIFINÁLE HYUNDAI FINAL-4 V prvním semifinále pohárového Hyundai Final-4 zdolaly Hradecké lvice po obratu ve druhé půli Valosun KP Brno 82-75 (Bura 19, Rosenbaumová a Křížová po 11, Zavázalová 10 – Vlková 22, Sanford 18+10 doskoků, Mrhálková 10), když rozhodný druhý poločas ovládly 42-28. V zápase si velmi pomohly 11 zisky, jež zhusta přicházely po zagresivnění obrany po změně stran.

celý článek
Bude-li titul, půjde kolonádou v plavkách

PŘED HYUNDAI FINAL-4 V sejfu má dvě stříbra z basketbalových mistrovství Evropy kadetek, sahala po bronzu na světovém šampionátu U17, patřila do All-Star velkých turnajů a je tahounkou náctiletých reprezentačních výběrů. I proto bylo už nějakou dobu horkým předmětem zájmu, na co budou její schopnosti stačit mezi dospělými. Realita ovšem předčila veškerá očekávání…
 

celý článek
Bartáková slibuje za titul půlmaraton!

PŘED HYUNDAI FINAL-4 Na svou sezonu snů mají možnost dát už v pondělí zlatou zátku basketbalistky Nymburka. V utkáních Bonver ŽBL podlehly pouze euroligovým šampionkám ze ZVVZ USK Praha, v Eurocupu dosáhly až na senzační čtvrtfinále a nyní jsou horkými favoritkami i pro Hyundai Final-4 Českého poháru, kde by případným titulem - ve druhé sezoně mezi českou elitou - rovněž zanesly do klubové kroniky nesmazatelný zápis.

celý článek
Ještě jeden kočár pro Lvici Kateřinu?

PŘED HYUNDAI FINAL-4 Ať už ženské pohárové Hyundai Final-4 vyhraje v pondělí kterýkoli z účastníků, bude to pro něj velká premiéra. A totéž by platilo i v případě věčně stříbrné Hradecké lvice Kateřiny Křížové, pro niž by dobytí poháru představovalo - vedle loňského ligového finále - zlatý hřeb předlouhé kariéry. 

celý článek
◄◄ 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ►►
archiv (5460)