USK na Nymburk už i s maminkou!

PREVIEW SEMIFINÁLE ŽBL Ženská basketbalová liga bude mít letos jiné finále než loni. To proto, že soupeři ZVVZ USK Praha a DSK Basketball Nymburk na sebe narazí už nyní, v semifinále. A tahle série už před svým začátkem odkryla jedno překvapení, neboť hned do prvního zápasu zasáhne i reprezentační křídelnice Kateřina Elhotová, pro niž to bude první oficiální duel této sezony od listopadového porodu syna Daniela. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Sokol ZVUS Hradec Králové a KP Brno, a to je slibný pár, z jehož soubojů by mohlo vzejít atraktivní drama.

celý článek
Třaskavá čtvrtfinále ŽBL startují!

PREVIEW ČTVRTFINÁLE ŽBL Boje o české medaile začínají. Ženská basketbalová liga rozjíždí čtvrtfinále play-off. Série na tři výhry jsou letos kromobyčejně zajímavě složené, vždyť dojde hned na dvě derby a další dílek do rodící se rivality mezi DSK Nymburk a BLK Slavia Praha.

celý článek
Co překvapilo v základní části ŽBL?

ZAJÍMAVOSTI ZÁKLADU ŽBL A HODNOCENÍ GUVERNÉRA Letošní základní část Ženské basketbalové ligy měla jako vždy jednoho neohroženého lídra – ZVVZ USK Praha, který tentokrát hrál celou základní část. Jeho převaha byla ještě výraznější než v minulé sezoně. Zápasy v průměru vyhrával o víc než 52 bodů (v minulé sezoně o 45,6). Obrana euroligového týmu nedostala ani 1000 bodů za 22 zápasů, což znamená průměr 45,4 bodu na jedno utkání.

celý článek
KP Brno slaví titul v CEWL!

ECHO FINAL 4 CEWL Druhé pohárové Final 4 a druhé finále pro KP Brno. To je letošní bilance brněnského celku, který ovšem ve finále CEWL proti Piešťanským čajkám dopadl mnohem lépe než na konci února v souboji s městským rivalem v prohraném finále ČP. Tentokrát už si odnesl trofej pro vítěze, navíc na domácí půdě!

celý článek
Final 4 v Brně další šancí pro KP

FINAL 4 CEWL Po dvou týdnech čeká Brno další vrchol sezony ženského basketbalu, neboť tuto sobotu a neděli přichází na hale Vodova čas Final 4 CEWL. Do závěrečného turnaje Středoevropské ligy, jíž se letos účastnila družstva z Česka, Slovenska, Německa, Rakouska a Chorvatska, se probojovaly Piešťanské čajky, Flying Foxes z Vídně, Eisvögell Freiburg a také domácí KP Brno.

celý článek
Série o Brno, o východ Čech, DSK na Slavii

ECHO POSLEDNÍHO KOLA ŽBL Všechny zápasy posledního 22. kola základní části ŽBL skončily podle papírových předpokladů, a proto se naplnily i očekávané dvojice pro čtvrtfinále play-off. V něm se utkají mistrovský ZVVZ USK Praha s osmou BA Karlovy Vary, druhý Hradec Králové ve velké derby sérii se sedmým Trutnovem, třetí KP Brno v repríze pohárového finále s šestým Handicapem a čtvrtý DSK Nymburk půjde na pátou Slavii. O vyrovnanosti horní šestky svědčí to, že celky na druhém až pátém místě se srovnaly do rozdílu dvou výher a týmy na druhém až šestém místě do čtyř výher.

celý článek
22. kolo rozhodne téměř o všem

PREVIEW 22. KOLA ŽBL Dvaadvacáté, tedy závěrečné, kolo základní části Ženské basketbalové ligy rozhodne o mnohém. Konkrétně o druhém, třetím, čtvrtém, pátém, šestém, sedmém, osmém, devátém, jedenáctém a dvanáctém místě. Pouze první pozice ZVVZ USK Praha a desátá příčka Slovanky MB jsou v konečné tabulce už jasně dány.

celý článek
O zklamání, motivaci a výkonech fanoušků

PO FINAL 4 S EVOU KOPECKOU Obrovské zklamání muselo zaplavit šatnu favorizovaného KP Brno po finále Českého poháru. A tvář i slova té, co z kabiny po porážce od domácího brněnského Handicapu vyšla jako poslední, to jasně dokumentovala. „Zklamání je to rozhodně veliké. Při neúčasti USK je pohár vlastně jedinou soutěží, která se tu dá vyhrát, a nás stálo hodně sil přejít přes Hradec Králové a v semifinále FINAL 4 pak i přes Slavii. Ve finále jsme to už nedotáhly do konce, což je pro nás smutné. Býval by to pro nás byl už dvanáctý vítězný zápas v řadě,“ posteskla si 20letá křídelnice Eva Kopecká, která jen tak mimochodem zmínila famózní vítěznou šňůru, souběžně pletenou už od 7. ledna v Českém poháru, ŽBL i CEWL.
 

celý článek
Z 1. ligy a kryokomory k životnímu zápasu

S MVP FINAL 4 JANOU HAUSKNECHTOVOU Když v pohárovém finále sázela trojku za trojkou, její hra, střelba i příjmení poutaly stále větší pozornost. Ale kdo to vlastně je, ta Jana Hausknechtová? Čtyřiadvacetiletá 180 vysoká guardka, podle udávané váhy lehká jako papír, až do konce sezony 2013/14 vydatně zahřívala lavičku Hradeckých lvic. V ročníku 2010/11 u jejího jména vyskočilo 114 minut odehraných v ŽBL, sezonu nato 168, pak 150. V sezoně 2013/14 neodehrála nic, za další rok pouhých 36 minut a v minulé sezoně se protloukala první ligou v dresu Tišnova s průměrem 11 bodů za 24 minut. Až letos dostala v brněnském Handicapu první větší příležitost na nejvyšší ligové scéně, kde má dosud u pasu průměr 7 bodů za 21 minut.

celý článek
Na Rosničce se zrodila hvězda. Jana. MVP

VELKÉ ECHO FINÁLE NILFISK FINAL 4 Vypadalo to, jako by hrál Panathinaikos proti Panathinaikosu. Tolik zelené se hemžilo v hledišti, takové decibely naplnily časoprostor haly Rosnička v unikátní pondělní večerní show. A její hlavní hvězdou se stala dívka, která se pro mnohé zjevila odnikud. A ono to tak skutečně bylo. Až do letoška v ŽBL několik sezon jen paběrkovala a najednou vyskočila na hlavní scénu, uprostřed nepopsatelného řevu, v němž svými trojkami a celkem 26 body zlomila pohárové finále. A navrch byla vyhlášena MVP Nilfisk FINAL 4.

celý článek
◄◄ 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ►►