Jako malý kluk na první cestě k moři

O VEČEŘI U PREZIDENTA S RONENEM GINZBURGEM Tým obhájců trofeje má za sebou zatím v nové sezoně Kooperativa NBL dva zápasy z 11, jež absolvuje v základní části. Ani v jednom však Nymburk nevedl izraelský kouč Ronen Ginzburg. V Prostějově chyběl kvůli nemoci. A v Jindřichově Hradci absentoval podruhé. Zrovna totiž debatoval na Pražském hradě s Milošem Zemanem a prezidentem své země Reuvenem Rivlinem - mimochodem zapáleným fotbalovým fanouškem, který má ke sportu také hodně blízko. A protože k takovým situacím dochází maximálně jednou za padesát let, nedala se Ginzburgova hradní večeře přejít jen tak.

celý článek
Legionářky složily Hradec. Vary drtí dál

ECHO 8. KOLA BONVER ŽBL Dosud stále neporažený Nymburk v Bonver ŽBL zapsal v 8. kole velký zářez, když doma pokořil i silný Hradec. Chance U19 utržila před svými fanoušky ohromný debakl od Valosunu, skvělou Vučurovič tažené Žabiny skolily pražské VŠ, Trutnov měl doma snadnou práci se Slovankou a už čtvrtou výhru žal stále lepší karlovarský celek. To byly v kostce hlavní momenty víkendového dějství.

celý článek
Pokuty, léčení, posily a parkování

PREVIEW 8. KOLA ŽBL V minulém týdnu se Bonver Ženská basketbalová liga nenudila. Valosun KP Brno i SBŠ Ostrava vstřebávaly debakly - hlavně pro Brňanky byl výsledek 65-110 na hřišti BLK Slavia Praha hodně bolestivý. Jinde se před osmým kolem řešily nebasketbalové potíže. Například v Hradci Králové. Hráčky Sokola ZVUS se vzpamatovávaly z třímetrového pádu jejich vlastního fanouška na obsazenou lavičku během utkání v Trutnově.

celý článek
Julia složila Žabiny! V 17 skórerkou No.3!

ECHO 7. KOLA BONVER ŽBL Za sedm zápasů už dovedla 17letá Julia Reisingerová BA Karlovy Vary ke třem výhrám, navíc nyní už jako třetí skórerka Bonver ŽBL s průměrem 20,7! To je hlavní událost sedmého dějství nejvyšší soutěže žen, v němž varský celek díky dalšímu super výkonu reprezentační pivotky doma zdolal Žabiny. Další velkou novinou bylo domácí vítězství oslabeného, ovšem Uhrovou už lídrovaného Trutnova v derby s Hradcem, v němž se na lavičku hostů zřítil z tribuny fanoušek. A třetí událostí je pak demolice Valosunu z rukou Slavie.

celý článek
Návrat Uhrové a premiéra katalánské hvězdy

PREVIEW 7. KOLA BONVER ŽBL Naposledy se v Bonver Ženské basketbalové lize objevila 1. dubna 2014, aby o pár měsíců později přešla do role hlavní trenérky Slovanky MB. Se sedmým kolem ročníku 2015/16 se však Michaela Uhrová vrací coby hráčka. Nastoupí tam, kde v nejvyšší soutěži debutovala. Obleče dres Kary Trutnov. O jednu z událostí basketbalového víkendu je tím pádem postaráno dopředu.

celý článek
Vučurovič za 31! Nymburk dobyl Slavii

V hitu šestého kola Bonver ŽBL nájezdnice z Nymburka ovládly palubovku Slavie v sudých čtvrtinách až ke konečnému vítězství o 11 bodů, když notně řádily zahraniční posily. Hradec si doma poradil s předposledními VŠ, stejně jako Slovanka s BA Karlovy Vary, a to i přes 25 bodů Julie Reisingerové. A Žabiny v domácím prostředí proti Ostravě tradičně táhla famózní Vučurovič.

celý článek
Nymburk lídrem a ex-Žabiny proti Žabinám

PREVIEW 6. KOLA ŽBL Tabulce vládne Nymburk. Známý obrázek z Kooperativa NBL. Na tyto pořádky si však zvyká i Bonver Ženská basketbalová liga. Hráčky DSK Basketball Nymburk mají i před šestým kolem na kontě jenom výhry a soupeře porážejí v průměru o více než 20 bodů. Ovšem hovořit lze maximálně o nymburské spoluvládě. Ani ZVVZ USK Praha v domácí soutěži prohru ještě nedopustil a - jak slibuje jeho čerstvý triumf v evropském Superpoháru - ani se na vyklízení čelních pozic nechystá.

celý článek
Trhák ŽBL dávají v Nymburce

7.10. PREVIEW 5. KOLA BONVER ŽBL Valosun KP Brno ve čtvrtém kole Bonver Ženské basketbalové ligy ubránit neporazitelnost nedokázal. V dějství pátém však dostane šanci na reparát, zkusí obrat o výhru dosud nepokořený DSK Basketball Nymburk. Svůj hlavní tahák - tradiční duel Žabiny Brno versus ZVVZ USK Praha - páté kolo odkládá z října 2015 na 16. ledna 2016. Důvodem je účast Pražanek na klání o evropský Superpohár.

celý článek
Derby I, juniorský duel a Valosun o neporazitelnost

PREVIEW 4. KOLA ŽBL Po třech zářijových kolech zůstává v Bonver Ženské basketbalové lize pouze trojice neporažených. A protože ve čtvrté rundě stojí hned dva z nich - ZVVZ USK Praha a DSK Basketball Nymburk -, svou stoprocentní bilanci musí aktivně hájit jenom Valosun KP Brno. Dá šanci Kaře Trutnov chytit se po nepovedeném utkání s Nymburkem? Naopak o první vítězství půjde VŠ Praha a strakonickému celku U19 Chance.

celý článek
image
Nymburk válel, Žabinám září Stoupalová

SUMMARY BONVER ŽBL Po druhém kole Bonver ŽBL zůstávají vedle tentokrát nehrajících USK a Trutnova stoprocentní i Valosun Brno, Nymburk a pražská Slavia. První výhru získaly brněnské Žabiny, a ve Strakonicích to dokázaly i bez Hany Horákové. I podruhé tým táhla nová posila Vučurovič, jež po 26 bodech z prvního dějství přidala 25 i s 12 doskoky, a znovu 16 body jí nejvíc sekundovala 17letá reprezentační power forwardka Stoupalová, jež opět nastoupila až z druhé vlny.

celý článek
◄◄ 34 35 36 37 38 39 40 ►►